@bocian - widzisz, mnie w ASO Alfy gosc nawet powiedzial, ze kola od Giulietty beda pasowac do 159. Podpuszczalem go troche, wiedzac juz, po swoim przykladzie, ze jest inaczej. Byl mocno zdziwiony, gdy mu powiedzialem o innych otworach na sruby.
Niemam fotki na takich kolach-nie rozwiercalem ich,.
Takie felgi od Giulietty zalozyl na swoja WarsztatPusz,tylko zapomnial dodac ze musial je rozwiercac zeby weszly,wiec wzialem na pewniaka.Jak napisalem do niego odnosnie tego-jakim cudem zalozyl je do siebie ??? Skoro do mojej nie pasuja,nie otrzymalem odpowiedzi,a temat o Jego alfie z dzialu Bazar -znikl
Ale nic to juz wkrotce...lada moment moja Bella wyskoczy w nowej kreacji...i bedzie wygladala...Załącznik 92983Załącznik 92984Załącznik 92985![]()
W przeważającej większości ogłoszeń (jak nie we wszystkich) podawana jest tylko średnica felgi, jej szerokość, rozstaw śrub, rozmiar pierścienia centrującego oraz ET. Nie spotkałem jeszcze ogłoszenia z podaną średnicą otworu na śrubę.
Kupując moje felgi byłem tak samo uświadomiony jak Ty. Nigdy bym nie wpadł na to, że śruby są inne. Teoretycznie wszystko pasuje, ET, rozstaw śrub, wielkość otworu centrującego nawet marka ta sama.
Teraz bym pewnie tych felg nie kupił.
Rozmawiałem z wulkanizatorem mówił, że zdarzają mu się takie przypadki np w fiatach, że śruby nie pasują i on sam powiększał otwory w feldze o tokarza na wiertarce stołowej. Według niego można to zrobić bez obaw, gdyż felga centrowana jest przez otwór centrujący, a dodatkowo śruby są stożkowe więc zawsze będą szły po prawidłowym torze i nie może być mowy jakimś biciu itp.
Jednak mimo wszystko, nadal nie wiem co zrobić.
@losdamianos, o kurczęNie wygląda źle, ale jakoś to mdłe strasznie
Sam się przymierzałem do Rial Lugano czarnych, ale niestety z tym naszym kolorem Grigio Titanio to chyba nienajlepsza kompozycja
Mimo że jestem fanem czarnych felg, chyba będę musiał sobie odpuścic. Ale dzięki za fotki, może na żywo prezentuje się efektowniej !
![]()