a jakby wlaczala sie manualnie przy uruchomionym silniku to teoretycznie zmieniarka powinna dzialac caly czas jak nalezy?
a jakby wlaczala sie manualnie przy uruchomionym silniku to teoretycznie zmieniarka powinna dzialac caly czas jak nalezy?
Ja zauważyłem jedną dziwną rzecz u siebie, karta 8GB, wszystko fajnie chodzi, ale czasami dzieje się coś takiego: zmieniam sobie piosenki przyciskiem normalnie, zatrzymuję się na jednej, leci parę chwil i potem nie mogę już zmienić piosenki, na wyświetlaczu nie pojawia się numer utworu, a piosenka dalej leci. Mogę jedynie zmienić katalog na inny, piosenki w danym folderze już nie.
Tak jakby zawieszał się na tej piosence i jedynie zmiania folderu wchodzi w grę. O co może chodzić? Pliki numerowane (1), (2) ... , format FAT32. Druga rzecz, że często długo myśli przed zagraniem utworu, ładych kilka sekund nawet.
Polecam wyczyszczenie karty i wgranie utworów na nowo - po kolei (one się będą kopiować alfabetycznie, więc właśnie po kolei). Ale wszelką numerację lepiej zrobić na komputerze - na HDD, a dopiero gotowe pliki , a najlepiej całą strukturę katalogów wrzucić na kartę. Tak, żeby pliki nie były pofragmenrowane. Może mam tylko złudzenie, ale chyba tak lepiej działa.
Karta była nówka sztuka podczas wgrywania plików, ale faktem jest, że nazwy plików zmieniałem już po wgraniu na kartę. Szczerze to nie chce mi się tego znowu robić, zwłaszcza, że po zmianie nazw plików nie bardzo wiadomo, co jest gdzie
Zobaczymy, jak mnie to zacznie mocniej wkurzać, to się za to zabiorę![]()
u mnie około 3 sekund trzeba czekac za nastpna piosenke, karta tez nowka sztuka na FAT32, ponumerowane i wszysztko tak jak trzeba.
EE jak wam działa zmieniarka za kazdym razem jak uruchomicie samochod to luz. 3-4 sekundy mozna czekac na nastepna piosenke![]()
Panowie, ja też muszę poczekać z 2 sekundki między piosenkami, ale tylko w przypadku tych o jakości 320 kbps. Reszta utworów działa perfekcyjnie, a sam też nie widzę różnicy między utworami o jakości 320 kbps a tymi o trochę niższej jakości
Także zobaczcie jaką macie jakość utworów, może tu jest pies pogrzebany![]()
u mnie radio się czasami samo z siebie zaczęło włączać po otwarciu klapy bagażnika.. ;/
Może mi ktoś powiedzieć, jak w jakiej kolejności są w końcu odtwarzane pliki na karcie? Nie jestem w stanie tego zrozumieć w tym momencie, za każdym razem jest inaczej. Nagrywam sobie w folderach kolejno całe albumy i tak też chce, żeby je odtwarzać. Nazewnictwo plików (1),(2),(3) itd. a to dziwne urządzenie mimo wszystko robi z tego wielki burdel...
Ja wczoraj w końcu przygotowałem nówkę sztukę kartę SD 8GB. Struktura:
CD01
001.mp3
002.mp3
003.mp3
004.mp3
......mp3
CD02
001.mp3
002.mp3
003.mp3
004.mp3
......mp3
...
...
CD10
001.mp3
002.mp3
003.mp3
004.mp3
......mp3
Śmiga bez problemów w dokładnie takiej kolejności. Pliki przygotowane na dysku, potem zgrane na kartę po kolei. NAJPIERW przygotowałem foldery CDxx (chociaż to może nie mieć znaczenia).
W sumie drobny problem mam - nie czyta mi dwóch dużych setów (mają po około 100 minut). Skasuję je i po sprawie. Mam inne![]()