Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 201

Temat: Zamarznięte paliwo, czy jakaś większa awaria??

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

podałem tytuł - proszę wpisać do You Tube (bo coś nie mogę linka przekleić)

Użytkownik Embrion
    Auto
    Fiat Stilo 1,9 JTD 115 KM

Domyślnie

dziś miałem kolejne podejście po tym jak z kabli od taxi nie odpalił i z koleżką od jego benzyniaka w środę również, zabrałem aku do domu i naładowałem była kaplica z niego. Dziś naładowany wkładam kręce i niestety nic (chociaż już się nie resetuje) tak jak to miało miejsce przy odpalaniu z kabli. Spróbowałem polać filtr paliwa gorącą wodą (zaczęło wszystko parować) ale i to nic nie dało więc już nie wiem, chyba pozostało jedynie czekać na odwilż, rozumiem że ta parafina z filtra paliwa się rozpuści przy 0st i będzie jak nowy ??

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 1,9 jtdm '07 187KM by Cinsoft, Giulia 2,2 jtdm '17

Domyślnie

Ja także dzisiaj zrobiłem kolejne podejście odpalania. Wczoraj aku naładowane dzisiaj włożone ...i kicha. Nabrałem 5l gorącej wody i powoli potraktowany został filtr paliwa. Udało się - ruszyła. Jest tylko jeden mały problem - drżenie silnika, szczególnie na jałowym biegu. Przyspieszenie normalne, tylko podczas hamowania silnikiem pojawia się te drżenie odczuwalne na kierownicy, desce, fotelach. Stąd moje pytanie - co powoduje te drżenia? Przytkany wtryskiwacz, "reset " komputera, czy jakaś inna cholera?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Jutro będę tankował Alf-ę na Orlenie, z ciekawości odleję trochę paliwa do słoika, w domu jedną porcję wymieszam ze Skydd-em a drugą nie, wystawię za okno i zobaczymy, zapodam foty oczywiście.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

Cytat Napisał radzik2908 Zobacz post
    Jutro będę tankował Alf-ę na Orlenie, z ciekawości odleję trochę paliwa do słoika, w domu jedną porcję wymieszam ze Skydd-em a drugą nie, wystawię za okno i zobaczymy, zapodam foty oczywiście.
    teraz to podobno już nie będzie takich mrozów jak -20,to może nie być żadnej różnicy...do zamrażalnika na noc zapodaj

Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Klejek Zobacz post
    teraz to podobno już nie będzie takich mrozów jak -20,to może nie być żadnej różnicy...do zamrażalnika na noc zapodaj
    To jest bardzo dobry pomysł, tak zrobię!

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Wlej Vervę i normalny ON jak możesz, chociaż dziś już jest pełne zimowe i była by niespodzianka jakby zamarzło, na początku mrozów jaja były z tym

A i jeszcze raz napisze w Polsce są tylko dwie rafinerie- Orlen i LOTOS, jak ktoś sie łudzi ze Shell przywozi V-Powera z zagranicy to niech żyje z tym przekonaniem, naprawdę jest nalewany z nalewaków LOTOSu tylko że ma mocniejszy dodatek (być może pod zachodnia granicą są takie transporty ale centralna Polska i wschód tak są tak obsługiwane). Jeżeli ktos nie wierzy a ma w pobliżu bazę paliwowa taka jak Emilianów to niech podjedzie i popatrzy na cysterki
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 12-02-2012 o 18:47

Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Wlej Vervę i normalny ON jak możesz, chociaż dziś już jest pełne zimowe i była by niespodzianka jakby zamarzło, na początku mrozów jaja były z tym
    Żadnej Vervy, ostatnio jak zalałem Vervę to musiałem Egr wymieniać! Może to tylko zbieg okoliczności.
    Ktoś wcześniej pisał i myślę, że miał rację, że Verva jest tankowana rzadziej a co za tym idzie tego paliwa sprzedaje się mniej i może być niezimowe.
    Odrębną kwestią jest fakt, że za każdym razem jak podjeżdżam na stację, bądź stoję przed półką w sklepie na stacji, podchodzi do mnie ten sam człowiek i proponuję swoją pomoc w wyborze paliwa (oczywiście proponuje tylko Vervę)lub produktu z półki. Dzisiaj tankowałem Stilo żony i oczywiście podszedł do mnie:
    On-może w czymś pomóc?
    Ja-tak, możesz mnie przestać prześladować? Za każdym razem kiedy podjeżdżam na stację, spotykam Ciebie i muszę rozmawiać z Tobą. Jestem świadomy tego co chcę kupić i dziękuję, nie potrzebuję pomocy.
    Ps. Mam nadzieję, że mam Go z głowy.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja robię na Stacji Firmowej, idzie nam oleju 40 tysi minimalnie dziennie i teraz mamy kupę nowych klientów Orlenu którym samochody zdechły (prawie wszyscy po Vervie- wiem z czego składa sie dodatek i nie waro w to inwestować), pozatym na 300 Tirów padło 7 ale nie z winy paliwa tylko elektryki i chłodzenia
    Co do uszlachetniaczy to one maja tą wadę ze żeby tak działały jak powinny to musi środek być ciepły i paliwo w baku też, czyli kupujesz, lejesz pół tego co planujesz wlewasz dodatek i resztę paliwa
    Co do Arktycznego to teraz ma wytrzymałość -32 krzepnięcie i - 42 zatrzymanie filtra (Małaszewicze), ale jak ktoś nawali go za 50 zyli do trawie pełnej przejściówki to nic nie da, bo średnia będzie za mała, przejściówka ma -10 i -29. Jak temperatura spadnie w nocy do -12 znowu zacznie wracać przejściówka, a i jeszcze cos dla miłośników oszczędności- paliwa arktycznego pali około 15- 20% wiecej niz normalnego
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 12-02-2012 o 18:59

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    159 2,4

Domyślnie

A mój samochód po 10 dniach nieuzytkowania i stania pod chmurką dostał ,,konota,,(stary sprawdzony sposób na diesle)Psikałem jej samostartem i nic nie dawało-knot pomógł w sekunde.I niech mi ktos powie że sie nie powinno,-a co miałem zrobic?iść na nogach?