Strona 148 z 171 PierwszyPierwszy ... 4898138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,471 do 1,480 z 1706

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał fuji Zobacz post
    Ja powoływałem się na zapis ze strony 233 instrukcji obsługi gdzie jest zapis :
    AKTUALIZACJA MAP
    Aby system nawigacji zapewniał
    optymalne osiągi, wymaga okresowej
    aktualizacji.
    Dlatego usługa Mopar Map Care oferuje
    nową aktualizację mapy co trzy miesiące.
    Znalazłem. Dzięki.
    Pamiętam, że w materiałach markteingowych też gdzieś było... ale nie mogę znaleść..

- - - Updated - - -

Cytat Napisał donvito Zobacz post
    Tak, mam subskrypcję, komplet z samochodem (zakup 02.2022, samochód z 2021, więc dealer aktywował te usługi 12.2021). Generalnie działa fajnie, ale są dni kiedy nie działa: kiedyś średnio raz na 3 m-ce, ostatnio częściej: 29.07, 12-14.08, 29.08, 18.09...
    Wczoraj po 17.20 znów nie działało... Ale samochód odebrał w tym czasie "pinezkę" z telefonu.. Nawiązałem połączenie z samochodu z Obsługą klienta - pojawił się miernik sygnału i wskazywał max.. A więc problemem nie jest zasięg... Liczyłem na to, że na Infolini będą przynajmniej mieć info, czy nie było jakiś problemów z usługą LiveTraffic, niestety nie mają w ogóle takich informacji

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Czy jest jakaś procedura wywołania restartu całego radia w trakcie jazdy? W 159 było przyciśnięcie Esc przez 20 sek.. Chodzi mi o sprawdzenie, czy nie uruchomiłoby to zassania informacji o korkach w sytuacji gdy się same nie załadują. Bo jeśli w takiej sytuacji się zatrzymam i wyłączę zapłon na 2-3 minuty, to po ponownym odpaleniu samochodu korki się pojawią..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

raczej nie. radio robii shutdown pełen po 1.5 minuty od uśpienia (np po zatrzymaniu/wyłączeniu stacyjki otwarcie drzwi kiedy wygasza ekran).
    od ssania informacji jest TBM (ma moduł LTE), radio kto wie, może też inicjuje - nie wiadomo gdzie problem. TBM zaktualizowany? radio jaki firmware (w menu ustawienia-system-aktualizacja oprogramowania-aktualna wersja)?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Cześć, jak narazie codziennie od kilku dni pokazuje mi korki (w Warszawie).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Dzięki, mógłbyś dalej obserwować? U mnie ostatnio co 3-5 dni nie działa..

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    raczej nie. radio robii shutdown pełen po 1.5 minuty od uśpienia (np po zatrzymaniu/wyłączeniu stacyjki otwarcie drzwi kiedy wygasza ekran).
    od ssania informacji jest TBM (ma moduł LTE), radio kto wie, może też inicjuje - nie wiadomo gdzie problem. TBM zaktualizowany? radio jaki firmware (w menu ustawienia-system-aktualizacja oprogramowania-aktualna wersja)?
    Connnct Box (=TBM?) aktualizował się sam w okolicach lipca, wcześniej jakoś w maju.. Radio miałem aktualizowane w serwisie już dawno, chyba już 2 lata temu. Po wgraniu pokazywało: MV-132.000.003 TV-132.000.003
    Nie jestem w tej chwili przy samochodzie, ale to się chyba samo nie aktualizuje?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

U mnie jest tak (jak działa oczywiście), że jak zrobię zoom-out to widać korki w promieniu 100km na oko. Nawet jak ustawię trasę z Gdyni do Zakopanego, to korki ładuje tylko 100 km wokół Gdyni .. Czy u Was tak samo? Zastanawiam się, czy nie powinien załadować korki na całej planowanej trasie..

Auto

Domyślnie

Connnct Box (=TBM?) aktualizował się sam w okolicach lipca, wcześniej jakoś w maju.. Radio miałem aktualizowane w serwisie już dawno, chyba już 2 lata temu. Po wgraniu pokazywało: MV-132.000.003 TV-132.000.003
    Nie jestem w tej chwili przy samochodzie, ale to się chyba samo nie aktualizuje?
    Tak Connect Box = TBM = eCall, OK, to masz pewnie aktualny, choć pytanie czy akurat właśnie aktu Ci czegoś nie popsuła (bug). pytaj innych czy im się aktualizowało, tak samo o radio czy mają MV132. FYI, MV 132 to najnowszy jaki wyszedł dla systemów MY20-22, ale co ciekawe jak Stellantis wypuścił MV132 tak za parę dni go zdjął, potem wypuścili MV131 zamiast (i taki obowiązuje dziś) - może tam siedzi jakiś bug akurat z tym związany?

Niestety ja CI więcej nie podpowiem - mam retrofitowany system poliftowy (+wszystkich asystentów) właśnie na MV132 zupgradowałem jak wyszedł, ale nie mam TBMa (bo ani nie chciałem, a i opłaty byłyby związane z wykupieniem jakiejś licencji connected services/dostępu LTE na mój VIN auta MY18 (o ile sie da wykupić - np map dla aut USA nie wykupisz bo się nie da - musi być zgodność rynku i rozmiaru nav z VIN). Z resztą ja korzystam tylko z Waze i tam mam life traffic jego, navi firmowej nawet nie chce mi się aktualizować mimo że ciągle mapy są otwarte i można ładować z jakiegokolwiek VINu EU.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Ok, będę sprawdzał codziennie podczas jazdy do pracy czy się ładują "zawsze" i dam Ci znać.
    Ale jestem prawie pewien, że jak zrobię zoom-out to to pokazuje mi korki ale tylko w całym mieście i nie dalej. Nawet jak nie zaplanuję trasy, po prostu w jakimś promieniu (lub może regionie mapy). Tak miałem wczoraj. Ale jak będę jechał do roboty to wyznaczę trasę do Gdyni i zobaczę gdzie pokazuje :-).
    Jeśli tak jest, że tylko w okolicy a nie na całej trasie to może być jakieś zagranie na oszczędność transferu danych wbudowanej karty LTE...
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 11-10-2024 o 10:53

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    ...... Z resztą ja korzystam tylko z Waze i tam mam life traffic jego, navi firmowej nawet nie chce mi się aktualizować mimo że ciągle mapy są otwarte i można ładować z jakiegokolwiek VINu EU.
    Czy to znaczy, że jeśli skończy mi się subskrypcja na mapy to jedynie nie nie będę mógł ich pobrać ze strony MOPAR, ale jeśli dostanę od kogoś pen-drive z mapą to bez problemu ją wgram do navi w moim samochodzie?

- - - Updated - - -

Ok, będę sprawdzał codziennie podczas jazdy do pracy czy się ładują "zawsze" i dam Ci znać.
    Ale jestem prawie pewien, że jak zrobię zoom-out to to pokazuje mi korki ale tylko w całym mieście i nie dalej. Nawet jak nie zaplanuję trasy, po prostu w jakimś promieniu (lub może regionie mapy). Tak miałem wczoraj. Ale jak będę jechał do roboty to wyznaczę trasę do Gdyni i zobaczę gdzie pokazuje :-).
    Jeśli tak jest, że tylko w okolicy a nie na całej trasie to może być jakieś zagranie na oszczędność transferu danych wbudowanej karty LTE...
    Super, dzięki!

Auto

Domyślnie

Czy to znaczy, że jeśli skończy mi się subskrypcja na mapy to jedynie nie nie będę mógł ich pobrać ze strony MOPAR, ale jeśli dostanę od kogoś pen-drive z mapą to bez problemu ją wgram do navi w moim samochodzie?
    na ten moment tak, pytanie kiedy będa blokować na dany VIN i generować faktycznie indywidualny klucz licencji a nie 5 spacji w pliku tylko. W przedliftach zablokowali w drugiej połowie 2020r - plik licencji jest faktycznie matchowany z VINem auta - wcześniejsze mapy wchodzą z jakiegokolwiek auta.