Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

http://www.carzone.ie/search/Alfa-Ro...t?channel=CARS

jade w sobote ogladac

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    A co chcesz sie scigac? Kiedys lalem te dodatki do benzyny i nawet lekko pomagaly, czyszczyli wtryski. Zaszkodzic chyba nie zaszkodzi ale nigdy nie wiadomo.

- - - Updated - - -

Arthmn

Jak ci sie udalo wydac 400e na paliwo ? Wlasnie to sobie policzylem. Ile miales km do przejechania ? Bo ja jechalem spokojnie i wydalem 750e w dwie strony.

ok 2200 km spalalo mi dosyc malo wlasnie chyba dzieki tym badziewiom ktore kupilem w dunnesie nie przekraczałem 120 km/h co kosztowało mnie sporo zdrowia w Niemczech.... spalanie pokazywało mi w granicach 5 L na 100 km. Do tego ja mam silnik 1.6 a nie 2.0
    Ostatnio edytowane przez Arthrm ; 11-09-2012 o 23:58
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Krisux7
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Arthrm Zobacz post
    jade w sobote ogladac
    cacko

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

ok 2200 km spalalo mi dosyc malo wlasnie chyba dzieki tym badziewiom ktore kupilem w dunnesie nie przekraczałem 120 km/h co kosztowało mnie sporo zdrowia w Niemczech.... spalanie pokazywało mi w granicach 5 L na 100 km. Do tego ja mam silnik 1.6 a nie 2.0
    No to niezle, ja swoja Corsa 1.2 nie moglem zejsc ponizej 5.5 w trasie. A co tam wlales do zbiornika ?

Jesli chodzi o 159 to ogladalem jedna na zlocie, czarna. Jak dla mnie troche za maly samochod a miejsca z tylu kompletnie brak. Moje dzieciaki nie byly by zadowolone CO nie zmienia faktu ze to napewno super auto. Tylko bierz pod uwage ze duzo stracisz przy zakupie.

Ja natomiast ogladalem wczoraj Jaguara S type 3l Automat. Nie jestem pod wrazeniem, wrecz smiem twierdzic ze Alfa nie dosc ze wyglada lepiej to i lepiej jest wykonana we wnatrz. Jedyne co urzeka w Jagu to tylni naped i silnik 3l 240bhp. Mimo ze auto ma dusze to jednak dopiero pozniejsze modele z lat 05 R type sa lepiej wykonane. Wieksze wrazenie wywarl na mnie Peugeot 607 ktorego widzialem w sobote. Mialem tez okazje jezdzic Saabem 93 2t i 95 2t. Gdybym mial zamieniac to chyba na Saaba, bo te auta sa naprawde emocjonujace i maja dusze. Tak czy siak Alfa na tle innych samochodow wypada lepiej niz dobrze, tak jakoscia wykonania jak i wygladem.

Krisux7
    Gość

Domyślnie

Jedyne co urzeka w Jagu to tylni naped i silnik 3l 240bhp
    a cena tax-u Cie nie urzekla? hehe 159 w kombi jest w sam raz dla rodzinki a i wyglad nie banalny

- - - Updated - - -

http://sensacje.wp.tv/i,Pijany-kierowca-w-Gorzowie,mid,1083077,index.html?ticaid=5f27b#m1083 077

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Tax, no duzy faktycznie ale mialem juz 2.5 Mondeo ST200 wiec nie wywolalo to u mnie szoku. W 159 na tynich siedzeniach jak dla mnie za malo miejsca ale to kwestia potrzeb. Jesli chodzi o kombi, to tylko ST200/220. Reszta mi sie nie podoba, ale to tez kwestia gustu. Nie bede ukrywal ze jestem duzym fanem Forda szczegolnie wersji ST/RS/Cosworth. Alfa to byl wybor z przypadku i o ile na poczatku nie bylem przekonany to teraz jestem

156 GTA Sportwagon tez mi sie podoba
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 12-09-2012 o 11:02

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

No to niezle, ja swoja Corsa 1.2 nie moglem zejsc ponizej 5.5 w trasie. A co tam wlales do zbiornika ?

Jesli chodzi o 159 to ogladalem jedna na zlocie, czarna. Jak dla mnie troche za maly samochod a miejsca z tylu kompletnie brak. Moje dzieciaki nie byly by zadowolone CO nie zmienia faktu ze to napewno super auto. Tylko bierz pod uwage ze duzo stracisz przy zakupie.

Ja natomiast ogladalem wczoraj Jaguara S type 3l Automat. Nie jestem pod wrazeniem, wrecz smiem twierdzic ze Alfa nie dosc ze wyglada lepiej to i lepiej jest wykonana we wnatrz. Jedyne co urzeka w Jagu to tylni naped i silnik 3l 240bhp. Mimo ze auto ma dusze to jednak dopiero pozniejsze modele z lat 05 R type sa lepiej wykonane. Wieksze wrazenie wywarl na mnie Peugeot 607 ktorego widzialem w sobote. Mialem tez okazje jezdzic Saabem 93 2t i 95 2t. Gdybym mial zamieniac to chyba na Saaba, bo te auta sa naprawde emocjonujace i maja dusze. Tak czy siak Alfa na tle innych samochodow wypada lepiej niz dobrze, tak jakoscia wykonania jak i wygladem.

stp byl 2pak w dunnesie za 10 euro jedna butelka czyscila - dodalem ja po pierwszym zalaniu do pelna, druga butelka ulepszala benzyne ( zalewasz po drugim tankowaniu). To samo kupilem pozniej w Polsce bo bylo dostepne na kazdej stacji. Srednie spalanie pokazalo mi 5 l na 100 km bo jechalem tylko autostradami. Miejscami w niemczech spalanie bylo nawet ponizej 4 L nie wiem jakim cudem
    Teraz zalalem to nitro i juz na jedynce wystraszylem sie jak zaczelo mnie rwac do przodu
    no ja jak na razie nie potrzebuje wiekszego auta po wstepnej rozmowie koles chce( to jest salon Alfy) mi dac 4tys euro za auto bo mowi ze po takiej wymianie musi byc jak nowe zal mi troszke mojej 156 bo teraz faktycznie jezdzi sie idealnie byla bardzo wygodna na taka trase
    ostatnio spotkalem sie z ogloszeniem :
    Ostatnio edytowane przez Arthrm ; 12-09-2012 o 11:55
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Miejscami w niemczech spalanie bylo nawet ponizej 4 L nie wiem jakim cudem
    Moze ci nie pali na jeden cylinder

Użytkownik Romeo Avatar Wicked
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post
    Bez wariata ale za to kompletny rozrzad z pompa, filtry i pasek klinowy. Jakbys chcial swiece to moge miec za okolo 90 komplet 8szt Champion`a.
    Wariat najtanszy 150 z przesylka na ebay`u
    Co do robocizny to dopiero w przyszlym tygodniu bo bede wiedzial ile plyny beda kosztowac. (jestesmy w trakcie zakupow hurtowych wszystkich plynow - na razie negocjacje ale wyglada na to ze beda owocne)
    W Polsce za rozrząd z pompą, olej i filtry z przesyłką do Irlandii zapłaci się maksymalnie 600zł. Mówię o Ina/Gates/Valvoline MaxLife

Więc według mnie bardziej opłaca się kupić w Polsce.

Wysłane z iPada 2 przez Tapatalk HD
    Ostatnio edytowane przez Wicked ; 12-09-2012 o 13:07

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

ostatnio spotkalem sie z ogloszeniem :
    Bez skory traci swoj urok w srodku. Geralnie to auto widzisz dwa razy, jak wsiadasz i jak wysiadasz ale w srodku siedzisz caly czas wiec srodek wazniejszy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto
    159sw 2.4jtdm po sofciku ;)