Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    co możecie mi powiedzieć o tym modelu ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C26453667.html
    nie jest to silnik jakiego szukam ale rok/wyposażenie/kolor mi pasuje ale ten przebieg jakis podejrzany i opis z rozkodowania vinu a nie samemu pisal
    podoba mi się jeszcze ta ale cena wydaje mi się trochę za wysoka jak na ten rocznik i egzemplarz a szukam wersji ti do 55 tys. a najlepiej do 50 tys.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-...C26623573.html

A ty Tomek_KRK nie planujesz sciagnac jakiejs wersji w ti w cenie 40-50(55) tys? w manualu najlepiej

ktora to jest ta biała alfa po kuzaju ?
    przeciez ta biala to nie jest TI tylko chyba sport plus(tak to sie nazywa??),a przebieg ta 2 ma niewiele wiekszy.Rozkodowal VIN bo moze mu sie nie chcialo pisac o wyposazeniu,a tak to wpisal VIN i wszystko mu wyskoczylo i sobie skopiowal.Ma oklejone wnetrze folia w carbonie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał karb2 Zobacz post
    Słuszne spostrzeżenie dotyczące śrub, nie zwróciłem wcześniej uwagi na plastik w bagażniku. Z chęcią bym Ci odpowiedział na pierwsze pytanie, ale akurat o to rozmawiając telefonicznie z właścicielem się nie zapytałem . Moje wątpliwości natomiast wzbudził fakt, że auto przez ponad pół roku, mimo ogłoszeń, nie zmieniło właściciela a sam właściciel zapytał w sprawie jakiego auta dzwonię.
    Co do rozmieszczenia oznaczeń to zgłębiam temat na forum, na razie dzięki wpisom dowiedziałem się o różnicy w przeszyciach tapicerki.
    Jednak, jako ktoś kto chciałby rozpocząć przygodę z piękną Włoszką, postanowiłem poszukać rad u tych, co się znają. (troszkę wazelinki
    na ile sie znam to Ci pomoge,.Pytaj jak cos.Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

A ty Tomek_KRK nie planujesz sciagnac jakiejs wersji w ti w cenie 40-50(55) tys? w manualu najlepiej
    Gdybym miał możliwość ściągnięcia Ti w takiej cenie, żeby wyszła klienta 40 tysięcy złotych, to podejrzewam, że nawet nie zdążyłbym jej wystawić w ogłoszenia, tylko poszłaby do kogoś z naszej "listy oczekujących".
    To są rzadkie modele, niezależnie od wersji silnikowej, za granicą trzeba za nie sporo zapłacić, czasem coś się pojawi tańszego na rynku, ale to są albo auta po jakichś katastrofach, albo VAT znika po transporcie do Polski, albo też w wyposażeniu czegoś brakuje (najczęściej oryginalnych felg, za które trzeba zapłacić c.a. 3500 PLN za używki). W praktyce - niewiele dokładając do auta z pakietem Ti mamy Alfę o 2 lub 3 lata młodszą, jeśli poszukamy auta z pakietem Sport - to od Ti będzie go różnić tylko rodzaj foteli oraz inne alufelgi.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Byłem wczoraj oglądać 2 Alfy 1,9 150KM (jedna niby 70kkm, druga 170kkm) i po uruchomieniu silnika słyszałem świszczenie turbiny (ja wewnątrz, maska podniesiona, drzwi miałem otwarte na oścież). Samochody z komisu wiec trochę stały na dworze, temp 1*C, silniki zimne, odgłosy słyszalne przy ok 2000-2500 rpm. Czy to normalne przy okolicznościach w jakich uruchamiałem silnik?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

kolego nie musisz powielac postow w roznych tematach.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Kolego, nie musisz od razu zwracać mi uwagi, najpierw sprawdź czy powielam.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

powielasz bo widzialem ten sam post w innym temacie.
    P.S.to zadales pytanie w odpowiednim temacie odnosnie turbiny i skasowales go zeby wpisac tutaj??Smieszne.Ja bacznie obserwuje to co sie tu dzieje i nie wmowisz mi ze nie.
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 31-10-2012 o 11:15

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Proszę zakończmy ten temat jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w związku z problemem.
    Pytanie przeniosłem po godzinie bo uważam, że tam nie pasowało-temat dotyczył prawie nowej turbiny, tutaj dotyczy zakupu samochodów używanych. Nie podważam twoich umiejętności bacznej obserwacji forum a jedynie wytykam fakt, że od razu rzucasz się z uwagami dot. powielania tematów a nawet nie sprawdzisz czy przypadkiem go nie przeniosłem.

Także proszę o pomoc osoby, które mogą powiedzieć coś więcej nt. problemu opisanego w poście #1733 niż to, że raczej tak być nie powinno.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

no a co Ci maja napisac jak nawet auta nie widzieli ani nie slyszeli jak ta turbina pracuje??Pisalem Ci ze u mnie nic nie lsychac ale sa koledzy ktorzy maja 159 gdzie turbine slychac jak syrene karetki i jezdza-narazie nic sie im nie dzialo.Pozatym juz zerknalem czy przeniosles czy nie.Przeciez nie ebde latal po calym forum i sprawdzal tego jak pamietalem ze przed chwila napisales to samo w innym temacie.Koniec tematu

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Kolega szuka pomocy, jakie by to nie było pytanie, ocenę pozostawiam, to chyba po to jest to forum!!!
    Pisanie zbędnych komentarzy (jak np. m.in. mój) nie sprzyja przejrzystości tematu.

Co do pytania FredF to faktycznie ciężko coś więcej powiedzieć, niż że nie powinno tak być kiedy nie słyszy się tego. Generalnie turbinę może być delikatnie słychać, ale to subiektywne odczucie. Jednoznaczenie można stwierdzić, że jest z nią coś nie tak kiedy dzwięk przypomina np. karetkę.
    A najlepiej, żeby tego posłuchał ktoś kto się na tym zna. Proponuję Tobie oglądać samochody z taką osobą.
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 31-10-2012 o 12:09
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    był: opel astra h, jest bella 159 8v

Domyślnie

witam,

zawsze byłem napalony na sedana, ale widzę, że SW jest większy wybór w przedziale cenowym, który mnie interesuje... a brzydkie SW też nie jest będę wdzieczny za jakiekolwiek opinie na temat poniższego autka:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C23122208.html

dzięki,
    pozdrawiam