Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 168

Temat: Czego najbardziej brakuje mi w Alfie?

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

kt0sfajny o teraz tam jest McDonald k.tego ronda , a tak w ogóle to mi niczego nie brakuje w Alfie ...po głębszym namyślę stwierdzam , że może więcej zazdrośników typu uwag auto to przedmiot nie powinno cieszyć z taką się spotykam zazdrością bawią mnie

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Porażka ten drift.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał michałsnk Zobacz post
    auto to przedmiot nie powinno cieszyć z taką się spotykam zazdrością bawią mnie
    Auto przedmiotem jest dla ludzi, którzy jeżdzą bo muszą . Ja jeżdżę bo kocham to robić mimo , że byłęm taryfiarzem a jestem Tir driverem i 1 mln km już zaliczony to nigdy się z tego nie wyleczę. Jedni dla przyjemnosci piją inni balują , a ja...... zalewam swoją włoszczyznę po korek i jade bez celu gdzie mnie poniesie....ot tak dla frajdy....Ps. ten drifcik na rondzie Alfą był niezły

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

W mojej Alfie brakuje mi tylko jednego - dźwięku! Jeżeli już nie silnika, to chociaż wydechu... A tu 4 końcówki wydechu i cisza...

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Bo jak to cytat mówi " Jak by Bóg był za przednim napędem to chodzilibyśmy na rękach" .
    To powiedzenie musiał stworzyć ktoś, kto nie zna historii transportu. Tradycyjne (konne) pojazdy miały "przedni" napęd
    Napęd tylnych kół w pierwszych samochodach (uznawanych do tej pory za klasyczne) wziął się tylko i wyłącznie z powodu braku odpowiednich technologii i nieumiejętności połączenia funkcji kierowania i jednoczesnego napędzania przez konstruujących je inżynierów.
    Skonstruowanie efektywnego przedniego napędu było celem konstruktorów aut od samego początku motoryzacji. A że wcześniej tego nie umiano, to już inna sprawa...
    Budowanie nadal tylnonapędówek jest swojego rodzaju uwstecznieniem i staniem w miejscu - co w żaden sposób nie oznacza, że samochody z napędem na tylną oś są gorsze

Żeby nie odbiegać od tematu: mi w Alfie brakuje termometru pokazującego temperaturę na zewnątrz samochodu.
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał bikermarek Zobacz post
    Żeby nie odbiegać od tematu: mi w Alfie brakuje termometru pokazującego temperaturę na zewnątrz samochodu.
    No ja w mojej akurat mam takowy termometr . No to chyba w 155 nima.....

---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    W mojej Alfie brakuje mi tylko jednego - dźwięku! Jeżeli już nie silnika, to chociaż wydechu... A tu 4 końcówki wydechu i cisza...
    Stary masz Brereeee...... nie wymagaj od świata wszystkiego bo już to masz najwyżej zmień wydech na jakiś "tuningowy" bo seryjne sporty zawsze są robione żeby zbytnio nie "brzęczeć" . Dla mnie Brera i 159 to najlepsze ( wizualnie ) Alfy wszechczasów -drapieżna stylistyka ( przez ten cudny przód ) . Jak widziałem następce 159 to płakać mi się chce. Po Alfie Mito przyszła moda na stosowanie latarni przydrożnych zamiast wąskich pięknych lamp starszych modeli...Chyba zaczynaja klupać wszystko w stylu retro....Osobiście ten nowy trend mi się nie podoba....Dla mnie Alfa skonczyła się na Brerze i 159....Mam nadzieje ,że to się zmieni.....

piterek83x
    Gość

Domyślnie

następczyni 166 ma mieć napęd na tył

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy - Pysznica
    Auto
    GT 1300 Junior 1974r.

Domyślnie

'To powiedzenie musiał stworzyć ktoś, kto nie zna historii transportu. Tradycyjne (konne) pojazdy miały "przedni" napęd'

bikermarek - konie akurat miały napęd na 4 kopyta a w razie szybkiego startu stawały na tylnich

FWD można zrobić powerslide a nie drift ( moim skromnym zdaniem ).
    To co pokazaliście w filmiku to jakaś kpina

Tu jest drift i Alfa

http://www.youtube.com/watch?v=wRi2v...eature=related

Wracając do tematu w mojej Alfie denerwuje mnie to że jest już leciwa i szkoda jej na co dzień
    Wkurza mnie też to że jest ich w naszym kraju tak mało przez co ciężko kupić wszystkie części.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Kolego ja sie nie będę z tobą kłócił ale nie porównuj mi zaciągnięcia z pędu ręcznego ( bo to raczej pseudodrift ) do balansowania hamulcem ręcznym i gazem....Ja nie jestem zawodowym drifterem ale rondo starą beją potrafiłem objechać do okoła 2 razy...Zrób to z napędem na przód....Mi poprostu chodzi o frajde z bawienia się ( prostego ) samochodem . I to tak ,żeby przy "driftowaniu" z napędem na przód przy skręcie przeguby nie wyskoczyły.
    nigdzie nic nie napisałem o zaciąganiu ręcznego, drift z kinetyki... jest z kinetyki,
    jedziesz "prawie" za szybko i tył wyskakuje na limicie, to jest adrenalina w zakręcie

zabawa wokół ronda to przy tym śmiech, a nie prawdziwa jazda z "jedynym słusznym napędem"

napęd na tył jest lepszy niż przedni bo wprowadza podział ról między osiami, jedna skręca, druga napędza,
    a nie dlatego, że jest dobry do zabawy

Cytat Napisał Stefan116 Zobacz post
    FWD można zrobić powerslide a nie drift ( moim skromnym zdaniem ).
    powerslide właśnie wynika z nadużycia gazu w RWD, czyli wspomniana przez kolegę wyżej "prosta zabawa samochodem"

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał bikermarek Zobacz post
    155 z kliamtronikiem mają