Hejka,
Może ktoś wie i podpowie, jakie powinny być ustawione parametry na kompie w multiecuscanie, bo mam problem. Dokładnie chodzi o alfe 164 24v '93r. Podpinam kompa, wykrywa wtyk usb, lampka na wtyku od obd2 się pali, ale nie wykrywa kompa w aucie. Testowałem szybkość połączenia i jest ok. Dzięki z góry za odpowiedź.
Wiem,ze ciezki temat,ale ma moze ktos na zbyciu 1szt zender milano na 5srub?
Ostatnio tomi chyba sprzedawał 4 sztuki. ale głowy nie dam.
Panowie, takie nietypowe pytanie...
Czy u was też tak jest (mowa o 164), że jak jedziecie sami, powtarzam sami bez dodatkowych osób, po dość nierównej drodze (nie mówię tu o dziurach gigantach, tylko o pofalowanym i miejscami wyboistym asfalcie), to dość mocno czujecie te nierówności, a sprawa zmienia się jak np. z tyłu usiądą 1 lub 2 osoby i zwyczajnie samochód jest "dociążony"? Wtedy mam wrażenie, że samochód wręcz płynie po tych nierównościach, jest cichutko i naprawdę nawet w takich warunkach bardzo przyjemnie się jedzie. Gdy jadę sam, dość mocno czuje każdą nierówność, czuje "twardość" zawieszenia, szczególnie że posiadam niski profil opony (45), jednakże mam porównanie do 55 profilu i tam też dość mocno było czuć te nierówności, a sprawa zmieniała się wraz z obciążeniem.
Co Wy na to? Wychodzi, że muszę parę worków cementu do bagażnika wrzucić i tak jeździć
![]()
Ostatnio edytowane przez Tytanowy ; 14-05-2015 o 15:30
U mnie te same odczucia a smigam na profilu 55 i zawieszenie pracuje bez zarzutu .
Wygląda to tak, jakby samochód potrzebował dociążenia żeby zawieszenie mogło płynnie wybierać nierówności... Dziwna sprawa. Niemniej, pomijam tutaj już profil opony bo i na 55 i na 45 jest bardzo porównywalnie.
Sprężyna pracuje na ścisk, amor na rozciaganie (głównie). Im mniej scisnieta sprezyna tym latwiej ja ścisnąć. Dociazony przód dociska sprezyne, której trudniej pracować.
Problem raczej niezależny od profilu opony.
Wniosek jaki z tego?![]()