Strona 165 z 182 PierwszyPierwszy ... 65115155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,641 do 1,650 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post

Alfa przespała za dużo, po prostu. Jakieś ruchy teraz, to mają raczej służyć podniesieniu sztucznemu wartości przez planowaną sprzedażą. Ale za dużo do odrobienia w stos do konkurencji już.
    Wszystkie segmenty już inni opanowali - auta "zwykłe" - choćby wspominana mazda, nie mówiąc o fragmencie wielkiej oferty innych japońców czy VAG w każdym segmencie tych zwykłych.
    Wóz który właśnie Alfa powinna była zrobić i trudno jej będzie przebić : Jaguar F-type .
    BMW - we wszystkich segmentach plus niesamowity rozwój technologiczny - vide i8.
    A Alfa ? - łał - przełącznik DNA, TCT, jeden czy dwa silniki (benz), dwa modele, no no... :-/
    No proszę, ktoś trzeźwo myślący. Cała prawda w paru zdaniach. Pozdrawiam

Po namyśle powiem dlaczego nie uznaję nowych samochodów. Po pierwsze spadek wartości jaki opisał kolega damian89, po drugie dzisiaj samochody robione są na odwal się, dzięki czemu kupując nówkę sztukę możemy trafić na felerny egzemplarz z którym będziemy bujać sie po serwisach, tracić czas, i nerwy (patrz przykład Lutraki). Jeśli sie troche pozna temat, człowiek wie jak kupić porządny samochód który nie będzie po akcji powodziowej czy też spawany z ćwiartek. I najważniejsze kupując auto nowe wiążesz się mimowolnie z nim na parę lat gdyż sprzedając roczną sztukę wtopa jest zbyt duża. I tu jest ogromny problem dla mnie nieakceptowalny. Kupuję używkę, jeżdżę sobie, coś mi nie zapasuje, wystawiam na otomoto i kupuje kolejny. Wtopa jest zawsze natomiast naprawdę minimalna porównując do nowego auta. Wyznaję zasadę że samochód to nie kobieta, nie żenię się z nią. Dziś jest spoko jutro już mogę się go pozbyć i kupić inny fajniejszy.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 15-06-2014 o 13:21

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

por.Jaszczur, mam właśnie podobny dylemat (koniec leasingu w październiku).
    Freemont jest ciekawą opcją (w wersji V6), ale np. nie rozumiem braku w opcjach nawet ksenonów..
    Ja pewnie pójdę tym razem w BMW.

Czy któryś z Was jechał Alfą z TCT albo DNA, że tak narzekacie? Patrzycie na 2 modele, a przecież jest cała grupa FCA, które technologicznie nie ustępuje innym: aktywne tempomaty, cyfrowe zegary, pneumatyczne zawieszenie, skrętne ksenony, itp. Wszystko już jest opracowane, ja tu nie widzę jakiegoś opóźnienia technologicznego.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    O jakim motorze i skrzyni myslisz? Tez myslalem o freemoncie z v6 ale odpuscilem. Skrzynia automatyczna w tym aucie to skandal...
    Myślę o motorze 3,6 w automacie. Nie jechałem jeszcze tym autem tak więc trudno mi się odnieść do sposobu pracy skrzyni ... zakładam że ma amerykański charakter i tyle. W Freemoncie jest kilka rzeczy do poprawienia, co najmniej: światła mijania, hamulce ... ale to będzie dla mnie przyjemność typu hobby. Softem w skrzyni mógłby ewentualnie zająć się www.cinsoft.pl - tak na upartego.

Jest jeszcze pewien concept na Lexusa ale tam nie mam mowy o poprawianiu fabryki.

To ma być samochód na 2 lata a nie na "wieczność" no chyba że Alfa mnie rozczaruje w 2016.
    Ostatnio edytowane przez por.Jaszczuk ; 15-06-2014 o 15:38

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

abezus, uważam że co do nowych samochodów, kompletnie nie masz racji.
    Spadek wartości zaraz po wyjeździe z salonu - tak, oczywiście, ale tylko dlatego, że każdy wolałby zapłacić nawet kilka tysięcy więcej niż za Twój egzemplarz, aby skonfigurować go pod siebie. Samochód, czy nowy, czy używany traci na wartości tyle samo.
    Utrata wartości wynosi mniej więcej 45% w przeciągu trzech lat, niezależnie czy Twój samochód jest nowy, czy też nie. Jeżeli chcesz kupić nowy samochód, na pół roku - to zgadzam się z Tobą. Ale nowym samochodem jeździ się minimum 3 lata. Wracając do tego co wspomniałem. Wystarczy zerknąć na allegro. Nawet najtansze (alfa ma trochę większą utratę wartości) 3 letnie giulietty, (odrzucam te naprawde najtańsze) kosztują w granicach 40 tysięcy złotych. Jako nówka sztuka kosztowały około 80tysięcy. Utrata 50%. Kupując trzy letnią C klasę, zapłacisz około 80tysięcy złotych, 6cio letnia na allegro to wydatek już około 40tysięcy. Więc nie ma to znaczenia przy utracie wartości, czy Twój samochód jest nowy, czy też nie.
    Mam już drugi, nowy samochód służbowy i osobiście w nowym samochodzie nie widzę żadnych wad. Gdyby mnie tylko było stać, kupiłbym nowy samochód.

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Mazde 6 Sportkombi 2,5 benzyna.
    Jest na 3 pozycji w moim katalogu.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał por.Jaszczuk Zobacz post
    Jest na 3 pozycji w moim katalogu.
    Umow sie na jazde freemontem i mysle ze ta mazda szybko awansuje. Niestety ale freemont tylko fajnie wyglada.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar szymon1987
    Auto
    Alfa Romeo 159 '07 1.9 jtdm 16v@150ps

Domyślnie

Troszkę odchodzimy od tematu. Na jaki wygląd Gulii liczycie? Ewolucja Alfy 159, większa Julka, czy zaprezentowanie czegoś zupełnie nowego? Osobiście liczę na ewolucję 159 w kierunku Julki. (Bardziej zaokrąglone linie, ale nawiązujący do 159 pas przedni z tymi wspaniałymi światłami). Swoją drogą - ktoś wie kto zajmuje się designem Gulii? Jakaś konkretna osoba, biuro projektowe, czy może wewnętrzny team alfy?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

szymon przeciez na ten temat nic nie wiadomo wiec mysle, ze nikt nie wie kto zaprojektuje Giulie. Fajnie by bylo gdyby Studio Giugiaro

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    szymon przeciez na ten temat nic nie wiadomo wiec mysle, ze nikt nie wie kto zaprojektuje Giulie. Fajnie by bylo gdyby Studio Giugiaro
    Giugiaro należy do VW, ale kto wie

Po prezentacjach Lee i Westera nie boje się o technologie, bardziej mnie dzisiaj martwi właśnie wygląd. Choć patrząc na nowe Quattroporte i Ghibli chyba nie ma się czego obawiać. Pewnie Ramaciotti będzie również nadzorował/nadzoruje prace AR Centro Stile i pokażą coś chwytające za serce. Na to liczę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Pytasz o prosty sposób na sukces?

Według mnie to będzie to:

z brzmieniem tego (przesuń do 3:10):

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa_chrysler.jpg
Wyświetleń:	751
Rozmiar:	53.9 KB
ID:	135286  
    Ostatnio edytowane przez Haveblue ; 17-06-2014 o 15:25