wiem ale co mam sie z nimi klucic??Tyle mi powiedzieli.Jak wymienialem u nich swiece tyle samo zaspiewali.Rafał co miales na mysli z tym żywiolem??Mozna go wymienic nie spuszczajac plynu??
wiem ale co mam sie z nimi klucic??Tyle mi powiedzieli.Jak wymienialem u nich swiece tyle samo zaspiewali.Rafał co miales na mysli z tym żywiolem??Mozna go wymienic nie spuszczajac plynu??
Ja w swojej poprzedniej 159, sam sobie wymieniłem i świece żarowe i termostat, wielkiej filozofii w tym nie ma tylko trzeba uważać i robić wszystko dokładnie.
A na żywioł to że nie będą spuszczać płynu, wyjmą stary termostat( trochę płynu wyleci) a jak założą nowy no po prostu doleją do stanu.
Pozdro
Nie ma to sensu, pewnie takie są po prostu ceny, chociaż sądziłem, że ta operacja powinna się zamknąć kwotą 70zł za robociznę (poza ASO oczywiście).
Dokładnie.
Jeśli spuszcza się płyn to jest więcej roboty, bo trzeba demontować osłonę pod autem, ale za to nie ma jego ubytków. Ja nie spuszczałem. Zacisnąłem przewody, zdjąłem opaski, zdemontowałem termostat i pod przewody podłożyłem jakieś tam naczynie do którego łapałem cieknący płyn. Suma summarum straciłem go około 0,5l.
Pozdrawiam.
- Rafał
wiem chlopaki ze nie ma w tym wielkiej filozofii ale ja nie chce czegos zepsuc.Jakbym widzial chociaz wczesniej jak ktos to robi to bym sam powymienial.Laska w obsludze klienta powiedziala mi ze jest przy tym 2 h roboty
Wymienilem.O tym jak sie wszytko ma poinformuje jutro ale od razu zauwazylem ze lapie temp.60* szybciej i leci cieple powietrze.Tylko co koszt wymiany mi policzyli 140 zl bo musieli dolac jeszcze 2 l plynu do chlodnicy czyli musieli robic to jak napisal kolega pitbullek na tzw. żywioł i policzyli sobie taka kase.No ale coz musialem zaplacic.To ze plyn mi wylali to gowno mnie w sumie obchodzi.Ja go nie wylalem tylko macherzy wiec powinni dolac w tej cenie ktora powiedzieli czyli 100 zl
Grunt, że wymieniłeś! To była najdłuższa historia wymiany termostatu w dziejach tego forumBez obrazy oczywiście - po prostu musiałeś "dojrzeć" do tej decyzji. Niemniej jednak gratuluję!
Co do kosztów to różnie z tym bywa - jak pisałem wcześniej mnie cała operacja wymiany termostatu oraz zalania świeżego płynu zamknęła się w kwocie poniżej 100 zł w ASO, ale karmal robił to np. za 50 zł.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
nie ze musialem dojrzec Franek tylko nie bylem pewien bo Tomek pisal mi zebym nie wymienial a tu wszyscy wymien.Mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze.W sumie zaczela palic chyba lepiej niz bylo.Mam nadzieje ze zadnych komunikatow typu DPF,ABS,i 130 * przy odpalaniu juz nie bedzie.Jutro jade na spot 70 km wiec powiem jak lapie temp. na trasie.Pozdrawiam
aku mi dzis sprawdzili i jest OK