Ostatnio edytowane przez gonzo ; 15-01-2014 o 10:32
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
W sprawie TB Masa ma po części rację. Nie jest to największa mina ale to egzotyk. Na tym silniku to prawie nikt się nie zna. TS przy nim to jak pospolite TDIA miałem V6TB więc wiem co piszę.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 15-01-2014 o 10:44
Tomaz broń Boże nie celowałem w Twoją wypowiedz. Generalnie chodzi mi o opinie "snafcuff" forumowych- w wielu działach. Silniki V6 to bardzo udane konstrukcje to fakt. Tak samo jak JTD 10V. I jako uzytkownik TS równiez smiem twierdzic ze ten silnik jest fenomenalny. Slicznie brzmi i jest energetyczny- w 156. No 166 niby ciezsza i wogole. Jednak jezeli o 166 chodzi z tym silnikiem to najwiekszym minusem jest to , że w zasadzie z tymi silnikami wychodizlo najwiecej golasów i ciezko dzis trafixc jakos fajnei wyposazone autko z pewnym silnikiem, bo wiekszosc ma plastikowa kierownice i szmaciane fotele. Znam osobiscie jednego kolege- foprumowicza emilio166 posiadajacego 166 z Ts i nie narzeka na autko.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-01-2014 o 10:46
[C
Standardowy silnik TS to jedna wielka katastrofa. Może się rozpaść w każdym momencie. Wyjątki takie jak ty Masa to rzadkość. Fakt dostępności panewek na trzy szlify wału mówią same za siebie. Za darmo bym 166 z TS'em nie chciał. Po co sobie kupować problem na własne życzenie. Po drugie mechaników, którzy to ogarniają jest jeszcze mniej niż do V6. To właśnie przez ten silnik opinia o Alfie jest taka jak jest.
NA jakiej podstawie twierdzisz ze to katastrofa? Posiadasz? Posiadałeś? Rozumiem , że na podstawie własnego doświadczenia tak twierdziszJeżeli miałes takowy silnik i Ci padł to być moze Twój przypadek to to wyjątek
Nikt nie twierdzi , że zajeżdzony Ts za 200 EURO to interes życia.
Dlaczego tak sądzisz kubicze?![]()
Troszke mnei bawia takei opinie. Cuda , cuda PAny.
Swoją droga ciekawe czy na tym forum jest wiecej osób zadowolonych z tycvh silników czy tylko sami hejterzy.
Swoją drogą jeżeli silnik 2.0 TS to gówno to co maja powiedziec posiadacze kilku letnich 1,5 dci i 2.0 TDI. A my tu piszemy o autach prawie ze pełnoletnich![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-01-2014 o 15:10
[C
biorac pod uwage ze turbodyszle sa projektowane do walenia setek tys km to rzeczywiscie nie ma co porownywac.
Cytryn nikt nei twierdzi ze jest to najbardziej udana jednostka, ale nie ma sie co podniecac i twierdzic ze jest to najgorszy silnik EVER. Poczekajma jeszcze pare lat ( 10 wzwyz) jak te turbo odkurzacze 1,4 zaczna sie starzećObawiam sie , że bedzie weselej niz z TS ami.
I wtedy wszyscy hejterzy na widok 166 2.0 TS beda mieli mokro w gaciach![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-01-2014 o 16:09
[C
Znasz silnik Alfy o gorszej trwałości i wrażliwości od TS-a, bo ja nie. Mowa oczywiście o silnikach porównywalnych wiekiem.
Co by nie mówić, to makarony nie przyłożyli się przy projektowaniu tego silnika.
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Wystarczy wejść na mobile de wyszukać alfy 156 166 147 z uszkodzonymi silnikami ts i jts ,policzyć i zrobić to samo z jtd i v6 .Porównać do ilości ogłoszeń aut sprawnych statystyka jest bezwzględna ,radzę zrobić to każdemu kto uważa że to dobry silnik .Fakty są takie że to najgorszy silnik w całej historii alfy .
pawel164