Silnik dusi najczęściej niesprawny EGR i równie niesprawne klapy wirowe. Moja wstawała od 2000 dopiero... po uszczelnieniu odmy, EGRu i wywaleniu klap auto rwie jak po***ane od 1700 z haczykiem.
Moc i moment u mnie seria.
Silnik dusi najczęściej niesprawny EGR i równie niesprawne klapy wirowe. Moja wstawała od 2000 dopiero... po uszczelnieniu odmy, EGRu i wywaleniu klap auto rwie jak po***ane od 1700 z haczykiem.
Moc i moment u mnie seria.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Nie chce się wymądrzać... ale czytając to forum na Twoim miejscu bałbym się tych klap.
Może chip skopany? Kto robił?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Było napisane, Cinek robił, więc jest wszystko ok z programem.
OKNie śledzę tematu od początku niestety.
Jeśli program robił Cinek to bankowo mechanika gdzieś zawodzi.
Z klapami problem taki, że trzeba rozebrać, żeby zobaczyć... ale oczywiście niech się tu zawodowcy wypowiadają- co ja biedny żuczek mogę wiedzieć![]()
Jeśli był zaślepiony EGR,wywalony DPF itd to wątpię aby zostały klapy wirowe![]()
Panowie powoli, powoli, powoli. Zapędzacie się! Chipa robił Cinek i zrobił go wręcz genialnie, o czym swiadczy wykres mocy silnika, który jest płaski na długości 800obr/min w przedziale 3600-4400obr/min gdzie moc silnika nie spada poniżej 190KM! Tytuł tematu brzmi wady chip tuningu, ja tu przedstawiam same zalety chipowania. Problem jest w tym że samochód seryjnie był słabszy poniżej 2000tys obrotów. Został wywalony EGR i DPF, założono Chip. Problem dalej został bez zmian poniżej 2000 obrotów. Piszecie o klapach więc spytam po raz drugi. Czy po usunięciu klap wirowych, również nie ma listwy przesuwnej sterującej nimi? Pytam o obecność listwy bo wiem że można ją zobaczyć, klap nie. Jest zimno, jestem przeziębiony, nie chce mi się lecieć do garażu o tej porze. jak się ma temat wywalenia klap do obecności listwy?
NIE MA LISTWY bo przeciez masz zaspawane otwory wiec jak ma ona tam byc??
- - - Updated - - -
oczywiscie jezeli mowisz o kolektorze przedzmianowym bo tam listwa jest widoczna.Nie wiem jak jest przy kolektorach plastikowych pozmianowych
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
no w plastikowym jest wewnatrz i jej nie widac.2.4 maja aluminiowy kolektor i ten plastikowy nie wystepowal w tym silniku
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html