Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    I on to bez tych wieszaków sprzedaje? I bez rury nasadowej? Bo na fotce pokazana sama pucha bez detali>? Jak to wyglądać będzie w realu? Tak jak tu na zdjęciu?
    Proex nie robi tłumików z rurami i hakami - robią tłumiki z wnetrzami pod konkretne silniki, z dźwiekiem pod klienta oraz na gabarytach seryjnych. Nie wiam jak z nierdzewkami wychodzi z tymi gabarytami ale z aluminiowanej dostałem idealnie pasujący

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A czemu nie robią z hakami? Jeśli robią do konkretnego auta pod gust właściciela ale bez mocowań to trochę dziwna polityka firmy. Przecież jak już się spawa to może przyspawać mocowania i po kłopocie.

zgredek
    Gość

Domyślnie

wiesz ja po części ich rozumiem jeśli mają zbyt na to co robią to po co wchodzić w coś innego. Poza tym nie wiadomo jakie mają "moce przetwórcze" jesli są jakieś wolne to mogli by faktycznie pomyśleć na pełną dedykacją. Wg mnie jak za pieniądze które trzeba u nich zostawić za tłumik to i tak wychodzi taniej niż ulter montując w zakładzie specjalistycznym. A co najwazniejsze że dźwięk dostajemy jaki chcemy i wnętrze pod konkretny silnik robione a nie pod wszystkie mozliwe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ja się nie znam, ale jak już robić konkretnie to do końca. Czy robienie zaczepów przy sprzedawanych tłumikach to coś innego - chyba nie. To wciąż ta sama parafia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Dość dziwne że nie mają zaczepów, za połowę tej ceny można kupić Ulter bądź WM Sport, nie piszę że te firmy są lepsze jednakże porównywalne, a i tak trzeba żłobić i dorabiać mocowania bo wychodzi na to, że tak naprawdę te tłumiki nie są dedykowane, a uniwersalne, więc cena montażu będzie taka sama. Jeżeli tłumiki byłyby plug and play - skusiłbym się. W przeciwnym razie wybiorę raczej Ulter lub WM.

wojtasw007
    Gość

Domyślnie

Ludzie zaczepów nie ma po to aby KAŻDY WEDLE SWOJEGO GUSTU mógł ustawić tłumik tak aby końcówka mniej lub bardziej wystawała -.-
    Montaż w specjalistycznym zakładzie tłumika od nich to około 50zł (zakład sam sobie dospawa i zabezpieczy zaczepy). Więc nie jest to jakaś kosmiczna cena.
    Ja przesłałem im swój rysunek techniczny jak ma wyglądać cały tłumik, kilka filmików którymi poparłem dźwięk i razem z wysyłką kosztuje mnie to 260zł.
    Znajdzie się tu ktoś kto znajdzie mi firmę robiącą to w takiej jakości i tak tanio? NIE.

W proexie macie dźwięk jaki chcecie i końcówkę tłumika taką jaką tylko sobie wymyślicie. Do tego ich tłumiki mogą jeździć po 3-4 lata i NIC się z nimi nie dzieje.
    W ulterach co macie? Ryczące masowe gówno, które i tak trzeba kroić.

Nie porównujcie prywatnej jakby nie patrzeć bardzo małej firmy do masówki która zarabia na fanach ryczącej rynny deszczowej.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    Dość dziwne że nie mają zaczepów, za połowę tej ceny można kupić Ulter bądź WM Sport, nie piszę że te firmy są lepsze jednakże porównywalne, a i tak trzeba żłobić i dorabiać mocowania bo wychodzi na to, że tak naprawdę te tłumiki nie są dedykowane, a uniwersalne, więc cena montażu będzie taka sama. Jeżeli tłumiki byłyby plug and play - skusiłbym się. W przeciwnym razie wybiorę raczej Ulter lub WM.
    może to stanowić jak podejrzewam problem nie tyle materiałowy co czasowy
    widziałes kiedyś tłumik w 147? żaden uniwersalny tam nie wejdzie;
    widziałeś kiedyś tłumik w 156? z uniwersalnym będzie problem bo puszka musi być trójkątna lub tak jak pokazałem obrócona
    widziałeś w 166? końcówki muszą być wspawane kątowo a wszystkie uniwrsale mają na wprost
    widziałeś w 145 / 146 ? końcówka musi być wspawana kątowo

mam dalej wymieniać?

a te uniwersalne pod jaki silnik mają wnętrza robione bo przeciez tam są spaliny i jest to jak mi się wydaje ważniejsze niż kawałek rury

a czy producenci tych uniwersalnych oferują jakieś dźwieki do wyboru? klient może coś wybrać czy "wszystko w rękach boga"

niestety prawda jest taka że proex wpisuje się między tłumiki uniwersalne (które wnętrza mają nie wiadomo pod co robione) a tłumiki dedykowane ale tak z prawdziwego zdarzenia a nie na zasadzie że do np 156 i silnika 1.6 dają ten sam tłumik co do 2.0

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

No chłopaki może i mówicie z sensem
    A czy oni też montują w zakładzie? Jeśli tak, to jaka byłaby cena tej kwasówki z montażem u nich, oraz jaka byłaby cena z montażem zwykłego tłumika od nich?

wojtasw007
    Gość

Domyślnie

Nie wiem jaka cena z montażem u nich, ale wiem, że w Kłodzku tłumikarz brał ode mnie za to 50zł, łącznie z nowymi gumami.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    No chłopaki może i mówicie z sensem
    A czy oni też montują w zakładzie? Jeśli tak, to jaka byłaby cena tej kwasówki z montażem u nich, oraz jaka byłaby cena z montażem zwykłego tłumika od nich?
    a skąd mam wiedzieć? napisz do nich to napiszą co i jak. Wiem tylko od kuzyna że w Warszawie maja kogoś kto z nimi współpracuje - może maja także w innych miastach ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia