Nawet przez krótką, ulotną chwilę zastanawiałem się nad tą Alfą, ale była to naprawdę krótka i ulotna chwila. W pełni zgadzam się ze wszystkimi postami powyżej. Jednocześnie dzięki za zainteresowanie moją sprawą i podrzucanie różnych "świeżynek" ;)
Nawet przez krótką, ulotną chwilę zastanawiałem się nad tą Alfą, ale była to naprawdę krótka i ulotna chwila. W pełni zgadzam się ze wszystkimi postami powyżej. Jednocześnie dzięki za zainteresowanie moją sprawą i podrzucanie różnych "świeżynek" ;)
Wystarczy poszukać opisywałem tą alfę około luty/marzec 2013. Właściciel to importer aut używanych.
a tego ktos badał ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C26815911.html wisi już od dawna więc coś nie hail hitla z nim pewnie...
stoi już z póltora roku, więc raczej to igła nie jest, bo cena tez zjechała chyba z 14 czy 15 tysi i nadal chętnego nie ma (podobna systuacja jak z czerwoną gtv której nikt ruszyć nie chciał). pewnie cena zejdzie do 8-9 tysi i ktos sie nią zaopiekuje
poza tym jak ktoś już ma pojęcie o tym modelu to boi się silnika 12V bo częsci do niego brak
Tez uwazam ze za takie pieniadze, jak jest wystawiona, ciezko aby byla w chociaz w dobrym stanie.
Apropo - czesci do 3.0 V6 12v sa ale drogie i ciezko dostepne. Czasami trzeba czekac kilka miesiecy na dostawe i poszukiwac poza granicami polski. Rozwiazanie jest jedno - zakup czesci na zapas![]()
to też słyszałem ,że problemy z częsciami do 12V ,,,to może trochę odstraszać w przypadku tego spidera.
czas i kasa zawsze rozwiążą problem..ale frajda jest potem że się ma nietuzinkowe auto którego jest tylko 3500 szt. kurcze jeszcze bym się do jakiegoś spidera kiedyś przymierzył
![]()
A czy ktoś wie jakie są prawdziwe dane produkcyjne?
Bo gdzieś wyczytałem, że ogólnie wyszło niecałe 100 tysięcy sztuk, w tym 16 tysięcy Spiderów. Może to ktoś potwierdzić/zdementować? A w jeszcze innym miejscu wyczytałem, że wyszło 16 tysięcy łącznie, Gtv i Spiderów.
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS