tylko aby był dobry :p bo niektórzy robią tak ze 3 lata mija i jest tak samo jak bylo, albo i jeszcze gorzej....
Dlatego baranek to nie jest dobre rozwiązanie, jak pod spodem coś się dzieje dowiesz się w momencie kiedy odpadnie Ci kawał blachy...
u mnie sam baranek nie bedzie. najpierw jest podklad epoksydowy (grubosc ok. 240um) na podklad autoguma a na autogume baranek.
od środka jest podkład epoksydowy okolo 200Um nakładany pędzlem, a na to natryskowo normlany podkład. i maty bitumiczne. Od spodu. podkład epoksydowy okolo 240um na podklad autoguma a na autogume baranek. a bo bym zapomniał :p po położeniu pierwszej warstwy podkładu masa uszczelniająca na spawy pod spodem a na mase uszczelniającą jeszcze jedna warstwa podkładu, masa uszczelniająca nie ma właściwości antykorozyjnych!
nie lepiej było zrobić tak:
wash primer
eposkyd
akryl
powłoki bitumiczne?
Ogólnie stosowanie powłok bitumicznych od razu na podkład(przepuszczający wodę - epoksyd nie przepuszcza), który nie odcina tlenu i wilgoci to robota bez sensu bo powłoki bitumiczne przepuszczają wilgoć a żeby tak się nie działo trzeba używać czegoś na bazie kauczuku. A widzę że nawet warsztaty zajmujące się zabezpieczaniem podwozi zdrapią rdzę, sikną jakimś podkładem wiążącym rdzę i na to konserwacja.... nie ma opcji po sezonie musi się wysrać.
ja na nową blache dawałem epoksyd z każdej stronyi tak więcej w miejsce spawów aby wciekło w spawy, aby to mi tam nie rdzewiało. a natryskowo dałem tylko tak aby było grubiej. ten podkład co dałem natryskowo to jest 2K Builder Filter. także on wilgoci nie przepuszcza
![]()