Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 151

Temat: Pytania odnośnie mojej nowej Alfy Romeo

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Ja też nie zaobserwowałem u siebie jakiegoś szczególnego laga. Auto sprawnie rusza spod świateł. Hamuję zawsze lewą nogą, stąd też czas przejścia z pedału na pedał jest w gruncie rzeczy pomijalny, jednak przy praktycznie nie naciskam obu pedałów jednocześnie - z tej strony zysku brak.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał So What! Zobacz post
    Ja też nie zaobserwowałem u siebie jakiegoś szczególnego laga. Auto sprawnie rusza spod świateł. Hamuję zawsze lewą nogą, stąd też czas przejścia z pedału na pedał jest w gruncie rzeczy pomijalny, jednak przy praktycznie nie naciskam obu pedałów jednocześnie - z tej strony zysku brak.
    Piszę o wersji MY24, gdzie nie można wyłączyć na stałe tego dziadowskiego brzęczenia po przekroczeniu prędkości. Może wcześniejsze wersje były mniej zmulone.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    '24 Stelvio Tributo Italiano

Domyślnie

Nie wiem jak jest w Giulii, ale w Stelvio IMO nie ma dramatu.
    Testując różne samochody przed kupnem, tutaj jest podobnie (BMW X4) albo lepiej (A4, A6).
    Tak samo porównując do mojego byłego Infiniti w hybrydzie, jest zdecydowanie na plus.
    Praktycznie każdy nowy samochód jest teraz mniej lub bardziej zmulony softem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce

Domyślnie

Dobra pytanie z innej beczki . Co ile wymieniacie filtr powietrza i kabinowy ? Zauważyłem w tym okresie jesiennym po każdej podróży w przeciągu pół godziny całą przednia szyba zaparowana... Auto kupione w marcu przebieg 30tys km . Wydaje mi się że filtr kabinowy nie był wymieniany od nowości xd chyba warto co roku wymieniać przy przeglądzie? Bo jaki może być inny powód ? Jedynie chyba filtr kabinowy+ czyszczenie klimy ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Mi wymieniają przy każdym przeglądzie wg jakiejś tam ich instrukcji. Za jakieś chore pieniądze ale jak gwara to nie ma chyba nawet opcji żeby nie chcieć.

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Siema. Wcześniej nie zwróciłem uwagi czy przy odpaleniu samochodu powinna wyświetlać się ikoną akumulatora ? Wyświetla się dosłownie przy odpaleniu i po chwili już jej nie ma . Nie zwróciłem uwagi czy wcześniej też się pojawiała teraz mi się rzuciło w oczy. Chyba że to problem jakiś z aku choć narazie oznak żadnych nie widzę. Jest gdzie na wyświetlaczu pokazane stopień naładowania bądź coś w tym stylu ? Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

pojawia się jako kontrolka i ma - w kazdym aucie, każdej marki na świece. tak samo jak kontrolka silnika, ciśnienia oleju czy airbaga lub ESC. za chwilę mają gasnąć, niektóre jak ładowania po odpaleniu silnika jeśli jest wszystko OK
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

I jeszcze kontrolka ciśnienia opon, tak samo pojawia się na chwilę i znika o ile wszystko jest git.

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Siemka. Powiedzcie mi czy przy 40k km muszę już myśleć o wymianie oleju w tylnym dyfrze? Napęd na tył.. Oraz jak często wymieniacie olej w skrzyni? I jaka wymianą statyczną czy dynamiczną? Pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał hajtowy20 Zobacz post
    Siemka. Powiedzcie mi czy przy 40k km muszę już myśleć o wymianie oleju w tylnym dyfrze? Napęd na tył.. Oraz jak często wymieniacie olej w skrzyni? I jaka wymianą statyczną czy dynamiczną? Pozdrawiam
    Wez zmien na inne auto wtedy bedziesz mial mniej pytan . jak ci zepsuje sie to wtedy sie zacznie.