Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał haja5 Zobacz post
    ja mam AR156 JTD od 6 lat silnik bezawaryjny teraz jestem w trakcie zakupu i oglądam AR159 i też tylko JTD lub JTDm poczytaj trochę na forum większość alfoholików powie ci to samo benzyna nie a gaz do niej to już grubo.
    Skończ Waść, wstydu oszczędź. I nie pisz bzdur więcej. Nie masz doświadczenia z benzynami w 159 i tylko powielasz mity.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał haja5 Zobacz post
    ja mam AR156 JTD od 6 lat silnik bezawaryjny teraz jestem w trakcie zakupu i oglądam AR159 i też tylko JTD lub JTDm poczytaj trochę na forum większość alfoholików powie ci to samo benzyna nie a gaz do niej to już grubo.
    moge powiedziec ze wiekszosc ludzi mowi ze alfy na lawecie jezdza. Jakies konkretne argumenty a opinie bez zadych uzasadniej. Jezdze grubo 2,2 jts w LPG

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    156

Domyślnie

Cytat Napisał Kruk Zobacz post
    2007 rok, zegary i kanapa z tyłu przedlift (czyli wszystko się zgadza), ale panel klimy z polifta.
    Ile ten samochód musiał kosztować żeby sprzedający zarobił na nim chociaż tysiąc złotych? 2,5k euro? Przecież w tej cenie to są same złomy.
    Do tego pomalowany dół tylnego zderzaka, a na zdjęciu z prawej strony cały zderzak sprawia wrażenie odbiegającego odcieniem od reszty.
    No i samochód jest do opłat - sama akcyza to będzie kilka ładnych złotówek bo pojemność >2 litry.
    Czemu piszesz takie głupoty ze za 2,5k euro to złom, widocznie ty nie masz pojęcia jakie ceny sa na zachodzie,ale może to i lepiej bo na takim jak ty można nieźle zarobić. Jak dobrze zakombinuje to zmieści sie w 2000 zł z rejestracją. A to że malowany o niczym nie świadczy.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Zamiast ciągle powtarzać, ze wszyscy piszą głupoty, to może podlinkuj do jakieś oferty ciekawego, zadbanego egzemplarza, który razem ze sprowadzeniem, opłatami i rejestracją wyniesie w sumie 2 000 zł.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

opłaty 2tys nie auto

Auto
    156

Domyślnie

Chciałem wstawić swoją ale wczoraj sprzedałem... 2 tys zł chodziło o opłaty powyżej 2000 cm3

Użytkownik Maniak resoraków Avatar staniapl
    Mieszka w
    Zambrów
    Auto
    AR 159 - 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał rafal-39 Zobacz post
    Czemu piszesz takie głupoty ze za 2,5k euro to złom, widocznie ty nie masz pojęcia jakie ceny sa na zachodzie,ale może to i lepiej bo na takim jak ty można nieźle zarobić.
    Przepraszam, że się "wymądrzę" jestem tu świeży więc nie chce nikogo urazić.

Tak się składa, że mój brat ciągnie zawodowo auta od ponad 12 lat (początkowo Niemcy obecnie Belgia) - dużo się napatrzyłem, sam dotknąłem tego chleba.

Czy uważasz, że Niemiec, Belg, Szwajcar ...itp jest debilem, a tylko Polak ma łeb na karku?
    Niemiec dobrego auta nie sprzedaje, a jeśli już chce się go pozbyć to za adekwatną kasę. Uważasz, że Niemcy, Belgowie spią na workach z euro i sprzedają sensy samochód za byle grosz? Mylisz się.

90% aut za "śmieszne" pieniądze to szroty, które zostały podmalowane i podszykowane na handel przez turasów, następnie kupuje Polak, który dodatkowo podpicuje szrota i ostatnim ogniwem jest przeciętny (nieznający się na motoryzacji) Kowalski, który myśli, że kupił dobre auto.

Sorry ale tak to wygląda - Szybka kalkulacja.

Auto po wystawieniu kosztuje 12.200 zł
    Zysk handlarza min. 2000 zł
    Przywiezienie lawetą: 800 - 1200 zł
    Drobne naprawy Polskiego handlarza 500 - 1000 zł

Sory ale w takim budżecie kupiłem za granicą poprzednie auto Rover75 (dużo tańsze) - choć można było kupić również i za 1000 euro super szrota

Auto
    Renault megane coupe

Domyślnie

bardzo mnie interesuje ten model 159 benzyna 1,8

Witam Panowie jestem swierzakiem w ocenie Alfy a szykuje sie w kwietniu do kupienia tego modelu widze ze duzo tu pomocy mozna otrzymac od was czytajac posty.
    Interesuje mnie glownie ten model co podam w linku nizej nie chodzi mi o silnik itp no niech bedzie mulowaty ale chodzi mi o opinie stanu technicznego znacie kazde zakamarki wiec prosze napiszcie cos o tym egzemplarzu moze cos rzuci sie w oko bo chcialbym pojechac go obejzec. Z gory dzieki

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#d9b29afb38
    Ostatnio edytowane przez Barcafan1990 ; 02-04-2018 o 19:09

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Brak naklejek na błotnikach (na jednym), naklejka 1.8 nieoryginalna i w złym miejscu, naklejka 159 też lipna, poza tym plak i piksele, nie widać praktycznie nic na zdjęciach. Czyli do dokładnego sprawdzenia co najmniej strona pasażera i tył, bo wiadomo, że coś było robione, a patrząc na niedbalstwo w tanich pierdołach, którymi są naklejki... ja wymieniałem błotnik i kupiłem za jakieś 20zł ori naklejkę Dziudziaro, jak komuś się nawet tego nie chce zrobić, to trzeba zachować pewną dozę ostrożności co do reszty wykonanych prac). Również tylna klapa nierówno leży (zobacz linię świateł z prawej strony). Radio nieoryginalne więc sterowanie z kierownicy może nie działać. Zdjęcia jak wyżej pisałem fatalne, ale zdaje się, że tylny lewy błotnik uszkodzony.
    Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 02-04-2018 o 19:26
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Auto
    Renault megane coupe

Domyślnie

zawiodlem sie teraz bo tego w ogole prawie nie ma tylko 3 egzemparze ale juz duzo pomogles bo ja nawet tego sam nie zauwazylem

- - - Updated - - -

moze ktos cos zaproponuje do 25000zl godne ogledzin zeby pojechac zobaczyc. 1,8,benzyna badz 1,9 150 km bo taki lajk jak ja to mi wiekszosc podoba sie wirc ciezki.wybor