Bez prasy, lub dobrego imadła się nie obejdzie. Oczywiście wahacz trzeba wyjąć.
Czyli robotę przekładam na sobotę.
Podejrzewam, że tam wahacz jak i sama tuleja siedzi od nowości więc pewnie, a raczej wręcz na pewno jakiś tam luz na tej tulei się zrobił.
Dzięki za odpowiedź, będę szukał kogoś z prasą w pobliżu.
Ta tuleja jest wprasowana w mozna to nazwac "piaste",czyli elemencie mocowania lozyska,amortyzatora i zacisku hamulca.Jest troche roboty przy demontazu.Szczegolnie dluga sruba mocujaca wachacze poprzeczne.
Sprawdź lepiej czy tam jest ten luz, bo tak to szkoda roboty, a podejrzewam że ta górna tuleja się wyrobiła (wprasowana w wahacz poprzeczny)
To w końcu te tuleje ze zdjęcia, gdzie przychodzą? Takowe kupiłem dawno temu i teraz się zastanawiam..
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
To są te o których mówiłem, są w wahaczu podłużnym. One się rozwalaja i guma lata luźno w metalowej tulejce.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Czyli żeby wymienić, wystarczy sam wahacz wykręcić? Da radę podejrzeć od spodu w jakim one są stanie?
Tak.Wystarczy wymontowac wachacz.Czasem ciezko odkrecic od nadwozia.Od spodu wszystko zobaczysz.
Dziękuję za odpowiedzi
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Panowie,
Walcząc z podsufitką (na marginesie w 164 nie ma tragedii) odkryłem, że ogrzewanie tylnej szyby nie działa, bo szyba nie jest do niczego podłączona. Nie bardzo mogę znaleźć przewody. Ktoś pamięta którędy one idą? W ostateczności pociągnę nowe.
Przy okazji - z prawej strony szyba ma dwa konektory, a z lewej jeden. Jak to ma być podłączone?
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...