Zamiast ciągle powtarzać, ze wszyscy piszą głupoty, to może podlinkuj do jakieś oferty ciekawego, zadbanego egzemplarza, który razem ze sprowadzeniem, opłatami i rejestracją wyniesie w sumie 2 000 zł.
opłaty 2tys nie auto
Chciałem wstawić swoją ale wczoraj sprzedałem... 2 tys zł chodziło o opłaty powyżej 2000 cm3
Przepraszam, że się "wymądrzę" jestem tu świeży więc nie chce nikogo urazić.
Tak się składa, że mój brat ciągnie zawodowo auta od ponad 12 lat (początkowo Niemcy obecnie Belgia) - dużo się napatrzyłem, sam dotknąłem tego chleba.
Czy uważasz, że Niemiec, Belg, Szwajcar ...itp jest debilem, a tylko Polak ma łeb na karku?
Niemiec dobrego auta nie sprzedaje, a jeśli już chce się go pozbyć to za adekwatną kasę. Uważasz, że Niemcy, Belgowie spią na workach z euro i sprzedają sensy samochód za byle grosz? Mylisz się.
90% aut za "śmieszne" pieniądze to szroty, które zostały podmalowane i podszykowane na handel przez turasów, następnie kupuje Polak, który dodatkowo podpicuje szrota i ostatnim ogniwem jest przeciętny (nieznający się na motoryzacji) Kowalski, który myśli, że kupił dobre auto.
Sorry ale tak to wygląda- Szybka kalkulacja.
Auto po wystawieniu kosztuje 12.200 zł
Zysk handlarza min. 2000 zł
Przywiezienie lawetą: 800 - 1200 zł
Drobne naprawy Polskiego handlarza 500 - 1000 zł
Sory ale w takim budżecie kupiłem za granicą poprzednie auto Rover75 (dużo tańsze) - choć można było kupić również i za 1000 euro super szrota
bardzo mnie interesuje ten model 159 benzyna 1,8
Witam Panowie jestem swierzakiem w ocenie Alfy a szykuje sie w kwietniu do kupienia tego modelu widze ze duzo tu pomocy mozna otrzymac od was czytajac posty.
Interesuje mnie glownie ten model co podam w linku nizej nie chodzi mi o silnik itp no niech bedzie mulowaty ale chodzi mi o opinie stanu technicznego znacie kazde zakamarki wiec prosze napiszcie cos o tym egzemplarzu moze cos rzuci sie w oko bo chcialbym pojechac go obejzec. Z gory dzieki
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#d9b29afb38
Ostatnio edytowane przez Barcafan1990 ; 02-04-2018 o 19:09
Brak naklejek na błotnikach (na jednym), naklejka 1.8 nieoryginalna i w złym miejscu, naklejka 159 też lipna, poza tym plak i piksele, nie widać praktycznie nic na zdjęciach. Czyli do dokładnego sprawdzenia co najmniej strona pasażera i tył, bo wiadomo, że coś było robione, a patrząc na niedbalstwo w tanich pierdołach, którymi są naklejki... ja wymieniałem błotnik i kupiłem za jakieś 20zł ori naklejkę Dziudziaro, jak komuś się nawet tego nie chce zrobić, to trzeba zachować pewną dozę ostrożności co do reszty wykonanych prac). Również tylna klapa nierówno leży (zobacz linię świateł z prawej strony). Radio nieoryginalne więc sterowanie z kierownicy może nie działać. Zdjęcia jak wyżej pisałem fatalne, ale zdaje się, że tylny lewy błotnik uszkodzony.
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 02-04-2018 o 19:26
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
zawiodlem sie teraz bo tego w ogole prawie nie ma tylko 3 egzemparze ale juz duzo pomogles bo ja nawet tego sam nie zauwazylem
- - - Updated - - -
moze ktos cos zaproponuje do 25000zl godne ogledzin zeby pojechac zobaczyc. 1,8,benzyna badz 1,9 150 km bo taki lajk jak ja to mi wiekszosc podoba sie wirc ciezki.wybor