george11...zrób proszę kilka fotek tej 147 fl..może się skuszę na dłubanie w zimowe wieczory....![]()
george11...zrób proszę kilka fotek tej 147 fl..może się skuszę na dłubanie w zimowe wieczory....![]()
Andrzej niestetym musiałem odmówić klientowi, nie zdazył bym przed wakacjami bo w robocie obsuwa, i tak nie wiem czy skoncze to co mam na kanale, ale jak by co to sie przypomnij po 26.08.
pzd.
Witam, czy ktoś z Was może się podzielić wiedzą jakie dokładnie potrzeba złączki, kolanka rury itd do FMIC 550x180x65mm do AR 156 FL SW 2.4 JTD 20V? Zamierzam tak dobrać orurowanie, żeby uniknąć spawania.
pozdrawiam
Dobra rada - pospawaj toraz że zrobione na tylu łącznikach mocno puchnie (dużo bardziej pewnie jak to co miałeś wcześniej) dwa kosztowało to pewnie tyle ile pospawany odpowiednik (kolanka silikonowe nie są tanie przecież) trzy jak spadnie Ci opaska w tym miejscu to skręcenie tego na drodze może być nie możliwe.
Żeby nie było że mówię nie mając doświadczenia - właśnie swój spawam bo już raz leżałem na poboczu i rzeźbiłem tak żeby tylko dojechać do domu. Nigdy więcej.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 31-08-2014 o 16:44
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
A do tego IC jednostronny to pomyłka jeśli chodzi o przepływy i chłodzenie. Będzie lepiej niż na fabryce, ale dwustronny zrobi tą robotę dużo lepiej.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
jednostronny ma większy lag niż w dwustronnym... powietrze przecież ma do pokonania dwa razy dłuższą drogę![]()