Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 168

Temat: Czego najbardziej brakuje mi w Alfie?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Wodzu Zobacz post
    Kurde, to jest jakiś absurd. U mnie działa otwieranie wszystkich szyb z pilota, a w drugą stronę już nie.
    Co za idiota to wymyślił
    pewnie jakis wloski inzynier
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

a mnie dziwi brak zasilania do wentylatora chłodnicy po zgaszeniu silnika...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał zaviaseq Zobacz post
    przekaźnik załącza ECU na podstawie odczytu z czujnika temperatury chłodziwa, nie ma bimetalowego stycznika (a może i jest awaryjnie?)

w każdym razie po zgaszeniu silnika pompa wody też nie chodzi, więc dmuchanie nie ma wielkiego wpływu na cały układ
    Ostatnio edytowane przez HyenaHF ; 22-06-2011 o 18:36

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał zaviaseq Zobacz post
    Mnie nie dziwi, było to juz kilka razy opisywane na forum

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Mi brakuje ( nie bijcie ) napędu na tył Pozatym w mojej 156 SW mam wszystko co do szczęścia mi potrzebne. A ten napęd na tył? - bo jezdziłem BMW i jakby połączyć najlepszą stylistyke na świecie ( ALFA ) z napędem na tył to mółbym dać sie wykastrować ale i tak byłbym szczęśliwy. Bo jak to cytat mówi " Jak by Bóg był za przednim napędem to chodzilibyśmy na rękach" . Bez urazy chłopaki i dziewuszki ja kocham ALFE za wszystko , za to ,że jak wsiadam do niej to nie chce wyjść ale.... niema driftu bez tylnego napędu....

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Bo jak to cytat mówi " Jak by Bóg był za przednim napędem to chodzilibyśmy na rękach" . Bez urazy chłopaki i dziewuszki ja kocham ALFE za wszystko , za to ,że jak wsiadam do niej to nie chce wyjść ale.... niema driftu bez tylnego napędu....
    już któryś raz widzę ten "cytat" i muszę stwierdzić, że jest idiotyczny
    w sprawie "driftu" to się przyjacielu mylisz, nic tak nie wyzwala adrenaliny jak drifty powstałe z energii kinetycznej, z prędkości podczas "prawie" za szybkiej jazdy

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał HyenaHF Zobacz post
    w sprawie "driftu" to się przyjacielu mylisz, nic tak nie wyzwala adrenaliny jak drifty powstałe z energii kinetycznej, z prędkości podczas "prawie" za szybkiej jazdy
    No fakt, są FWD gdzie łatwiej wyrzucić tył niż przód, nie używając "łapy"

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Mi brakuje ( nie bijcie ) napędu na tył Pozatym w mojej 156 SW mam wszystko co do szczęścia mi potrzebne. A ten napęd na tył? - bo jezdziłem BMW i jakby połączyć najlepszą stylistyke na świecie ( ALFA ) z napędem na tył to mółbym dać sie wykastrować ale i tak byłbym szczęśliwy. Bo jak to cytat mówi " Jak by Bóg był za przednim napędem to chodzilibyśmy na rękach" . Bez urazy chłopaki i dziewuszki ja kocham ALFE za wszystko , za to ,że jak wsiadam do niej to nie chce wyjść ale.... niema driftu bez tylnego napędu....
    zawsze mozesz kupic jakas starsza alfe z napedem na tyl ;P
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał HyenaHF Zobacz post
    Kolego ja sie nie będę z tobą kłócił ale nie porównuj mi zaciągnięcia z pędu ręcznego ( bo to raczej pseudodrift ) do balansowania hamulcem ręcznym i gazem....Ja nie jestem zawodowym drifterem ale rondo starą beją potrafiłem objechać do okoła 2 razy...Zrób to z napędem na przód....Mi poprostu chodzi o frajde z bawienia się ( prostego ) samochodem . I to tak ,żeby przy "driftowaniu" z napędem na przód przy skręcie przeguby nie wyskoczyły. Nie zrozumcie mnie zle - pisząc czego mi brakuje pisze "MI" pozatym napisałem Alfa- stylistyka, Alfa- wnętrze, które mnie bardziej fascynuje niż żona , i masa innych rzeczy. Ale fakt jest taki ,że najlepszą zawieszkę i układ jezdny ma Bmw i jakby "MI" dali połączenie tych 2 samochodów to nic mi więcej nie potrzeba...Moge nie miec klimy , okna mogą być na korbki itd. a i tak byłbym najszczesliwszym kierowcą na świecie....a tak jestem tyci mniej "najszczesliwszy"

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Kolego ja sie nie będę z tobą kłócił ale nie porównuj mi zaciągnięcia z pędu ręcznego ( bo to raczej pseudodrift ) do balansowania hamulcem ręcznym i gazem....Ja nie jestem zawodowym drifterem ale rondo starą beją potrafiłem objechać do okoła 2 razy...Zrób to z napędem na przód....Mi poprostu chodzi o frajde z bawienia się ( prostego ) samochodem . I to tak ,żeby przy "driftowaniu" z napędem na przód przy skręcie przeguby nie wyskoczyły. Nie zrozumcie mnie zle - pisząc czego mi brakuje pisze "MI" pozatym napisałem Alfa- stylistyka, Alfa- wnętrze, które mnie bardziej fascynuje niż żona , i masa innych rzeczy. Ale fakt jest taki ,że najlepszą zawieszkę i układ jezdny ma Bmw i jakby "MI" dali połączenie tych 2 samochodów to nic mi więcej nie potrzeba...Moge nie miec klimy , okna mogą być na korbki itd. a i tak byłbym najszczesliwszym kierowcą na świecie....a tak jestem tyci mniej "najszczesliwszy"