Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Żałuje pewnie że w Alfie nie wyskoczy mu błąd SBC jak w clsie i się martwi że Włosi tak beznadziejnie wymyślili.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Jakieś argumenty ?
    Argumenty są takie same od kilku stron. Jesteś frajerem który kupił zajeżdżony złom od sąsiada.
    A ponadto nie przedstawiłeś ani jednego dowodu na tę kupę bzdur którą wypisujesz w każdym temacie.

pewnie 1848 postów będzie o tym.... no ale.......... no dalej.... jedziemy..... czekam....
    To sobie użyj i poszukaj. Nikt tu za ciebie roboty robił nie będzie.

PS. Ja wiem, ze gimnazjum to jeszcze nie czas, żeby prawidłowo posługiwać się ojczystym językiem, ale na miłość boską...

czekam na konstruktywną kontrę.... no dalej.... wcześniej użyjcie szukajki .....
    Co to jest? Przecież tego się nie da czytać.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Radsky vel człowiek wielokropek.......

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ja jeszcze w sprawie tej alfy:
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-136km-sport-salon-pl-f-vat-23-gwarancja-ID6z3RJu.html

Historia pojazdu:
    goo.gl/3Pk4eM

Raport z autobazy:
    autobaza.pl/historia-pojazdu/59c2ab95-89f8-45ae-94bd-4e455762f44f

2014 lipiec, przebieg 70880, szkoda 2-4tys zł.

Skąd autobaza ma taką informację? Można jej ufać?

Użytkownik KoŁoS na prośbę o sprawdzenie VIN informuje:

"Ostatni wpis w ASO jest na 68524km"
    Trochę dziwne, że naprawy w ASO skończyły się w 2014 roku i ta szkoda zrobiona 2000km później już nie była tam naprawiana.
    Można to jakoś zinterpretować?

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Ze wszystkich częsci jakie do tej pory wymienilem w swojej 159 jedyną nietypową byl przewód wysokiego ciśnienia łączący listwe z trzecim wtryskiwaczem. (Koszt całe 35 PLN)

Cała reszta to normalne czesci eksploatacyjne ktore przy tym przebiegu mialy prawo byc zuzyte: lozysko, alternator, tuleje w zawieszeniu. Nic niezwyklego. Przebieg 240 tys km.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    ... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

EDIT:

A, szkoda nerwów.
    Ostatnio edytowane przez dpar ; 23-09-2017 o 18:18

Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Do usunięcia.
    Ostatnio edytowane przez hagi ; 23-09-2017 o 18:21

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał rafik777 Zobacz post
    Trochę dziwne, że naprawy w ASO skończyły się w 2014 roku i ta szkoda zrobiona 2000km później już nie była tam naprawiana.
    Nie zawsze ASO wpisuje wszystkie interwencje do bazy. Niestety ale tak jest.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał radsky Zobacz post
    To tylko pokazuję całą włoską tandetę fiata. Nawet nie chce im się wpisywać tego czego powinni.... taka kultura... włoskie tandeciarstwo....

- - - Updated - - -

Chętnie pogadam z Tobą o SBC.... znasz ten system Boscha ? Wiesz Kolego , że ten system pokazuj kierowcy przed _całkowitą_ awarią komunikat, że ma się zgłosić do serwisu.... kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz... nie masz za grosz wiedzy o SBC. Coś tam sobie wyguglałeś. Jeśli chcesz to mogę Ci to wyjaśnić na PW lub publicznie. To jak ? Jedziemy ?

- - - Updated - - -

uhmmm.... faktycznie... to jest prawda... człowiek posiadający Alfę xyz będzie się upierał , że posiada wyjątkowe auto. Tak... posiada, dzięki włoskiej stylistyce, która nie ma sobie równych. True. Makaroniarzom udał się jeszcze faktycznie 1.9 . To fakt niezaprzeczalny. Karoseria + motor. Reszta to tandeta dla każdego, który ma minimalne pojęcie o motoryzacji.

- - - Updated - - -

Spokojnie, zapewne cała zabawa jeszcze przed Tobą .

- - - Updated - - -

Też tak sądzę

- - - Updated - - -

Czepiasz się literówki , czeskiego błędu, ale do sedna sprawy nie jesteś w stanie się ustosunkować. Oki, jestem PIZDĄ bez gwiazdki, ale jestem może jedyną PIZD*Ą * (tym razem z gwiazdką), który potrafi ocenić to auto na podstawie swoich doświadczeń . Zabronisz mi tego ?

- - - Updated - - -

Dlaczego ? Czyżbyś planował sprzedaż swojej Belli w nie odległym terminie ? Planowałeś już piękny opis ... [notranslate]Alfa[/notranslate] od znawcy marki... uhm.... Co tam Ciebie ubodło ? Taka pierdoła jak linka ? Czy coś innego ? Proszę rozwiń swoją myśl.

- - - Updated - - -

...... heh....
    Wiem coś o SBC. Nie neguje jego usterkowości. Obnażam fakt że on po prostu jest. System który jest obliczony na określoną liczbę naciśnięć hamulca. Tyle i tyle razy możesz zahamować, gwarantujemy Ci bezpieczeństwo, jak przekroczysz te wartość zapraszamy do serwisu po nowa pompę. Za kilka tys.zł. Serio? W Mercedesie? Powiedz szczerze co byś napisał gdyby coś takiego było w alfie. Że Włochom nie chciało się testować bo mieli siestę? I sobie wymyślili że trzeba będzie wymienić cześć w aucie odpowiedzialna za hamowanie bo będzie zrugał komunikatem aż w końcu przejdzie w tryb awaryjny. Nie napisałbyś że to tandetne, idiotycznie włoskie podejście? Sam mercedes po lifcie się z tego wycofał, więc nie mów mi że to był dobry pomysł.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Co za troll. Największym bólem tylka dla tego człowieka będzie to gdy go olejecie i nie odpiszcie bezpośrednio na jego wypociny. Polecam.