Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021222324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 477

Temat: Blue&Me upgrade i zmiana języka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Przecież napisałem, mam tak ustawione

Wysłane z S3

Użytkownik Embrion Avatar Lookas156
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 2,4 MY'09 / Alfa Romeo 156 1,9 JTD CF3 115 Km / Alfa Romeo 147 '01 1.9 JTD

Domyślnie

Rozwiązanie Błąd 10 :

Pełne formatowanie (nie szybkie) na przemian FAT / FAT 32
    szybkie formatowanie nic nie daje, jak pen jest w FAT 32 to format w FAT, przy następnym kroku formatuje na FAT 32 później analogicznie FAT

U mnie pomogło i działa za każdym razem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar daniel4g
    Mieszka w
    Okolice Warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2008 r.

Domyślnie

U mnie też opcja autostart nie działa tak jak powinna tzn. bez wzgledu czy ustawie ją na on czy off po włożeniu kluczyka zawsze odtwarzana jest muzyka z pendriva. Czy ktoś ma podobny problem?

Użytkownik Rowerzysta Avatar JacekPlacek
    Mieszka w
    ---
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Cytat Napisał daniel4g Zobacz post
    U mnie też opcja autostart nie działa tak jak powinna tzn. bez wzgledu czy ustawie ją na on czy off po włożeniu kluczyka zawsze odtwarzana jest muzyka z pendriva. Czy ktoś ma podobny problem?
    u mnie też zawsze po wlozeniu kluczyka leci muzyka z pendriva, niezaleznie od ustawionej opcji "autostart"
    Ostatnio edytowane przez JacekPlacek ; 19-03-2015 o 11:32 Powód: zmiana

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

A ja nie wiem co robię że w czasami też tak mam, a czasami zapamięta że radio ostatnio grało.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał JacekPlacek Zobacz post
    u mnie też zawsze po wlozeniu kluczyka leci muzyka z pendriva, niezaleznie od ustawionej opcji "autostart"
    To już w ostateczności wolałbym tak jak u was

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159SW 2.0JTDm, DPF out, EGR off + mod by Cinek (205 HP, 411 Nm), Stelvio 2.0. GME Veloce

Domyślnie

Witam,

Niechcący napytałem sobie biedy z B&M, a że ma to związek z tym tematem o poradę proszę w tym wątku. Pacjent: 159SW z 2011 roku. Kiedy kupiłem samochód miał jakąś starą wersję B&M, która nie parowała się z połową telefonów świata więc od razu poleciałem standardową procedurą ze strony B&M. Wszystko było OK: ściągnąłem soft do sprawdzania wersji, znalazłem przedpotopowego pendrive'a, sprawdziłem wersję w samochodzie i ze strony ściągnąłem aktualizacje do 5.5 i potem 5.6. Przy okazji okazało się, że pomimo tego, że auto z ostatniego roku produkcji, to B&M ma w wersji v1 - czyli nie jest prawdą, że przejście na wersję v2 było mocno powiązane z liftingiem, a może po prostu należy podejrzewać makaroniarską "manianę": co mieli pod ręką, to wkładali

No i wszystko było OK (działało jak złoto), aż do dnia, w którym podkusiło mnie żeby podmienić sobie język B&M na polski (miałem nadzieję, że znikną z książki telefonicznej spacje w miejscach polskich literek). Procedura znów książkowa, przy użyciu tego samego pendrive'a.

W czasie aktualizacji komunikat, że "language updating", ale spoglądając na pendrive'a zauważyłem, że jego dioda (taki oldschoolowy model 256MB - z diodą) nie miga tak szybko jak przy innych aktualizacjach, tylko w odstępach około 2 sekund. Kolejna niepokojąca rzecz - komunikat na wyświetlaczu trwał i trwał, aż po około 8 minutach napisało mi sakramentalne "English language unavailable". Kombinowałem na różne sposoby: z odpinaniem klemy z akumulatora, z nadpisywaniem najwyższej aktualizacji do 5.6 (zakończona wg komunikatu sukcesem), ale dwie rzeczy są niezmienne:
    1. "English language unavailable" co skutkuje po prostu niemożnością używania telefonu
    2. W trakcie tych operacji zniknął głos Helgi (auto z DE więc gada głosem nawigacji w języku Schillera i Göthego) mówiący o tym, że instalacja czegoś tam się zaczęła, że można wyciągnąć pendrive'a itp.

OK, umówmy się, że Helgi nie potrzebuję, ale Alfo - ODDAJ MI DO UŻYWANIA MÓJ TELEFON Zgodzę się nawet żeby nie było tych naszych cholernych znaczków w książce - wystarczy mi angielski.

Any ideas Panie i Panowie?

Z pozdrawieniami (choć na smutno raczej)

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    podkarpackie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Tak na szybko. U mnie nie chciał się zainstalować polski dopóki nie zakutalizowalem do końca b&m. A to też było trudne. Zgodnie ze stroną producenta musiałem najpierw zainstalować starszą wersję a dopiero p pozniej najnowsza. Wszystko jest ładnie opisane. Po tym polski język zainstalował się bez problemu.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 jtdm 2006r. 136 kM/AR 159,1.9 jtdm 2008r. kM

Domyślnie

Proszę o link do stronki z softem do blue&me. Chciałbym mieć polski język w mojej 159. Mam jeszcze problem z radiem i nawigacją. Rozebrałem przy radiu i przy antenie posprawdzałem miernikiem i anteny wychodzą że są sprawne ale i tak gps nie może się połączyć. W mojej poprzedniej 159 miałem system nawigację wbudowaną w radiu i wszystko działało bez problemu. może ktoś mi pomoże albo odeśle do kogoś co będzie więcej wiedział na ten temat.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Witam. Czym się różnią wersja 1 B&M od 2 wersji?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond