Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 183

Temat: Wyłączenie start/stop

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Miałem to na myśli, że są przełączniki DNA starszego typu, które można przerobić na DNA-R w prosty sposób, chociaż dla kogoś bez zdolności manualnych i technicznych może to być problemem, poza tym są te nowszego typu, w których trzeba większej ingerencji. Ale to był taki luźny temat do przemyślenia.
    Tak nawiasem mówiąc, dzisiaj wsiadłem do auta, uruchomiłem motor i z automatu wcisnąłem przycisk SS (żeby go wyłączyć). Teraz trzeba będzie się od tego odzwyczaić.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

haha, odzwyczajaj sie. chociaz masz 3 sek na tego typu blad bo wylacznik dopiero wtedy sprawdza status i tylko jesli jest potrzeba to wylacza
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

3 sekundy to i tak za mało o tej porze. Ale nauczę się. Przed chwilką znowu musiałem wyjechać i już tylko wzrokowa kontrola czy działa.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    haha, odzwyczajaj sie. chociaz masz 3 sek na tego typu blad bo wylacznik dopiero wtedy sprawdza status i tylko jesli jest potrzeba to wylacza
    epsonix, a może mógłbyś ogarnąć taki patent: w mercedesie jest taki przycisk bodajże REST, który po wyłączeniu silnika w zimie powoduje, że dmuchawa wentylatora nadal działa i dłużej utrzymuje się ciepło wewnątrz samochodu. Fajna opcja w przypadku krótkich postojów w mroźne dni. Dało by radę?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    3 sekundy to i tak za mało o tej porze. Ale nauczę się. Przed chwilką znowu musiałem wyjechać i już tylko wzrokowa kontrola czy działa.
    więcej nie chcę bo ktoś celowo moze sobie życzyć. myślę że już dzisiaj się oduczysz naciskania

Cytat Napisał Capone Zobacz post
    epsonix, a może mógłbyś ogarnąć taki patent: w mercedesie jest taki przycisk bodajże REST, który po wyłączeniu silnika w zimie powoduje, że dmuchawa wentylatora nadal działa i dłużej utrzymuje się ciepło wewnątrz samochodu. Fajna opcja w przypadku krótkich postojów w mroźne dni. Dało by radę?
    ogólnie mam w głowie moduł komfortu (torchę programowalny) który poprawi parę spraw. tu jest jednak dodatkowy problem, że pewnie ginie zasilanie po wyłączeniu stacyjki - musiałbym dodać trochę kabli/przekaźnik do urządzenia żeby móc zasilić wentylator i samo urządzenie podtrzymać jakiś czas (np ze zwłocznej stacyjki). pomyślimy.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post

ogólnie mam w głowie moduł komfortu (torchę programowalny) który poprawi parę spraw. tu jest jednak dodatkowy problem, że pewnie ginie zasilanie po wyłączeniu stacyjki - musiałbym dodać trochę kabli/przekaźnik do urządzenia żeby móc zasilić wentylator i samo urządzenie podtrzymać jakiś czas (np ze zwłocznej stacyjki). pomyślimy.
    Fajnie

Użytkownik Rowerzysta Avatar vincent
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Cytat Napisał Capone Zobacz post
    W REST (btw nie tylko w Mercedesie) nie chodzi tylko o pracę dmuchawy, ale głównie o dodatkowe podtrzymanie obiegu płynu w układzie chłodzenia. Bez tego płyn zgromadzony w nagrzewnicy szybko się chłodzi, a nie jest wymieniony na nowy - jeszcze ciepły. Nie wiem czy u nas w alfach jest elektryczna pompa wody, czy na pasku osprzętu? Myślę że jest el, ale jeśli nie i producent nie przewidział dodatkowej elektrycznej (a chyba też przewidział na potrzeby chłodzenia turbo?) to byłoby ciężko.

Auto

Domyślnie

w 2.0 i możliwe że w 2.2 z tego co gdzieś czytałem na forum (i słyszę) działa pompa, ale jest to osobny obieg - i wątpię że jest związany z wnętrzem (mamy 2 zbiorniczki, 2 niezależne obiegi), tylko z turbiną/IC. tak czy siak, nawet bez obiegu, jakąś robotę to robi, jak będę miał trochę oddechu od uruchamiania sklepu na EU i produkcji, to będę obczajał co i jak jeśli chodzi o ulepszenia komfortu. może jakiś dedykowany wątek zrobię i przedyskutujemy co można polepszyć a ja będę na bieżąco robił testy konceptów w aucie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Sonobart
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TB

Domyślnie

epsonix - dzisiaj odebrałem s&s deaktywtor, muszę przyznać perfekcyjnie zorganizowane, zakup, przesyłka no i bardzo dobre wrażenie po otwarciu opakowania, łącznie z bardzo dobrze napisana instrukcją - co jest dość rzadkie... , generalnie trzymam kciuki i życzę powodzenia w realizacji następnych projektów !

Auto

Domyślnie

Dzięki za dobre słowa, przydają się - właściwie dopiero zaczynam przygodę z prowadzeniem biznesu i musze powiedzeć że są wzloty i upadki. Generalnie dnia za mało, zobowiązania (rodzina, okoliczności itp) ograniczają możliwość aby przysiąść jeszcze bardziej, a i tak pracuję od rana do nocy, produkty powoli powstają - na każdym kroku jakieś niespodzianki/problemy do rozwiązania. NIe mówię, kręci mnie to, tyle nowych rzeczy, ale pracuje 2x więcej niż przez ostatnie lata, zarabiam 5-10x mniej a do tego jeszcze inwestuję więcej niż zarabiam (sprzęt, oprogramowanie itp), więc na razie finansuję biznes z własnych oszczędności. Rozczarowanie duże to sprzedaż na EU - mimo kilku kanałów, pokazywania się na forach, tam sprzedaż jest o połowe mniejsza niż w PL, a to przecież na 10x większy rynek i grubsze portfele - to jest dla mnie mega zagadka. Na razie się nie poddaję, zdaję sobie sprawę że z 2 produktów wyżyć (zapłacić ratę leasingową haha) nie dam rady, no a o efektach biznesu będzie można rozmawiać po roku czy dwóch.
    w każdym razie do Giulii na pewno powstaną jakieś jeszcze gadżety/akcesoria, a potem zobaczymy czy wejdę w VAG żeby zarabiać na ilościach, czy wrócę do mojego dotychczasowego kontrahenta i będę sobie znów wiódł nudny ale bardzo dobrze opłacany żywot. tzn, tak czy siak ten biznes zobędę ciągnął, tylko nie wiem czy będę się tylko jemu poświęcał 100% czasu czy to będzie taki dodatek-hobby na "pół gwizdka". pożyjemy zobaczymy.
    w każdym razie dzięki wszystkim dotychczasowym moim klientom, bez Was to już bym pewnie snuł czarne scenariusze i "zwijał żagle"