Strona 17 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021222324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cena trzech podróbek z Allegro nie jest ceną kosmiczną a osłona jest już RACZEJ wieczna..

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

na allegro widzialem kiedys aluminiowa ale cos nie ma teraz albo nie moge znalesc
    plastikowa do diesla 75 zl http://allegro.pl/item874610719_oslo...iesel_4mm.html
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    na allegro widzialem kiedys aluminiowa ale cos nie ma teraz albo nie moge znalesc
    plastikowa do diesla 75 zl http://allegro.pl/item874610719_oslo...iesel_4mm.html
    pytanie na jak długo posłużą, tzn ile lat jesli tak można to okreslić?

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    pytanie na jak długo posłużą, tzn ile lat jesli tak można to okreslić?
    ta co teraz rozwaliles miales od nowosci??
    takie pytanie to albo do producenta albo do kogos z forum kto kupil taka oslone ja mam nadal oryginalna
    zalezy tez jak jezdzisz bo i pewnie aluminiowa mozna w rok skasowac

maja ponad 5 tys transakcji i tylko 2 negatywy wiec raczej badziewia nie sprzedaja
    zawsze mozesz znalesc kogos kto kupil u nich jakas oslone i napisac czy dobrze zrobiona itd
    np.do kogos z tej aukcji
    http://allegro.pl/item874611026_874611026.html
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Ja kupiłem taką plastikową i jestem zadowolony. Delikatnie się wygieła do dołu od ciepła i tylko wyższe przeszkody "słychać" ale nie martwię się o miskę. 100zl. Wiem że to może trochę iluzoryczna osłona ale zawsze lepiej niż nic.
    Mam ją już prawie rok.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

tez miales ta 4mm?? oryginalna jaka ma grubosc wie ktos?
    a gwarancji ile daja? rok?

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    ta co teraz rozwaliles miales od nowosci??
    takie pytanie to albo do producenta albo do kogos z forum kto kupil taka oslone ja mam nadal oryginalna
    zalezy tez jak jezdzisz bo i pewnie aluminiowa mozna w rok skasowac

maja ponad 5 tys transakcji i tylko 2 negatywy wiec raczej badziewia nie sprzedaja
    zawsze mozesz znalesc kogos kto kupil u nich jakas oslone i napisac czy dobrze zrobiona itd
    np.do kogos z tej aukcji
    http://allegro.pl/item874611026_874611026.html
    moja jest oryginalna, czyli trochę wytrzymała....

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Ja kupiłem taką plastikową i jestem zadowolony. Delikatnie się wygieła do dołu od ciepła i tylko wyższe przeszkody "słychać" ale nie martwię się o miskę. 100zl. Wiem że to może trochę iluzoryczna osłona ale zawsze lepiej niż nic.
    Mam ją już prawie rok.
    no właśnie i to jest to, po roku użytkowania się wygięła, więc jest to dziadostwo. Bo tak się zaczyna haczenie. U mnie była wygięta i zahaczyłem o coś po czym ją zerwałem. Myślałem, że nowa jednak wytrzyma dłużej. Może rzeczywiście trzebaby pomyslec o tej alluminiowej. Poczekać dłużej i odżałowac te 300zł w późniejszym terminie... no nie wiem....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Wydaj raz 300 zł i będziesz miał spokój, chyba że porządnie przypierdzielisz w coś, ale wtedy to każda osłona pójdzie razem z miską olejową... Ja swoją alu zgiąłem raz najeżdżając na wystajace kamienie jak zawracałem u kogoś na wjeździe, plastik by poszedł od razu a Alu się przytuliło do miski i tylko ją musiałem wyprostować. Druga sprawa teraz w zimie - wiadomo jak Alfy trą o śnieg bo są niskie, plastik do pewnego czasu bedzie saneczkował, ale długo takich katuszy nie pociągnie. Oczywiście oryginalna osłona ma w sobie sporo powera jednak za nią trzeba troszkę zapłacić.. Na te z Allegro za 70-100 zł nie ma co patrzeć.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Wydaj raz 300 zł i będziesz miał spokój, chyba że porządnie przypierdzielisz w coś, ale wtedy to każda osłona pójdzie razem z miską olejową... Ja swoją alu zgiąłem raz najeżdżając na wystajace kamienie jak zawracałem u kogoś na wjeździe, plastik by poszedł od razu a Alu się przytuliło do miski i tylko ją musiałem wyprostować. Druga sprawa teraz w zimie - wiadomo jak Alfy trą o śnieg bo są niskie, plastik do pewnego czasu bedzie saneczkował, ale długo takich katuszy nie pociągnie. Oczywiście oryginalna osłona ma w sobie sporo powera jednak za nią trzeba troszkę zapłacić.. Na te z Allegro za 70-100 zł nie ma co patrzeć.
    no właśnie chyba bede myślał o tej alluminiowej... jak mam kupic plastikową podróbę, która zaraz mi sie zniszczy to lepiej coś porządnego, bo wiem jak jest, później człowiek znowu będzie sie niepotrzebnie schizował...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Heh, ja od półtora tygodnia nie mogę się nawet spod bloków ruszyć swoją alfiną, bo na letnich 215x45xR17 jadę tylko 3-4 m (jeśli się rozbujam) i koniec nie ma mowy o jakichkolwiek manewrach, jest to ostatnia moja zima na letnich oponach. W tamtym roku jakoś się dało jeździć, bo tyle śniegu nie spadło teraz jest tragedia. Auto ciągle się zawiesza, bo jest obniżone...

Niech ta wiosna już się zacznie...