czepiasz sie ptakukolega Nazar , jedynie pisze to co wynika z opisu aukcji , które poleca
może rzeczywiście to rarytas z oponami bdb i w dobrej cenie
![]()
czepiasz sie ptakukolega Nazar , jedynie pisze to co wynika z opisu aukcji , które poleca
może rzeczywiście to rarytas z oponami bdb i w dobrej cenie
![]()
Nudzi mi się to wyszukuje "rodzyny"Kto chce i ma blisko to podjedzie i se obada. 800pln to są warte te opony jeżeli są w takim stanie jak pisze sprzedający . A nóż komuś wpadną w oko i może akurat będą w takim stanie jak opis głosi . Kto nie ryzykuje .... ten kupuje zestawy za 2000-3000pln
- - - Updated - - -
Moje jak chciałem kupić to też wszyscy mieli wątpliwości - jak? za 1000? Krzywe , zdarte i chińskie chyba . A podróż do Warszawy okazała się najlepszą decyzją co do podpicowywania Belli . Koła idealnie proste , 2 opony nówki , 2 na 2 sezony czyli dostałem felgi i 2 gorsze opony gratis do tych 2 dwóchNie wszyscy oszukują w aukcjach
- - - Updated - - -
Drift-r i można troche podciągnąć nadkola i 9/10 cali się upchaI nawet gość to delikatnie zrobił
![]()
Trochę już się na allegroszu napatrzyłem na te felgi z super oponami i nawet kilka razy się po takie wybierałem, jednak jak zawsze jest jakieś ale. Bardzo często te super opony mają te swoje 6-7mm ale na środku a po bokach są zjechane, często są wyschodkowane (wyząpkowane - jak kto woli), a najczęściej są to roczniki 2003-2005 jakichś kiepskich opon źle przechowywanych (twardych) przez wulkanizatorów określanych jako szrot. Dlatego warto czasem wypytać o takie elementy. Coś bardziej sprzedsiębiorczy handlarz będzie się upierał że opony nie są wyschodkowane i można je śmiało zakładać, a po założeniu okaże się, że huczą niemiłosiernie na co sprzedawca powie - to takie opony - szersze i z tym kształtem bieżnika muszą huczeć i inne ściemy. Zwykły zjadacz chleba najczęściej nie wie co znaczy wyschodkowane albo przy oględzinach pali głupa, że nie wiedział co to jest i u niego spisywały się super. A często sprzedający potrafią napisać że cena jest za felgi a opony kupujący otrzymuje gratis i wtedy nawet jak dostaniemy opony nie nadające się do użytku opisywane jako super ekstraśne to i tak nie mamy o co się kłócić bo przecież dostaliśmy je za darmo. Krótko mówiąc - bądź czujny jak pies podwójny.
Tylko przy tym delikatnym podciąganiu najczęściej i tak trzeba pół samochodu malować bo samą rolką aż tyle się ich nie poszerzy.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 23-01-2013 o 21:57
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A co sądzicie o tych do 156SW? http://moto.allegro.pl/oxy-gold-5x98...958295582.html
Podobają mi się bardzo - et i inne wymiary chyba w porządku?
same felgi ładne, ale czy będą tak samo wyglądać na aucie? Wydaje mi się, że niestety nie.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
chcesz zrobić z alfy subaru?tak to felgi całkiem spoko ale nie wiem czy będą pasowały do alfy
Fajne ale sądząc po cebie to raczej chinskie . Co do wzoru to będzie pasować na pewno . Nie pierwsza gwiazda na Alfie pozatym ładniejsze niż te Borbety . Są gusta i gusciki tak samo jak w dyskusji co do felg BBS w Alfie - są przeciw ( oni ) i za ( Ja i inni oni )
- - - Updated - - -
Zrób se wizualizacje w jakims programie graficznym albo postaram sie znalezc adres stronki na której takie rzeczy się robi.
- - - Updated - - -
Tu macie stronke na której jest fajny kalkulator Alcar'a do felg ( z lewej strony - przybornik ) :
http://www.felgi-opony.com/konfigurator%20...%2014a44837eb%20(http://www.felgi-opony.com/konfigurator_felg_aluminiowych?PHPSESSID=0ac334515 %209cb05fa8582fc14a44837eb)