Pasuje, pasuje. I tak nie będzie działał jak należy. Ja też zmieniłem na ori i nadal 1,5 do 2 stopni pokazuje wyżej.Taki urok.
Pasuje, pasuje. I tak nie będzie działał jak należy. Ja też zmieniłem na ori i nadal 1,5 do 2 stopni pokazuje wyżej.Taki urok.
1,5-2 to jest drobiazg - u mnie pokazuje jakieś 13 za dużo![]()
Mój zawyża o 1 stopień, wymieniony parę lat temu - trochę zabawy z demontażem lusterka i po kłopocie
1 stopień jest niezauważalny, także dla automatyki klimatyzacji - ale jak różnica jest rzędu kilkunastu stopni, to pewnie będzie głupiało.
Przed weekendem powinienem dostać czujnik, może zrobię how-to zdjęciowe krok po kroku, bez cięcia kabli czyli ze zdjęciem boczka drzwi i wpięciem w wiązkę jak należy
Boczek trzeba ściągać obowiązkowo żeby to jakoś wyglądało i szkoda ciąć nowy przewód od czujnika. Ale z wsunięciem przewodu do wiązki będzie problem. Ja owinąłem przewód wokół wiązki i przymocowałem do niej taśmą. Proszę czytać ze zrozumieniem - wymieniłem parę lat temu bo zaczął świrować o jakieś 5-7 stopni. AKTUALNIE różnica 1 stopień i to jest oczywiście do przyjęcia (a może nawet w tolerancji)
Hehe no dobra, wszystko już mam, ale utknąłem na pierwszym kroku, tzn - jak wyjąć to cholerne lustro?
Próbuję tak jak było opisywane - przestawiłem na max w dół, kładę paluchy w szczelinę między obudową lusterka a szkłem, powiększa się ona może ze 3mm, tak że ledwo widać cokolwiek ze środka i tyle - mam wrażenie że jak będę chciał rozszerzyć szczelinę dalej, to szkło pęknie. Mógłby ktoś jakoś bardziej obrazowo opisać jak to wyciągnąć?
No chyba wyrwiesz??? Oczy zamykam!