Dokładnie tak, pakiet sport czy to jeden, czy to dwa, wymusza zakup skóry. W związku z tym podejrzewam, że nie będzie to często brane. Pani sprzedawca w salonie, powiedziała mi, że ma już 3 zamówienia na julkę, ale progresion 120KM.
Dokładnie tak, pakiet sport czy to jeden, czy to dwa, wymusza zakup skóry. W związku z tym podejrzewam, że nie będzie to często brane. Pani sprzedawca w salonie, powiedziała mi, że ma już 3 zamówienia na julkę, ale progresion 120KM.
Dzięki za info bo myslałem o pakiecie sportowym ale za takie pieniądze to nie wchodzi w rachubę. W takim razie zostaje tylko wersja MA170 progresion ale boję się że wykończenie w środku to będzie tam mizerne...wyposażenie też ubogieNa własne oczy widziałem wersję Distinctive i Sport i tylko ten drugi przypadł mi do gustu. Aluminium na decse robi duże lepsze wrażenie niż całe połacie pomalowanego plastiku. Podejrzewam że wnętrze w progresion nawet nie żbliży sie do poziomu segmentu premium.
![]()
Między progression i distinctive nie ma różnicy znacznej jeśli chodzi o samo wyposażenie i opcje, będziesz miał stalówki, bez podłokietników i tego typu pierdół, ale inny może być wygląd wnętrza, ale tego jeszcze nie wiem.
Między Progression a Distinctive jest taka różnica, że Distinctive posiada klimę automatyczną dwustrefową, światłami przeciwmgielnymi nawiewy powietrza na tylną kanapę, obramowania szyb w aluminium, sterowanie radiem z kierownicy i materiałową tapicerkę Competizione w standardzie. Panel malowany na Girgio Magnesio. Pakiet Sport dostępny jest jedynie dla Distinvtive
Dla Progression można nabyc pakiet Premium-> czyli spryskiwacze reflektorów, reflektory biksenonowe, system głośnomówiący Blue&Me, czujnik parkowania z tyłu i sterowanie radiem z kierownicy za 4,5 tyś PLN
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
W katowicach była wersja z lakierowanym plastikiem ale na tunelu był nawiew powietrza na tył. Sterowanie na kierownicy też było (IMHO bardziej przeszkadza niz pomaga ale to zależy od stylu kręcenia kółkiem).
Ciekawe jak wyglada pakiet sport i jakie są podświetlenia. W mito w progression jest czerwone a w distinctive białe. Chyba powinno być na odwrót albo zrobić zamienne w zależności od trybu DNA.
Ale jeśli ktoś chcę mieć inaczej wykonana konsolę a nie potrzebuje innych rzeczy z pakietu niech sobie to potem zamówi jako cząść zamienną. Na pewno bardziej się opłaci. Ewentualnie za kilka tys można ją pokryć 24 karatowym złotem. Ale nowości mają swoją cenę która nie ma nic wspólnego z realna wartością.
A jeszcze odnośnie czujnika parkowania jesli kogoś interesuje-w mito jest o tyle fajny że oprócz pikania jest grafika na wyświetlaczu.
Ostatnio edytowane przez metan ; 06-06-2010 o 16:59
W wersji Progression są też trochę inne zegary, bez białego podświetlenia i nie sa w układzie "Matrix", cokolwiek to oznaczai nie ma tylnych szyb otwieranych elektrycznie. W wyglądzie muszą być jakieś różnice, deska malowana jest na jaśniejszy kolor i ramiona kierownicy sa chyba lakierowane jak w Mito. Boję się też, że są analogicznie jak w Mito gorsze materiały w wersji Progression. Jak za 80 tys. to mocno poobcinana wersja(liczę z klimatronikiem i blue&me)
Z Lancii proponują mi Deltę ze starego rocznika, wersja oro (bogatsza jeszcze niz distinctive) ze skórą, doposażona o biksenony, czujniki parkowania,Blue&me, z funkcją automatycznego parkowania (jak w VW) za 76 tys. W Alfie zostaje tylko konkretny silnik bo Lancia ma 1.4 Turbo 150 KM, także trochę słabszy.
Ja nie wiem skąd wy takie dziwne opcje bierzecie.
Na polskiej stronie Alfa Romeo jest wyraźnie napisane że progression ma szyby elektryczne tył i przód.
Distinctive ma natomiast 16 calowe obręcze kół ze stopów lekkich, więc nie żaden chłam z kołpakami.
Jedyne co mnie zastanawia to, czy w QV navi będzie jako opcja czy standard. A jeśli opcja to za ile.
Navi to opcja w każdej wersji i kosztuje 6000 zł.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS