Przed 2000 wlosi robili na odpał bo w 2000 mial byc koniec swiata , wiec im nie zależalo. Od 2000 jak sie okazalo , że ziemia nadal się kreci zaczeli sie przykladac... To jedyne sensowne wytlumaczenie SKOKU jakosciowego MY'00...Moze od 01 trochę dopracowali szczegóły - w to uwierze , ale 98-00 to pierwsza seria i wcale tragedii nie ma przynajmniej u mnie (99). W 00 zmienili kluczyk na scyzoryk.. Wiem napewno ze po 01 zmienila sie faktura gornego schowka na kokpicie Z twardego plastiku na plastik pokryty taka jakby gumą. .. Wiem co pisze bo żem robił przeszczep u siebie (data na schowku starym 98> nowy>01)... w 00 znika wersja super zdaje sie ( lub w 01 co bardziej prawdo pod) .Od 01 juz doszla chyba pamiec w fotelach i kilka pierdolek. od 02 nieco inne zegary, 03 to juz lift...
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 30-08-2013 o 16:33
[C
Potwierdzam, moja 2002 - zero rudej.
Po 2000 też się zmieniła nieco elektronika. 3 sondy lambda się pojawiły. Poza tym w 2000 chyba ecu diagnozowało cewki w V6. Do 2000r na pewno się nie da. Poza tym zmianie podlegały drobne niuansiki kabelkowe. Schematy nieco się różnią. Np wtyczka do sterowania klimą jest inna![]()
Zmiany liftowe swoją drogą, o większości z nich wiem, ale bardziej ciekawi mnie, które rzeczy są lepszej jakości w modelach po 2000r. To znaczy co poprawiono. Bo dla przykładu czy 3 sondy zamiast 1 to lepsza jakość? Dodam, że moja alfa jest z 10.2000 przy czym to CF2 czyli końcówka przed pierwszym liftem w ogóle i też bez jakiejkolwiek rdzy.
- - - Updated - - -
o takie rzeczy mi chodzi na przykład....
Wymysł ekologów i spełnienia norm spalin, dla użytkowników tylko koszty przy naprawie a jeśli chodzi o zmiany to lusterka składane i w TS skrzynia 6 biegowa doszła
Moja też została wyprodukowana w październiku 2000r. (chociaż w papierach 2001r jest) i rdzy nie ma nigdzie poza belka pod chłodnica, ciekawi mnie czy wasze Alfy też maja taką przypadłość???