Tak jak jest na swoim miejscu puszka to nikt się póki co nie przyczepi.... reszta nawet jak nie ma to się nie czepiają bo póki co nikt nie sprawdza czy w ogóle to auto powinno mieć dpf'a...
Tak jak jest na swoim miejscu puszka to nikt się póki co nie przyczepi.... reszta nawet jak nie ma to się nie czepiają bo póki co nikt nie sprawdza czy w ogóle to auto powinno mieć dpf'a...
Poza tym auta bez DPF również bez problemu przechodzą testy spalin, mieszcząc się w normie.
Co prawda miały się zmienić przepisy (nie wiem jak jest w rzeczywistości) i wtedy może być różnie, ale dopóki SKP działają na zasadach w miarę wolnorynkowych to nie ma się co o takie coś obawiać. Biorąc pod uwagę ile samochodów w Polsce ma wycinane DPF, stacje które by po ujawnieniu tego faktu zatrzymywały dowody, szybko musiałby zwinąć interes. Zawsze znajdzie się diagnosta który przymknie na to oko i tym samym będzie bardziej konkurencyjny dla tych, którzy za to koszą.
Witam. Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat tego samochodu: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-navi-xenon-skora-2-2-jts-ID6z3sR3.html
Na pierwszy rzut oka wątpliwości budzi jakość spasowania tylnej klapy i świateł (w szczególności z prawej strony).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z przednią też nie jest najlepiej.Na pierwszy rzut oka wątpliwości budzi jakość spasowania tylnej klapy i świateł (w szczególności z prawej strony).
Przy czym w przypadku włoskich produktów nie przekreślałbym auta ze względu na spasowanie. U mnie np. maska po wymianie zamka siedzi jakieś 2 mm przodem za nisko, odskoczył też zderzak z lewej strony. A to z rzeczy które widać. Samochód oczywiście nie bity.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dzięki za odpowiedzi. Z innego tematu na forum, od użytkownika KoŁoS, dowiedziałem się, że ostatni wpis w ASO był przy 19342 km. Trochę wcześnie ktoś zrezygnował z usług autoryzowanego serwisu. Samochód będę chciał obejrzeć, ale dopiero w przyszłym tygodniu (praca i kawałek drogi). Co możecie powiedzieć o tym samochodzie: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-2-2-jts-2009-nawigacja-alu-18-cena-tylko-do-piatku-25-ID6z2Dv3.html#9ab2076289
Ja wiem czy wcześnie? To w końcu nie JTD po którym można spodziewać się sporych przebiegów. Po okresie gwarancji pewnie właściciel przestał jeździć do ASO, a przez dwa lata zrobił te 20 000 km.
Kilka postów wcześniej ktoś już ją komentował.Co możecie powiedzieć o tym samochodzie:
Polecicie serwis w Trójmieście gdzie uczciwie i porządnie sprawdzą Alfę z dieslem 2.4 w automacie? Salon na Wielkopolskiej w Gdyni jest w remoncie, najbliżej do Wejherowa ale z ASO to różnie. Ktoś na forum sprawdza VIN w bazie ASO?
Ostatnio edytowane przez scuole ; 30-08-2017 o 19:46
Cześć wszystkim.
Jestem na etapie poszukiwania dla siebie 159 tbi.
Znalazłem trzy oferty. Czy ktoś z Was może oglądał te samochody i mógłby mi pomóc w wyborze. Z góry dzięki.
Nie mogę dodawać linków dlatego podsyłam ID ofert z otomoto:
6012890793
6012470699
6014812666
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10