Jakie zaś nie równe składanie???? głupia myśl według mnie. Odpowiedź jest prosta: bo jedno auto było sprowadzone przez handlarza i cofnięty licznik z 300 na 100tys a drugie było nie cofane. to wyjaśnia wszystko i wiem ze tak bywa bo znam handlarzy,TS 16v są moim zdaniem, tzn były nierówno składane. Jeden robił przebiegi ponad 300k km, a inne przy 100 miały/mają drugi szlif.
cerciarz pokaz nam swoja alficzke![]()
Jakie nie równe składanie? A co w fabryce pracują dziadki 100 letnie, pijacy i narkomani, że ręce się im trzęsą?
Są przecież reżimy technologiczne, dokładności wykonywania poszczególnych elementów i kontrola jakości i wszystkie pojazdy opuszczające fabrykę muszą w tych normach się mieścić. Inaczej Alfa Romeo poszłaby z torbami już w 1915 roku.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Nie ale pracują wlosi i to wystarczywspółpracowałem z nimi jakiś czas i nic już mnie nie zdziwi, czasami to zastanawiam sie jak ten kraj jeszcze funkcjonuje
Tak na marginesie jak teraz fiat we Włoszech przejmie produkcję nowej Pandy to dopiero wszyscy zobaczą jakie będzie to awaryjne auto![]()
Ale mimo to włoskie auta (a zwłaszcza Alfa, jak to powiedział Jeremiasz Klakson "Maserati is very nice, but Alfa Romeo is something more than all other cars") dają z niewyjaśnionych przyczyn najwięcej przyjemności z jazdy
no chyba ze ktoś potrafi to wytłumaczyć
ja nie
prowadzenie nie jest zawsze perfekcyjne, wykonanie marne (np. trzeszczące plastiki) a jedyna charakterystyczna rzecz to dźwięk silnika, no ale przecież nie można tego wytłumaczyć tylko dźwiękiem silnika
![]()
epion niedługo wrzucę więcej zdjęć do mojej galerii, a muszę dodać że zgadzam się z Wujek, że AR 155 lata chwały ma dopiero przed sobą.. wystarczy spojrzeć na AR 75 ile teraz kosztują jeśli są w dobrym stanie i jeśli wogóle są![]()
Ja tam myślę że Alfa z przejściem pod skrzydła Fiata dużo nie straciła i te Alfy po 1986 roku są tak samo fajne jak te przed 1986r.
Wiadomo że 159/Brera z silnikami od GM itp. to nie to samo, no ale może w końcu Alfa zrobi swój silnik (może jak skończy się moda na eco-driving)...
Jaki model dla was był/jest najbardziej udany/dopracowany ze wszystkich Alf?
Ja myślę że 164 (powiedział mi to także ktoś kto miał do czynienia z wieloma Alfami), a jak wiadomo to już nie był do końca samodzielny model Alfy
Alfy byłyby dużo lepsze gdyby składali je Japończycy![]()