No co Ty 1100 bez paneweknie ma opcji nawet. BTW jeśli słabe cisnienie oleju które spowodowane rzekomo wyciekami, nawet nie odpalaj tego samochodu
No co Ty 1100 bez paneweknie ma opcji nawet. BTW jeśli słabe cisnienie oleju które spowodowane rzekomo wyciekami, nawet nie odpalaj tego samochodu
~ taka była piękna ! :C
Bez osłony podwozia zwiększamy szanse na pad alternatora.
Mnie tylko zastanawia jedno....jak mozna robić rozrząd i nie widziec ze jakieś walki są do zrobienia. Jak ja bym obsługiwala tak swoich klientów to bym juz pracy nie miala. Czy ja idąc do mechanika i mówiąc, prosze sprawdzić auto to musze palcem pokazać co maja wymienic?? Przecież ja pojęcia nie mam...
Podejrzewam ze ta cena jest bez panewki. Z pewnością bez wahaczy bo to tez granice 400 zl
Osłonę kupisz za stówke taką z nie najgorszego plastiku ale co my to o osłonie, jak silnik najważniejszy. Na co osłona jak jeździć się nie da
W wahaczach można zrobić same tuleje goniaa, a panewki to droga impreza, ale bez zrobienia tego nie ma sensu robić czegokolwiek innego
Tak wlasnie mi powiedział ze bez oslony wszystko mi szybciej padnie
Da sie jezdzic.....tylko ciekawe jak dlugo
Dodam ze nie odpalam auta bo od wczoraj jest u mechanika
Dodano po 6 minutes:
Facet mi powiedział ze samych tulei nie oplaca sie wymieniac
Ostatnio edytowane przez Goniaa ; 18-09-2014 o 14:08 Powód: Dodano
Naradzie to ja bym olał wahacze, osłony i inne. Musisz podjąć decyzję czy robić silnik, a do tego panowie muszą dobrze przyjrzeć się i wydać wyrok czy to panewka/ki, szklanka czy co innego. Z takimi usterkami jeździć się nie da, a bez ich usunięcia silnik na złom.
Oczywiście, ja się wypowiadam jako amator, posiadacz TS, ciągle uczący się o magii alfa Romeo![]()
Ostatnio edytowane przez PassionatiPL ; 18-09-2014 o 14:16
Dostalam informacje ze to szklanka zaworow.
Dodal ze wahacze to później przy klockach robić...i ze,moze nie wszystkie szklanki będzie wymieniał (a podobno jest ich 16) na pewno 3 są do wymiany bo to powod stukania
50 zl za sztukę
Dodano po 2 minutes:
Jutro dostane kosztorys
Ostatnio edytowane przez Goniaa ; 18-09-2014 o 15:11 Powód: Dodano
Jeżeli szklanki są zajechane to i silnik nie miał oleju także nie wiem czy jest sens to robić
Oczywiście jeśli większość będzie padniętych, bo tam jedna czy dwie t osię czasami zdarza
~ taka była piękna ! :C