Można było kupić Sport plus również z fotelami Ti. Ale ta z aukcji wygląda jak dla mnie jak kombinowana. Za mało wyraźne zdjęcia. I te zaciski z przodu - wyglądają na małe.
Można było kupić Sport plus również z fotelami Ti. Ale ta z aukcji wygląda jak dla mnie jak kombinowana. Za mało wyraźne zdjęcia. I te zaciski z przodu - wyglądają na małe.
Panowie spójrzcie proszę na ogłoszenie poniżej, ALFA BRERA 2.5 JTD 210 km, ogłoszenie wydaje się być naprawdę ciekawe z racji tego, że zostało wymienione sprzęgło, dwumasa, rozrząd, nowe opony co suma sumarum obniża koszty po zakupie używanego auta. Sprawdziłem VIN i niby nic budzącego nie pokój nie znalazłem choć dziwie mnie fakt, że auto z Włoch a jeździło po Francji chyba, że Włochy to tylko kraj produkcji.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-nowy-komplet-sprzegla-i-kolo-dwumasowe-ID6zkhRo.html
ID ogłoszenia: 6018803970
Szczegóły pojazdu
MSV: 1772140 ALFA BRERA ALFA BRERA 2.4 JTDM 210 SKY VIEW Nadwozie: 05022520 Nr rejestr.: 7798ZB64
VIN: ZAR93900005022520 Nr silnika: 5866135 Km: 65608
Data poczatku okresu gwarancji: 2008-06-18
Kolor zewnetrzny: 876 Opis koloru: NOIR CARBONIO
Sprzedawca: MILANO AUTOMOBILES Rynek: 3109 France
Własciciel: CA....U T...M JEAN
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2010-12-01 7045D301 POSZYCIE OPARCIA SIEDZENIA PRZEDNIEGO 65608 Tak
Opcje
102 TERGILAVAFARI
140 CONDIZIONATORE AUTOMATICO
210 VERNICE METALLIZZATA
211 SELLERIA IN PELLE
230 PROIETTORI A SCARICA DI GAS
392 VEHICLE DYNAMIC CONTROL
416 CRUISE CONTROL
4A6 VISIBILITY PACK
4DK DISATTIV.BAG PASSEGGERO
803 RUOTINO DI SCORTA+STAFFETTA FISSAGGIO
851 LIBRETTO FRANCESE
Możecie coś podpowiedzieć, może ktoś oglądał itd. czy ma ktoś kontakt z kolegą PHOENIX który kiedyś był aktywnym użytkownikiem a teraz widzę, że nie ma go w ogóle.
Ostatnio edytowane przez geguuuu ; 28-01-2018 o 14:04 Powód: Dodanie informacji
Ewidętnie widać ze tarcza z przodu ma 305mm a nie 330 jak w org ti.A sprzedawca nie wie co gada ze do 2010 tylko czerwone zaciski, to jest zwykła alfa z dokładanymi elementami od Ti a tak jak kolega wyżej pisal niech sprzedawca da vin i wszystko bedziesz wiedzial czy w org posiadala progi itp.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Śrubami pływającymi nie przejdziesz z 5x110 do 5x98.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Myślisz, że to kwestia cena ? Swoją drogą 28 tys zł to zbyt wysoka cena ? Pewnie da się jeszcze coś ugryźć.
Kwestią tych adapterów na śruby to nie ma co się przejmować? Sam nigdy nie korzystałem z takich rzeczy więc wolę być pewny![]()
Jeżeli jest tak jak napisane na ogłoszenie, że wymienione sprzęgło, rozrząd, koło dwumasowe, akumulator i nowe opony to jedyne czym powinienem się potem przejmować to filtr cząstek stałych...sprawdziłem VIN i wszystkie dane się zgadzają, samochód od 2015 w Polsce ma teraz drugiego właściciela i zrobił gdzieś 40 tys km czyli cały czas jeździ, to dobrze...
PS: na co szczególnie zwrócić uwagę przy oglądaniu brery przy JTD 2.4? Są jakieś oznaki problemu z DPFem? Rdzewieją te auta ? Szukałem na necie informacji czy zdjeć i nie znalazłem w ogóle...pamietam, że moją 147 rdza dosłownie zżerała przy tylnych progach.
Ostatnio edytowane przez geguuuu ; 29-01-2018 o 05:53
Z używaną alfą nigdy nic nie wiadomo zresztą tak jak z każdą inną marką.Niby sprzęgło, rozrząd itd itp wymienione a mogą się pojawić inne problemy.Znacznie poważniejsze jakby chociaż pękanie głowic w motorach 2.4. Niektórzy winą obarczają wysoką temperaturę podczas wypalania dpf i niby wtedy głowice są bardziej narażone na pęknięcie.Osobiście jeżdżę już drugą alfą z 2.4 i w obu przypadkach filtr mam wywalony.Póki co głowica cała.Rdza to pojawiała się na rantach maski i klapy bagażnika. Korodują też sanki i układy wydechowe.Co do reszty czas pokaże.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Ja wystawilem swoja 159, 2.0, 2011 r. jak narazie zero odzewu, a odswiezen strony 1300 ! nigdy nie sprzedawalem auta osobowego...,moze za szybko bym chcia sprzedac..fajnie jakby zostala wsrod swoich
Ostatnio edytowane przez stunt_rider ; 29-01-2018 o 11:42