He he he ale się uśmiałem, fajny koleś z tego Mariana![]()
He he he ale się uśmiałem, fajny koleś z tego Mariana![]()
.... no marian jak to marian...
no mówię, że najwyższa seria Lancii bije najwyżsżą serię Alfy Romeo , co prawda jest to koncern fiata i to i to, ale zdaje się, że oprócz tego że każdy jest dla innego odbiorcy, to ci od Lancii jednak są trochę bardziej rozgarnięci (choćby porównać jakość Alfy 156 do Lanci Lybry, nie za bardzo jest co, bo Lybra z pewnością solidniejsza) ... a tak wogóle to żadna Alfa nie ma startu w wyglądzie do Thesis (wnętrze) czy nowej Delty (z zewnątrz) ... toż to niebo a ziemia : > znaczy, ja mam takie zdanie .. bo w Alfie za te 4000 zł nic mi nie lata, nie trzeszczy, jeździ normalnie, wszystko jest w porządku, ale widać że to taka marnizna w porównaniu do choćby (nie mówię o innych firmach) Lanci , gdy Alfa kosztuje w salonie 130.000 a Lancia tyle samo, to nawet bym się nie zastanawiał ... chyba że ludziom od Lanci coś odbiło , a to to nie wiem, nie jestem aż tak na bieżąco : >
I ja się z Tobą zgadzam, 166 to gówno ale lubię jeździć gównem, w sumie to tylko auto do wożenia dupy- sarkazm.
Szybko sprzedaj tą Alfę i kupuj Lancię bo widać, że się męczysz
Twoje wszystkie porównania niczemu tu nie służą, 166 jest po to aby cieszyła z jazdy i cieszyła oko, nie po to aby być praktyczna, zresztą nie ma aut do wszystkiego, my kochamy te auta z ich wszystkimi wadami, jesteśmy pasjonatami i albo się jest pozytywnie zakręconym na ten model albo nie. Jeszcze trochę to Cie tu zjedząi ja razem z nimi
Taka miernizna, a za 4tyś kupiłeś auto, w którym nic nie lata i jest wszystko git, czyli Alfa nie dość, że tania to i solidna![]()
Ostatnio edytowane przez Mandziel ; 31-10-2013 o 15:56
- - - Updated - - -
Maryś nie czujesz czaczy. Przecież Alfa Romeo to nie tylko plastik i 4 koła , ale sportowa dusza. Poczytaj o historii AR i jej sportowym dobytku - my wlasnie za to cenimy AR i to jest ta magia jaką czują tysiące osób na tym forum. Lubisz Lancie - to bardzo dobrze bo to też zacna marka - trochę zapomniana niestety. Jednak porównywanie AR do np innych popularnych marek (czego sie boisz) to błąd bo z AR jest jak z Harley Davidsonem to coś więcej niż maszyna do przemieszczania. Jadąc dupowozem liczy sie cel podróży, a jadąc AR liczy się droga. Taka różnica Sprzedaj swoją 166 i kup za 1,500 kappe, perełke![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 31-10-2013 o 17:45
[C
albo audikatedeika
hahaha ale sie osmiałem... miłe 2 strony lektury ^^
I wyszło i tak na to ze po kiego H kupować 166 jak się nie podoba? no zmusił ktoś człowieka czy co?
Masakra ^^
Tez byłem w Kappie zakochany dopóki nie zobaczyłem z bliska 166 czyli piękniejszej siostry...
Bogowie, Alfa 166 za 4 tysiące? I to jeździ? A może się Marianowi numerek pomylił i kupił 146? Bo jakoś mi się wierzyć nie chce, żeby można było kupić jeżdżącą 166 za 4 tysiące. Ja za przedliftową 156 dałem 8, a i to z założeniem, że do 11-12 tysięcy dobije jak ją doprowadzę do zadowalającego mnie stanu.
A ten kupił 166 za 4, nic nie wkłada (sądząc po postach) i jeszcze narzeka? Ja bym po każdym przejeździe przez światła jakiegoś byka na ofiarę zarzynał z radości, że mi się na środku skrzyżowania nie rozsypała.
wiesz , nie licze , że tu 100% swiadomych posiadaczy 166 zagląda. Wiem ,że jest sporo osób, które wzielo 5 000 w kopercte do kieszeni i pojechalo do pierwszego lepszego komisu, w którym to ujrzeli lśniącą 166 za jedyne 4,999 pln w skorze i wogóle ful elektryka itp a to wszystko w cenie podobnej do stojących obok ŁOPLI astra z 2001 i to bez klimy i ful ellektryki... "Panie BIERE tego Alf Romeo!!!", krzyknął delikwent jeden z drugim , po czym po czasie sie okazało , że kupił szrota... I od tej pory każdą AR 166 zaczął nazywać... wynalazkiem... koniec bajki. Amorał tej opowiastki jest taki , że 166 to coś więcej niż maszynka do przemieszczania... Tylko trzeba wiedzieć czego sie kur.a chce, a nie sie użalać , że w szrocie za 4 k klima nie dziala i zawias stuka...
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 02-11-2013 o 14:21
[C