Przecież napisałem, mam tak ustawione
Wysłane z S3
Przecież napisałem, mam tak ustawione
Wysłane z S3
Rozwiązanie Błąd 10 :
Pełne formatowanie (nie szybkie) na przemian FAT / FAT 32
szybkie formatowanie nic nie daje, jak pen jest w FAT 32 to format w FAT, przy następnym kroku formatuje na FAT 32 później analogicznie FAT
U mnie pomogło i działa za każdym razem.
U mnie też opcja autostart nie działa tak jak powinna tzn. bez wzgledu czy ustawie ją na on czy off po włożeniu kluczyka zawsze odtwarzana jest muzyka z pendriva. Czy ktoś ma podobny problem?
A ja nie wiem co robię że w czasami też tak mam, a czasami zapamięta że radio ostatnio grało.
Witam,
Niechcący napytałem sobie biedy z B&M, a że ma to związek z tym tematem o poradę proszę w tym wątku. Pacjent: 159SW z 2011 roku. Kiedy kupiłem samochód miał jakąś starą wersję B&M, która nie parowała się z połową telefonów światawięc od razu poleciałem standardową procedurą ze strony B&M. Wszystko było OK: ściągnąłem soft do sprawdzania wersji, znalazłem przedpotopowego pendrive'a, sprawdziłem wersję w samochodzie i ze strony ściągnąłem aktualizacje do 5.5 i potem 5.6. Przy okazji okazało się, że pomimo tego, że auto z ostatniego roku produkcji, to B&M ma w wersji v1 - czyli nie jest prawdą, że przejście na wersję v2 było mocno powiązane z liftingiem, a może po prostu należy podejrzewać makaroniarską "manianę": co mieli pod ręką, to wkładali
No i wszystko było OK (działało jak złoto), aż do dnia, w którym podkusiło mnie żeby podmienić sobie język B&M na polski (miałem nadzieję, że znikną z książki telefonicznej spacje w miejscach polskich literek). Procedura znów książkowa, przy użyciu tego samego pendrive'a.
W czasie aktualizacji komunikat, że "language updating", ale spoglądając na pendrive'a zauważyłem, że jego dioda (taki oldschoolowy model 256MB - z diodą) nie miga tak szybko jak przy innych aktualizacjach, tylko w odstępach około 2 sekund. Kolejna niepokojąca rzecz - komunikat na wyświetlaczu trwał i trwał, aż po około 8 minutach napisało mi sakramentalne "English language unavailable". Kombinowałem na różne sposoby: z odpinaniem klemy z akumulatora, z nadpisywaniem najwyższej aktualizacji do 5.6 (zakończona wg komunikatu sukcesem), ale dwie rzeczy są niezmienne:
1. "English language unavailable" co skutkuje po prostu niemożnością używania telefonu
2. W trakcie tych operacji zniknął głos Helgi (auto z DE więc gada głosem nawigacji w języku Schillera i Göthego) mówiący o tym, że instalacja czegoś tam się zaczęła, że można wyciągnąć pendrive'a itp.
OK, umówmy się, że Helgi nie potrzebuję, ale Alfo - ODDAJ MI DO UŻYWANIA MÓJ TELEFONZgodzę się nawet żeby nie było tych naszych cholernych znaczków w książce - wystarczy mi angielski.
Any ideas Panie i Panowie?
Z pozdrawieniami (choć na smutno raczej)
Tak na szybko. U mnie nie chciał się zainstalować polski dopóki nie zakutalizowalem do końca b&m. A to też było trudne. Zgodnie ze stroną producenta musiałem najpierw zainstalować starszą wersję a dopiero p pozniej najnowsza. Wszystko jest ładnie opisane. Po tym polski język zainstalował się bez problemu.
Proszę o link do stronki z softem do blue&me. Chciałbym mieć polski język w mojej 159. Mam jeszcze problem z radiem i nawigacją. Rozebrałem przy radiu i przy antenie posprawdzałem miernikiem i anteny wychodzą że są sprawne ale i tak gps nie może się połączyć. W mojej poprzedniej 159 miałem system nawigację wbudowaną w radiu i wszystko działało bez problemu. może ktoś mi pomoże albo odeśle do kogoś co będzie więcej wiedział na ten temat.
Witam. Czym się różnią wersja 1 B&M od 2 wersji?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond