Strona 156 z 182 PierwszyPierwszy ... 56106146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,551 do 1,560 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

KRS, łatwo powiedzieć poprawić jakość aut. Myślisz, że żaden koncern tego nie chce?! To się jednak wiążę z olbrzymimi nakładami. Przecież nie zrobisz sortowni i będziesz tylko wybierał te sztuki, które akurat dobrze wyszły. A pozostałe do kasacji i od nowa Jakby mieli położyć nacisk na jakość to wzrosłaby automatycznie cena, która w przypadku 159 już była dość wysoka. Kto wtedy kupiłbym to auto? Tutaj leżało wszystko.
    rybakmj wspomniał o wzroście w Audi, Vw, Skodzie. Ale przecież to jedna grupa, więc koszty, czy rozwój technologiczny też rozkładają się po całości. Zobacz na Renault, Peugeot, Nissan, Mazda wszyscy kombinują jak obniżyć koszty przez różną współpracę. Alfa sama nie dałaby rady w dzisiejszych czasach, a Fiat by jej nie pomógł bo sam ledwo żył.
    Myślę, że właśnie Chrysler pomoże w dużym stopniu obniżyć koszty produkcji Alfy.

Co do żywotności modeli. Tak jak wspomniał radosuaf. Popatrz np. na nowego Passata CC. Wiesz że on jest na podłodze poprzedniego modelu jeszcze?! Albo ile lat już tłuką Tiguana? Robią tylko facelifty, zmienią grilla, felgi i już huczą, że nowy model wyszedł...
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Dlaczego czekano aż 4 lata na nowe, mocne silniki TBI i topową odmianę jtdm?
    Przecież 5 cylindrów było od początku produkcji. I do tego z automatem, za to po lifcie z niego zrezygnowali.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Wiece co ja Wam powiem juz nie chce mi sie Was w tym temacie czytac

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Wiece co ja Wam powiem juz nie chce mi sie Was w tym temacie czytac
    Wnoszę wniosek o zamknięcie tematu do czasu pojawienia się jakiegoś prawdziwego konkretu odnosnie giuli,bo faktycznie zrobił się wielki bałagan i gadka w sumie o du... marynie ,czyli o mżonkach,tego co kto by chciał itp itd.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

jestem tego samego zdania jak rybak.Zamknac temat bo naprawde pierdzielicie jakies brdnie.Czasami nie macie juz naprawde sie o co klocic i majaczycie w tym temacie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    jestem tego samego zdania jak rybak.Zamknac temat bo naprawde pierdzielicie jakies brdnie.Czasami nie macie juz naprawde sie o co klocic i majaczycie w tym temacie
    zgadzam się
    każdy chce być najmądrzejszy,ale i tak nic nie macie do gadania,od tego jest Sergio i cała reszta ,a takie zniechęcanie i demotywowanie jest niepotrzebnie alfie ,bo dość już stereotypów krąży,dajcie człowiekowi pracować i podejmować decyzje ,na razie sam Sergio nie wie co dalej robić,powiedział co zamierza zrobić ,a pewnie zdanie zmieni jeszcze milion razy t,akże spokojnie panowie ,co nagle to po diable.
    Nie ma co oceniać książki po okładce,więcej optymizmu.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 15-05-2014 o 18:59

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    No i nie spodziewałem się, że wykażesz się aż taką ignorancją... Spider był produkowany od 1966 do 1993 roku. Jak byk wychodzi 27 lat. I dziwnym przypadkiem jest to najlepiej znany model Alfy...
    nie rozbawiaj mnie Radzia
    mianem Spider alfa juz od dawna okresla auta bez dachu, po prostu, spider brera, spider gt, itd. To za kazdym razem inne auto.
    I gdzie jest ten spider najlepiej znany?
    lubie Cie ale czasem dyskutujesz tylko dla samego sprzeciwu

Dodano po 9 minutes:

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    iżWiesz że on jest na podłodze poprzedniego modelu jeszcze?! Albo ile lat już tłuką Tiguana? Robią tylko facelifty, zmienią grilla, felgi i już huczą, że nowy model wyszedł...
    wiem, ale alfa nawet tego nie robi, niczego nie tłucze, niczego nie oferuje
    owszem, wyskok z 4C to był swietny ruch, pierwszy dobry ruch od dawna
    jego celem bylo pokazanie swiatu, ze marka istnieje i tak sie stało
    ale modelem 4C nie uratujesz finansów

zeby było jasne: bardzo chciałbym, aby marka alfa romeo istniała i rozwijała się, niestety niewiele wskazuje na to, że tak bedzie
    istnieją takie scenariusze:

a) kupi to jednak VW albo inny mocny gracz, marka jednak jest łakomym kąskiem
    b) za dwa, trzy lata marka przestanie istnieć całkowicie (mało realne)
    c) marka przetrwa, robiąc takie auta, jak 4C i tego rodzaju, male serie, z tym ze bedzie "podmarką" masy, choć nie bardzo wiem, po co to masie, sprzedaż masy ostro poszła w górę, nowe modele, dobre recenzje, nawet mój sąsiad kupił
    d) serdżio jednak wprowadzi nowe modele, ale tyle one bedą miały wspólnego z oryginalnością, co kia, albo inny focus. już linia julki to zapowiada w pewnym sensie
    e) najmniej prawdopodobne to realizacja celów serdżio: osiem nowych modeli, wzrost sprzedaży do pół miliona.

To mój ostatni wpis w tym wątku, niektórzy rzucają się, zeby zamknąć temat. nie rozumiem dlaczego, skoro dykusja ma kilku uczestników a inni nie muszą tutaj zaglądać, jak nie chcą. to forum panowie, a nie białoruś.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 15-05-2014 o 22:57 Powód: Dodano

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

KRS dajcie sobie juz spokoj bo jak na to patrze to naprawde nie chce mi sie nawet zdania czytac

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

KRS, bluźnisz. Spider tzw. Duetto lub "Absolwent" (od takiego dość znanego filmu z Dustinem Hoffmanem) to było to samo auto z kosmetycznymi zmianami. Oj nieładnie w takich podstawach się nie orientować... Jest to model zapewne najlepiej znany pod wszystkimi szerokościami geograficznymi, a podejrzewam, że w Stanach jedyny kojarzony (bo mogą tam jeszcze co poniektórzy pamiętać Milano, czyli 75 i 164, jednostki będą kojarzyć 8C Competizione). Wpisz w Google "Spider Graduate", a większość linków poprowadzi Cię do stron amerykańskich.

Proponuję poczytać chociażby:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Spider
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 15-05-2014 o 23:16
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar Łukash
    Mieszka w
    Milówka
    Auto
    Alfa GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Skoro tak pieknie idzie sprzedaż, słupki rosna,to czemu nie ma nowych modeli ? Od kiedy to robimy wynik w sprzedazy ,bez produktu ? Maserati ok,zrobili 2 fajne modele to idą jak bułeczki,ale to jest zaledwie odsetek w skali koncernu.Kasę robią auta małe,kompakty i srednie czyli to co idzie najbardziej ,a czego fiat po prostu nie ma.

Lider segmentu B-MPV, hmm a jaki udział w rynku mają auta tej klasy? 5 % ?
    Fiat dopiero niedawno całkowicie przejął Chryslera. Teraz dopiero wszystko zaczyna/zacznie ruszać do przodu (sprzedaż na wszystkich najważniejszych rynkach wzrasta dość znacznie, a pamiętajmy, że teraz Fiaty nie są juz tanimi samochodami). W tym roku zadebiutuje Jeep Renegade oraz 500x, w następnych latach kolejne modele, w tym nowa Alfa. Wydaje się, że najgorsze FCA ma już za sobą.
    Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Może byś dopisał, że udział największej marki koncernu, czyli Fiata, za czasów Sergio skurczył się w Europie z 9 do 6%? Wychodzi jakieś 33% w dół, jak by nie patrzeć...
    Zgoda, ale pamiętajmy, że główny europejski rynek Fiata - Italia, skurczył się niemal o połowę! Nie jest winą Sergio, że jego poprzednicy nie zrobili niemal nic z problemem uzależnienia koncernu od praktycznie jednego rynku - europejskiego (głównie Italia). Dziś Fiat staje się producentem prawdziwie globalnym niezależnym od wahań na pojedynczych rynkach.

Nie rozumie trochę tych Waszych lamentów, bo w cale nie jest tak źle jak to przedstawiacie. Alfa Romeo była przez ostanie lata trochę zaniedbana przez Marchionne, ale pamiętajmy, że był to okres trudny dla Fiata, a rozwijanie marki premium w takich warunkach jest naprawdę niełatwym zadaniem, wymagającym ogromnych nakładów, na które Fiata poprostu nie było stać.
    Dziś już wiemy, że Alfa wraca do korzeni, mamy już genialne 4c, a za rok długo wyczekiwaną Giulie, której trzeba kibicować, bo od niej będzie zależeć przyszłość marki.