Cena trzech podróbek z Allegro nie jest ceną kosmicznąa osłona jest już RACZEJ wieczna..
Cena trzech podróbek z Allegro nie jest ceną kosmicznąa osłona jest już RACZEJ wieczna..
na allegro widzialem kiedys aluminiowa ale cos nie ma teraz albo nie moge znalesc
plastikowa do diesla 75 zl http://allegro.pl/item874610719_oslo...iesel_4mm.html
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
ta co teraz rozwaliles miales od nowosci??
takie pytanie to albo do producenta albo do kogos z forum kto kupil taka oslone ja mam nadal oryginalna
zalezy tez jak jezdzisz bo i pewnie aluminiowa mozna w rok skasowac
maja ponad 5 tys transakcji i tylko 2 negatywy wiec raczej badziewia nie sprzedaja
zawsze mozesz znalesc kogos kto kupil u nich jakas oslone i napisac czy dobrze zrobiona itd
np.do kogos z tej aukcji
http://allegro.pl/item874611026_874611026.html
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Ja kupiłem taką plastikową i jestem zadowolony. Delikatnie się wygieła do dołu od ciepła i tylko wyższe przeszkody "słychać" ale nie martwię się o miskę. 100zl. Wiem że to może trochę iluzoryczna osłona ale zawsze lepiej niż nic.
Mam ją już prawie rok.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
tez miales ta 4mm?? oryginalna jaka ma grubosc wie ktos?
a gwarancji ile daja? rok?
moja jest oryginalna, czyli trochę wytrzymała....
no właśnie i to jest to, po roku użytkowania się wygięła, więc jest to dziadostwo. Bo tak się zaczyna haczenie. U mnie była wygięta i zahaczyłem o coś po czym ją zerwałem. Myślałem, że nowa jednak wytrzyma dłużej. Może rzeczywiście trzebaby pomyslec o tej alluminiowej. Poczekać dłużej i odżałowac te 300zł w późniejszym terminie... no nie wiem....
Wydaj raz 300 zł i będziesz miał spokój, chyba że porządnie przypierdzielisz w coś, ale wtedy to każda osłona pójdzie razem z miską olejową... Ja swoją alu zgiąłem raz najeżdżając na wystajace kamienie jak zawracałem u kogoś na wjeździe, plastik by poszedł od razu a Alu się przytuliło do miski i tylko ją musiałem wyprostować. Druga sprawa teraz w zimie - wiadomo jak Alfy trą o śnieg bo są niskie, plastik do pewnego czasu bedzie saneczkował, ale długo takich katuszy nie pociągnie. Oczywiście oryginalna osłona ma w sobie sporo powera jednak za nią trzeba troszkę zapłacić.. Na te z Allegro za 70-100 zł nie ma co patrzeć.
Heh, ja od półtora tygodnia nie mogę się nawet spod bloków ruszyć swoją alfiną, bo na letnich 215x45xR17 jadę tylko 3-4 m (jeśli się rozbujam) i koniec nie ma mowy o jakichkolwiek manewrach, jest to ostatnia moja zima na letnich oponach. W tamtym roku jakoś się dało jeździć, bo tyle śniegu nie spadło teraz jest tragedia. Auto ciągle się zawiesza, bo jest obniżone...
Niech ta wiosna już się zacznie...