no napisza Wom tak na razie ino we sroda i cwortek pogoda była do żici,ale łod cego som szynki z browarym,
dzis byli my na plży i strzaskało nos na machoń, na wiecór idymy na karaoke, bydyby sie drzeć jak pogany...
co by nie było OT,
sory ale musza to napisac,
byli my w tamtym roku z Modym(nick omen)na zlocie w czestochowie, z powodu że to był nosz pierszwszy zlot i niemioł żech porównania to było ok.(pomijom kiełbasy dla organizatorów)
ale to co było w tym roku, pomimo że byłekch ino we sobota, bije tamtyn na gowa tak ale ze trzi razy...
wto nie był tyn leber...
jeszcze roz Wom fest dziekuja jo i moja.
a odpowiedzi masz?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
1.Alfa Romeo powstała w 1910 roku, jak nazywał się pierwszy model marki?
24HP
2.Inżynierami Alfa Romeo byli:
D) Vittorio Jano, Giuseppe Busso, Orazio Satta Puliga
3.Alfa Romeo Gran Prix 1914 słynęła z :
B) dwóch świec na cylinder, półkolistych komór spalania, rozrządu DOHC
4.Pierwsza fabryka Alfa Romeo znajdowała się w :
A) Portello, Mediolan
5. Zaznacz pojazd który można było oficjalnie kupić z silnikiem z szesnasto zaworową głowicą:
D) Alfa Romeo 155
6. Alfa Romeo w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych słynęła z układu transosiowego, które z poniższych samochodów posiadały takowy układ:
C) Alfa Romeo 75, Alfa Romeo 90, Alfa Romeo Alfetta 116
7. Silnik całkowicie zbudowany ze stopów lekkich (głowica/blok) z wymienionych poniżej to:
D) 2.5 V6 12v
8. Alfa Romeo to również historia Formuły 1, podczas GP Niemiec w 1935 roku, gdy nazistowskie Niemcy łącznie z jej przywódcami były gotowe na zwycięstwo Auto Union srodze się zdziwili, gdy pierwsza linię mety przekroczyła Alfa Romeo. Który z poniższych kierowców siedział za kierownicą tego zwycięskiego modelu? Dla ułatwienia dodam- zawsze przy sobie miał płytę z hymnem Włoch, która była niezwykle przydatna dla organizatorów po zawodach:
A) Tazio Nuvolari
9. Model Alfa Romeo Alfetta Tipo 159 to:
D) Model z roku 1951 z ośmiocylindrowym rzędowym silnikiem DOHC
10. Silnik Alfa Romeo Giulietta Tipo 116 w odmianie Turbodelta osiągał moc:
D) 170 KM
11. Giuseppe Busso zasłynął z:
C) Skonstruowania silnika sześciocylindrowego, widlastego o pojemności od 2 do 2.5 litra i 12 zaworowych głowicach dla modelu Alfa 6
12. Alfa Romeo 155, jak każdy model marki, nosiła oczywiście swój indywidualny cyfrowy typ, jaki był to typ nadany przez producenta?
D) 167
13. Alfa Romeo Montreal pod maską posiadała silnik:
D) 2.6 V8 16v o mocy 200 KM
14. Alfa Romeo związana jest z pewnymi nazwiskami. Jakie to nazwiska są związane z marką Alfa Romeo?
C) Enzo Ferrari, Orazio Satta Puliga, Nicola Romeo, Giuseppe Busso
15. Alfa Romeo 164 z roku 1997 roku w ofercie posiadała czterocylindrowy benzynowy silnik typu:
A) Twin Spark 8v
16. Alfa Romeo w swej historii zasłynęła z silników benzynowych wolnossących, były też jednak modele z silnikami doładowanymi, które z poniższych modeli można było nabyć z silnikami benzynowymi turbodoładowanymi?
D) Alfa Romeo 75
17. Która z poniższych Alf Romeo nie posiadała w ofercie silnika sześciocylindrowego?
D) Alfa Romeo 33
18. Która z poniższych modeli Alf Romeo posiadała deskę rozdzielczą „digital” ?
B) Alfa Romeo 90 2.5 V6 QO
19. Transosiowy układ napędowy w Alfa Romeo polegał na:
C) Silnik z przodu, połączony wałem napędowym ze skrzynią biegów znajdującą się z tyłu zintegrowaną z mechanizmem różnicowym napędzającym koła tylne
20. Pierwszą seryjnie produkowaną Alfą Romeo z silnikiem przeciwsobnym oferowaną w salonach dla każdego chętnego, był model:
C) Alfa Romeo Alfasud
21. W których z poniższych modeli pojawił się jako pierwszy silnik typu JTS?
B) Alfa Romeo 156
22. Alfa Romeo TZ2 posiadała silnik:
C) rzędową czwórkę 1600 o mocy 170 KM
23. Alfa Romeo w swojej historii przerobiła każdy typ napędu- na przód, na tył oraz na cztery koła. Który z poniższych modeli oferowany był z napędem na obie osie?
B) Alfa Romeo 164
24. Który z poniższych typów powiązany był z układem transosiowym?
D) 116 i 162
25. Ostatnią produkowaną w Arese Alfą Romeo jest model:
D) Alfa Romeo 164
26. Co ma ze sobą wspólnego Alfa Romeo z Savoia-Marchetti SM.79?
D) Savoia-Marchetti to samolot napędzany trzema gwiazdowymi, czternastocylindrowymi silnikami benzynowymi Alfa Romeo
27. Alfa Romeo Tipo 33 Stradale to:
D) Alfa Romeo z ośmiocylindrowym widlastym silnikiem 2.0 i mocy 230 KM
28. Czterolistna koniczynka barwy zielonej (Quadrifoglio Verde) oznaczała swojego czasu wyczynowe pojazdy marki Alfa Romeo, poczynając od modelu RL Targa Florio. Z czasem znak ten został użyty w samochodach cywilnych. Które z poniższych modeli można było zamówic ze znakiem QV?
B) Alfa Romeo MiTo, Alfa Romeo 164, Alfa Romeo 145
29. Alfa Romeo 156 jako pierwsza ze wszystkich dotychczasowych otrzymała tytul:
A) European Car of the Year 1998
30. Twin Spark 16v od Twin Sparka 8v różnił się między innymi:
C) TS 16v miał żeliwny blok i rozrząd napędzany paskiem
31. Alfa Romeo 90 była:
A) Limuzyną o trój bryłowym nadwoziu i napędem transosiowym
32. Pierwszą Alfą Romeo z napędem na obie osie była:
C) Alfa Romeo 1900M
33. Alfa Romeo Ondine to samochód, który:
C) Był bogatszą odmianą Renault Dauphine na rynek włoski
34. Pierwszy silnik wysokoprężny w osobowej Alfa Romeo pojawił się w modelu:
B) Alfa Romeo Super Giulia
35. Wysokoprężny silnik w Alfie Romeo 33 to :
B) Trzycylindrowy silnik VM o pojemności 1.8 litra
36. Nadwozie modelu Alfa Romeo Brera zostało zaprojektowane przez:
C) Giugiaro
37. Alfa Romeo SZ Typu 162 to pojazd:
B) Dwumiejscowy o zamkniętym nadwoziu (coupe) z silnikiem 3.0 V6 12v i napędem transosiowym
38. Alfa Romeo 166 to następca modelu:
B) Alfa Romeo 164
39. Silniki wysokoprężne doładowane o zasilaniu paliwowym typu common-rail po raz pierwszy pojawiły się w modelu:
A) Alfa Romeo 156
40. Alfa Romeo 164 zostały wyposażone w silniki benzynowe turbodoładowane:
A) 4 cylindrowy rzędowy z Lancii Thema o pojemności 2 litrów i 2.0 V6 12v Turbo
41. Alfa Romeo Typ 932 to po prostu:
C) model 156
42. Alfa Romeo 168 to:
C) cyfra określająca model Alfa Romeo 164 na rynek malezyjski
---------- Post dodany o godzinie 10:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:11 ----------
Piotriix, w ile wytrzaskałem te 42 pytania? Tego samego dnia co dostałem zlecenie zrobiłem 37 pytań. Te najprostrze nr 38 powstało jakoś miesiąc, a ostatnie tydzień przed zlotem.
Mozna i mi podeslac??młody ja ten test mam w domu bo żeby się nie kompromitować to go zabrałam... jak znajdę jutro chwilę to Ci go zeskanuje i wyślę na maila![]()
Prosze![]()
michalepwa@gmail.com
takie pytanie do fireglooczy w przyszłym roku będa się powtarzać pytania??
btw. skanuje już test - do 10 minut powinien być w skrzynkach osób chętnych
dla wyjaśnienia - na czerwono są poprawne odpowiedzi(krzyżyki to moje jakże trafne odpowiedzi (!) )
Ostatnio edytowane przez aniucha05 ; 21-08-2010 o 10:20
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
Ostatnio edytowane przez krawat ; 21-08-2010 o 18:58