Jeśli się nie zagotował, to nie ma potrzeby.
Jeśli się nie zagotował, to nie ma potrzeby.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jestem bardzo zadowolonyAuto przeżyło, panewki na miejscu
Olej grzał się do około 120st.C - więc nie najgorzej. Bardzo szybko też stygł do 110 na okr. chłodzącym. Chłodniczy na miejscu, nawet wspomaganie nie pluło korkiem. Hamulce jak żyleta! Mimo, że jak się okazało hamowałem z zapasem.
Zmierzyłem sobie tylko dwa ostatnie kółka (oba nieczyste): 2:09 i 2:08. Szacuję czyste na około 2:06. Do urwania mam jeszcze bardzo dużo! Myślę, że 2:03 do zrobienia. W okolice 2:00 tylko z nowym, sztywniejszym zawiasem i na semi.
Żałuję tylko miernego uczestnictwa w pozostałej części zlotu. Tyle nagród było do zgarnięcia![]()
No patrząc na czasy i auta ze strony TPTD mogę być ze swojego wyniku zadowolony. Jak na debiut na torze i klekota pod maską nie było najgorzejSpodobało mi się na tyle, że na wiosnę na pewno pojawię się na TPTD
P.S Dzisiaj próbowałem powalczyć z naklejką ale poległem bo odrywa się koszmarnie po kawałeczku jak komuś spadła w drodze to chyba ja dostałem jakąś innąNamoczy się w deszczu to w końcu pewnie zejdzie
![]()
Wspaniała impreza, jestem bardzo zadowolony, że zapisałem się na szkolenie i że Alfa spisała się znakomicie
Mimo tarcz Bozarto (czyli Mikoda nawiercane, nacinane) nie było problemu z hamowaniem, nie popękały itd.
Ostatnia sesja cała przejeżdżona z Instruktorem Maciejem, (którego pozdrawiam o ile kiedykolwiek to przeczyta) która dużo mi dała,
szkoda że to był już koniec jazd.
Co do zdjęć - na stronie Forzy jest sporo linków do galerii.
Moje Bozarto też całe, niespękane i niepokrzywionea miotało mną po torze jak pijanym, więc hamulce lekko nie miały. Jak na klekota 2.4 podrasowanego do 200KM czas 2:14, 2x 2:18 a poza tym 2:20 - 2:23 wygląda kiepściutko. Bakcyl połknięty, rura od turbo pęknięta, opony już nie wyją, ząbki się wygładziły. Następnym razem też chcę instruktora do autka, bo większość zakrętów mnie przerastała, za bardzo chciałem
![]()
Wystarczy poprosić i już wsiada
Ja zjechałem do depo myśląc, że mam 20 minut przerwy na kolejną sesje, pytam się Instruktora czy pojeździ ze mną na następnej,
chwila rozkminy i okazuje się że ona właśnie się zaczyna
Więc Alfa bez wytchnienia na kolejne chyba z 10 okrążeń
Emocje niezapomniane, wysiadłem z auta cały mokry.
Pozdro
No to widzę, że połknęliście torowego bakcyla. Zbierać pieniądze na przyszły rok i do zobaczenia na TPTD!
- - - Updated - - -
No i takie tam...
https://www.youtube.com/watch?v=hCI5wOfakXg
A teraz najgorsza część - żaden inny tor w PL już wam nie da takiej frajdy![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."