A ja bym poczekał jak to sie bedzie sprawdzało u innych.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
A ja bym poczekał jak to sie bedzie sprawdzało u innych.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
A prowadzisz sprzedaż tulejki na dłuższe ramię ? Może sprzedawałbyś komplet na jeden wahacz po prostu ?
Jestem w trakcie namierzania bądź adaptacji czegoś fajnego na długie ramie. Na obecną chwilę mogę powiedzieć że Albo Polibusze albo ted gum. Niby znalazłem alternatywę od naczepy do resoru na osiach SMB ale patrząc na warunki pracy takiej tulei to w osobówce będzie ona stanowczo za twarda. Więc jeszcze będę szukał innej alternatywy.
ja zauwazylem jedna rzecz. Dopoki ktos nie wybebeszy ori zawiasu i nie pozaklada poli czy tedziow wszystko jest ok.
Napisze Wam o mojej alfie. auto mam od 2009 i ma caly zawias z tylu ori. Przez ten czas wymienilem tylko laczniki stabów. Jakis czas temu zdechl mi plywak prawy. i cos stuka z lewej strony. podejrzewam poduszke amo. ale tak to na szarpakach wszystko ok jest. sam jestem zdziwiony. tuleje stale sa ok. lewy plwak ok...
i jak bede robił ty to wymienie tylko prawego zmarłego plywaka.
ja poprostu nie wymieniam czesci ktore nie zmarły. nie wierze w to ze jak sie zawias robi to trza wymieniac wszystko... oczywiscie zbieznosc robie zawsze po takich manewrach.
ale pracuje na drukarni wiec pieniadze to nie problem. zawsze se mozna troszke dodrukowac![]()
[C
OK bo Ci dupa jeszcze w aucie nie lata, ale zobaczymy jak Ci zacznie latać to czy nie będziesz wymieniał tulei w wahaczu dolnym
darek juz zaczela mi latac dupa...
[C
Nie uważam żeby trzeba było od razu wymieniać wszystko aż po tuleje belki i gumy staba. Ale wymieniać jednego pływaka i sprawdzanie czy jest ok to bez sensu.
Ma ktoś już te tulejki u siebie? Jak wrazenia ? Ile nakulane ? Trochę czasu minelo. Warto płacić za nie jak za dwa tedzie?
wysłane z WC
[C