Strona 165 z 181 PierwszyPierwszy ... 65115155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,641 do 1,650 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Świeżak Avatar davit
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW / 1.9JTDm

Domyślnie

Ja też mam od Xonrich ale wersję 6,2".
    Ponawiam swoje pytanie, miał ktoś problem z zamoczynnie resetującymi się ustawieniami aplikacji? (np Asystent google)
    U mnie dość ciężko łapie gps i gubi. Ostatnio zainstalowałem jakąś apkę kompasu zgodnie z poradnikiem w necie i nagle kilkanaście satelit i super dokładność.
    Ten soft jest coś nie teges w tym radiu...

Annatar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał davit Zobacz post
    Ten soft jest coś nie teges w tym radiu...
    Pisałem o aktualizacje do producenta, ale ciągle cisza.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Annatar Zobacz post
    Pisałem o aktualizacje do producenta, ale ciągle cisza.
    Pisałem również w tej sprawie:

14/09 03:54
    There is no updated software yet
    Cannot be downgraded
    Now we can only wait for a more advanced version to appear
    To upgrade the machine
    Napisałem dziś znów i czekam.
    Napisałem też do drugiego sprzedawcy. Radio od Astry H z tym samym MCU kupiłem.

- - - Updated - - -

https://forum.xda-developers.com/t/r...4194651/page-1
    Tutaj się coś w końcu dzieje... Ja jeszcze nie ryzykuję

Annatar
    Gość

Domyślnie

[MENTION=33090]davit[/MENTION] O! Dobre. Widzę trzymasz rękę na pulsie. Daj tutaj znać, jak coś więcej (i bardziej pewnego) będzie wiadomo, proszę! :-)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 159 SW, Honda Prelude 4gen

Domyślnie

Cześć, przymierzam się powoli do wymiany OEM radia na coś 2 DIN z androidem.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia że sprzętem gms? Nowsze modele, np 7929, bo co komentarz to skrajne opinie, ale o tym konkretnie, to mało znalazłem bo wszystkie bolączki dotyczyły starszych modeli.
    Mógłbym kupić np jakiegoś Pioneera, ale chcę tym razem mieć coś sensownego na androidzie. Najtańsze chińczyki odpadają od razu, radio ma chodzić bez problemów.
    Polecicie coś?
    Edit :
    Oczywiście sterowanie z kierownicy ma działać.
    "Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

W radiach Xonrich 7 cali z Android 10 (w innych pewnie analogicznie) można wejść w ustawienia fabryczne i trochę więcej skonfigurować. W menu ustawienia fabryczne po pojawieniu się klawiaturki wpisujemy kod wejścia 0000 i enter. Włączy się nam dość bogate nowe menu. Można wybrać między innymi logo ALFA ROMEO, poziomy głośności itp. Logo zatwierdzamy poprzez przytrzymanie ikonki ze znaczkiem alfy. Po wybraniu opcji musimy zrestartować system. WAŻNE!!! Przed jakimikolwiek modyfikacjami zróbmy np. zdjęcie ustawień pierwotnych, bo w przypadku jakiejś nieprzemyślanej kombinacji ustawień możemy powrócić oryginalne. Ogólnie to ukryte menu wymaga przemyślanych zachowań, aby czegoś "nie nabroić". Opcję tą znałem na przykładzie innych radyjek, a kod trafiłem domyślnie. Pozdrawiam i myślę, że to menu może pomóc np z regulacją poziomu głośności po włączeniu itp.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał maroz Zobacz post
    Ogólnie to ukryte menu
    Ale to menu nie jest ukryte Ono jest pod pierwszą pozycją w menu i potem chyba trzecia jak się wejdzie.

Dodatkowo za ciekawych ustawień to tam nie ma.
    Ja dla przykładu zmieniałem DPI u "Ustawieniach programisty" bo na radiu 6,2" ten ogromny rozmiar czcionki był nie do zniesienia.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Domyślnie

Ukryte w sensie, że zabezpieczone kodem przed wejściem, a ustawień jest tam sporo. Rozmiaru czcionki akurat nie znalazłem. Na pewno są poziomy sygnału audio dla różnych źródeł, ustawienia bluetooth, ustawienia sieć CAN itp.

Użytkownik Świeżak Avatar Kidd
    Mieszka w
    Jarosław
    Auto
    159 1.9 JTDm

Domyślnie

Zakupiłem taką stację "ryżową" Josmile 4GB 8 rdzeni z wysyłką z PL. Nie doszukałem się opinii na temat tego konkretnego "producenta" więc opiszę wrażenia z użytkowania jak zamontuje - zapewne wiele różnić się nie będzie od całej reszty.

Chcę jeszcze dokupić kamerę w miejsce podświetlania tablicy i tutaj pytanie do tych co już montowali - sygnał kablem RCA, plus dla kamery idzie zapewne osobnym kabelkiem z radia (załączany po OBD2) a co z minusem? Gdzieś wyczytałem, że minus jest na kablu RCA - możliwe to czy trzeba ciągnąc osobny kabel gdzieś do karoserii?

Annatar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maroz Zobacz post
    Ukryte w sensie, że zabezpieczone kodem przed wejściem, a ustawień jest tam sporo. Rozmiaru czcionki akurat nie znalazłem. Na pewno są poziomy sygnału audio dla różnych źródeł, ustawienia bluetooth, ustawienia sieć CAN itp.
    Pogrzebałem trochę i w sumie nic sensownego tam nie znalazłem. Ustawiłem logo AR, ale pulpit nadal jest domyślny i nigdzie tego logo nie widzę.