Opowiadacie. Ja mam 8v 115KM CF3 i pełna zaslepke nie mam bledu na desce a nawet pod kompem
Dlaczego w innych CF3 miało by być inaczej?
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Specjalistą nie jestem, ale fiat w latach 2002-2006 wkładał jednostki JTD z różnym osprzętem o podobnych mocach od 80 do 120 KM. Jedne były uniJet a drugie multiJet do tego z różnymi generacjami wtrysków(CF1-3). I chyba w zależności od tego jaki trafił ci się silnik taką musisz mieć zaślepkę. Już nie mówiąc o tym, że te silniki w których zakładasz kryze(zaślepkę z dziurami) muszą mieć sprawny EGR a tam gdzie jest pełna zaślepka może być niesprawny EGR.
Ostatnio edytowane przez panbedes ; 09-04-2016 o 00:11
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Panowie, błahe pytanie: Czy da sie po samych logach stwierdzic czy mam wylaczony egr?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam postanowiłem częściowo zaślepić EGR. Jutro zamierzam zakupić taki zestaw
http://allegro.pl/588-zaslepka-egr-o...859955210.html
Chciałem się jeszcze upewnić czy na 100% to dobry wybór do 1.9 16 V 150 KM ale z tego co czytałem tutaj w tym temacie ten zestaw będzie pasował na 100 % chyba że inny sprzedawca bądź ktoś ma forum prowadzi sklep to dał bym swojemu zarobić![]()