Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 236

Temat: Stelvio Quadrifoglio.

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280hp / AR Stelvio 2.9 510hp

Domyślnie

Cytat Napisał Firste Zobacz post
    Ktoś ma doświadczenia odnośnie porównania Stelvio 280 KM do Stelvio Q odnośnie poziomu hałasu przy 150 km/h? Czaje się by wymienić wersję FE na Q, ale chciałbym lepsze wyciszenie przy stałej jeździe, bo nie mówię o full gaz.
    Żona wróci w sobotę to sprawdzę, ale jak masz chęć/możliwość to Q. Jak wsiadam do 280km to jakbym kosiarka jeździł, a Stelvio 280km i tak jeździ świetnie,

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

Panowie a co powiecie na taką reanimację za pół ceny, 2018, przebieg 5k.
    https://i.imgur.com/m5HHW93.jpg
    Czy to ma w ogóle sens ryzykować, ja już nie mówię o wożeniu rodziny, tylko choćby w celach zarobkowych (choć pewnie i tak potem będzie problem z kolejnym kupcem).

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Czy to ma w ogóle sens ryzykować, ja już nie mówię o wożeniu rodziny, tylko choćby w celach zarobkowych (choć pewnie i tak potem będzie problem z kolejnym kupcem).
    No ta tylna prawa strona trochę pogięta, dla mnie to już za duże uszkodzenia, abym czuł się bezpiecznie jeżdżąc takim autem, na dodatek wersją Q, którą się czasem po prostu ostro zapieprza.

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Czego by nie mówić to na zdjęciu wygląda ładnie. Przyjechała chyba jako jedna z pierwszych, więc w cenie części zamiennych. Ja przeglądam oferty Q jako alternatywę dla MY2020. Przy obecnym kursie E opcja niemiecka raczej odpada, a w PL najlepszym wyborem mogą być pozostałości u dilerów. Tu może być za dużo kosztownych niespodzianek, jak zaczniesz poprawiać do w sumie wyjdzie 300k. Ale ładna jest ....

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Te pol ceny to ile..........

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Te pol ceny to ile..........
    Poniżej 230 k. Generalnie ściema na portalach ogłoszeniowych, że auto bezwypadkowe (bo w rozmowie było wspomniane, że tylko tylny zderzak i 1 koło i drzwi oberwały - jak widać, 50% prawdy przekazane )
    Do tego narzekanie, że te Alfy trochę trzeszczą w środku XD czyli szykowanie klienta, że nie wszystko udało ładnie się wyprostować lub spasować.
    Z racji ściemy, nie wiem czy warto się pchać, bo nie wiadomo co tam jeszcze się znajdzie, ciekawe jak z poduszkami, czy wszystkie są itd.
    Teoretycznie wygląda, jak by najpierw przednie koło złapało krawężnik, potem tył. Ale te zniszczenia wyżej mnie zastanawiają, może o bandę na drodze?
    PS
    nie cytujcie z fotami, bo zaraz będzie 20x bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez Firste ; 01-05-2020 o 15:47

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F F12, AR Giulia Q, AR Stelvio

Domyślnie

Q naturalnie zachęca do bardziej agresywnej jazdy. Sztywnosc konstrukcji, spasowanie elementow, zbieznosc, hamulce itp. Napewno chcial bys przetestowac na g (przeciazenia) czy vmax - ja bym sie bal tym samochodem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Proszę Was...jak możecie pisać, że ładnie wygląda i w ogóle się zastanawiać. Sam mam Q z USA, ale na tą bym nawet nie spojrzał..
    A jeśli już to TYLKO do samodzielnej naprawy, bo jeśli robi to handlarz, to wydaje połowę tego co powinien czyli kombinuje gdzie tylko się da.
    Ostatnio edytowane przez Kolpak ; 01-05-2020 o 22:24

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

nie przesadzajmy - ze zdjęć g. widać- czasem lekko obite okazują się szrotem a niby mocno strzelone nie maja znacznych uszkodzeń- ze zdjęć nic nie wynika - no i kwestia ceny. Wszystko się da naprawić

Użytkownik Świeżak
    Auto
    forester xt

Domyślnie

zmienia troche temat bo się gęsto zrobiło... może pomożecie ustalić odpowidzi na kilka pytan ktore mnie nurtują.

1. Czy ktoś się orientuje kiedy bedzie możliwy zakup lub zamówienie poliftowej Q ?

2, Widze że jest na otomoto kilkanaście sztuk stokowych stelvio i guglia Q w przedziale cenowym 330-360 jest tez kilka wyżej cenionych -czy warto kupić w takich pieniądzach stelvio q czy poczekać na polift -350 to raczej górna granica budżetu więc pewnie na polif nie ma szans. Czy te podane ceny na stokowe to jeszcze się da coś wynenocjowac czy samochody przecenione i nie ma szans ?

3. Co sądzicie o tej ofercie na abonament

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#bbe028773c

co do abnomentu to by mi pasował ale nie wiem czy ta konkretna propozycja jest Ok ? ktoś może przerabiał abonament -co się dzieje w przypadku awarii? lub kradzięz/szkody? jakie są konsekwncjie zerwania kontraktu?

4. ASO u mnie w mieście nie ma autoryzacji na Q - to czy przeglądy albo jakies pierdoły mozna u nich załatwić czy bede musiał dojeżdzać gdzieś ? czu np jest opcja wezwania lawety w ramach gwarancji i zalawtwioeniasprawy door to door?

z góry przeporaszam za lamerskie pytania ale jestem zielony w temacie -a czas mnie troszkę goni bo dość pilnie potrzebuje samochodu a Wy tu na forum w temacie siedzicie to mze ktoś coś podpowie.. dziękuje