Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Takie szybkie pytanko, co kupić do odświeżenia i zabezpieczenia skór oprócz szarego mydła? I jak w ogóle obchodzić się z tym mydłem, rozpuścić w wodzie, czy rozmoczonym szorować szczotką? Generalnie jak zrobić dobrze żeby nie pogorszyć sprawy

Żeby nie było, próbowałem się tego doczytać w tym temacie, ale po przebrnięciu ok 70 stron były tylko wzmianki na ten temat

A no i pewnie chcecie znać budżet - wolałbym żeby cena była w okolicach 50 zł, ale nie będę zdziwiony jeśli to będzie 100 zł
    Ostatnio edytowane przez kandy ; 02-04-2014 o 17:47

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

jest kilka środków, ja używam i polecam ten
    Colourlock ( jest zestaw sofy i strong)
    To Ci powinno wystarczyć do wyczyszczenia i konserwacji.
    Ae zeby nie było ze polecam tylko jeden, duzo osób chwali sobie Gliptone. Również Shine Garage wypuściło produkty do czyszczenia oraz do pielęgnacji skóry. Jest w czym wybierać. Linków do sklepów nie podaję, żeby nie było że robię komuś jakąś reklamę.
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

To ja zrobię reklamę
    Czyli np ten zestaw?
    Czym się różni ten strong od softa (domyślam się, że mocą)?
    Co do tego Gliptone'a to podoba mi się tekst:
    "Kosmetyki Gliptone są od lat używane i sprzedawane w Anglii w salonach Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, Aston Martin, Ferrari (Maranello Consessionires), TVR, Saab GB. Jako jedyne na świecie posiadają rekomendację Rolls-Royce Enthusiasts Club Interior Care."

A wiesz coś na temat tego Megsa? Bo gdzieś też słyszałem, że daje radę, no i więcej środka za mniejszą kasę Wiem, że nie jest to najlepsze podejście, no ale cóż
    Ostatnio edytowane przez kandy ; 02-04-2014 o 19:17

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Tak np. ten. O megsie nic konkretnego nie słyszałem, jest pewnie dużo dobrych środków. Ile ludzi tyle opinii.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    rozmoczonym szorować szczotką
    Tak właśnie - jeżeli tylko nie zalejesz skóry wodą i nie przemoczysz to będzie dobrze - robisz pianę i szorujesz, potem wycierasz fibrą na sucho i po całym czyszczeniu dajesz mleczko nawilżające. Tak samo zresztą środkiem dedykowanym - na szczotę i szorujesz. Jak nie masz dwóch lewych rąk to nic nie popsujesz, paręnaście stron wstecz mattom dawał fotki jak u niego wyszło szorowanie szarym mydłem.

Jeżeli chodzi o megsa, to mam Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner i szczerze powiedziawszy doopy to nie urywa, nawilżać nawilży, ale właściwości czyszczące żadne.
    Ostatnio edytowane przez KHOT ; 02-04-2014 o 19:38
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    Jeżeli chodzi o megsa, to mam Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner i szczerze powiedziawszy doopy to nie urywa, nawilżać nawilży, ale właściwości czyszczące żadne.
    A miałeś coś innego wcześniej? Jeśli tak to co to było i jak się sprawowało?

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Mam Meguiars Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner i tak jak pisze KHOT - właściwości czyszczących nie zauważyłem. Za to bardzo lubię go do odświeżania i zabezpieczania skóry, bo ma wg mnie fenomenalny zapach.
    Do naprawdę uwalonych skór, akurat nie w swoim aucie, kupiłem i używałem Colourlock Strong Cleaner (za ok. 100 zł masz w komplecie silny środek czyszczący, preparat do zabezpieczenia, szmatkę i szczoteczkę) i naprawdę dawał radę na kremowych skórkach.

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Ciężko mi powiedzieć czy mam uwalone skóry, bo mam czarne i nie widać na nich Jedyne co widać to to, że się świecą i pod tym względem jest wręcz kolosalna różnica pomiędzy skóra na fotelach i na boczkach

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    Ciężko mi powiedzieć czy mam uwalone skóry, bo mam czarne i nie widać na nich Jedyne co widać to to, że się świecą i pod tym względem jest wręcz kolosalna różnica pomiędzy skóra na fotelach i na boczkach
    A czyściłeś je kiedyś tak porządnie? Tak jak Mask napisał - również polecam Strong Cleanera od Colourlocka. Ja bym poszedł póki co w tym kierunku i wyczyścił teraz mega porządnie a potem w odstępach kwartalnych czyścił i pielęgnował "lżejszym" arsenałem

Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Pewnie są brudne, bo sam ich nigdy nie czyściłem (auto mam od roku), a co do poprzedniego właściciela to nie wiem czy to uskuteczniał, ale chyba też nie. Skóra od dnia zakupu nie zmieniła się zbytnio, czyli raczej nie było przy niej wcześniej robione.
    A jakbym kupił Soft Cleanera, ale przed pierwszym użyciem porządnie wyszorował skórę szarym mydłem? Bo średnio mi się widzi kupowanie 2 różnych typów tego Colorlocka