Strona 178 z 182 PierwszyPierwszy ... 78128168169170171172173174175176177178179180181182 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,771 do 1,780 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Wszczynając tego typu awantury tylko wystawiacie opinie o sobie. Rozumiem na podstawie wypowiedzi (niektórych Kolegów), że w mieście nie przekraczają 50 km/godz i ściśle przestrzegają przepisów. Scan strony czasopisma należy traktować jako informację o zdarzeniu, wydarzeniu lub interesującym artykule. Domorosłych prawników zapraszam na seminaria prawnicze dotyczące praw autorskich. Wiedza "coś słyszałem, coś czytałem" nie upoważniają do wydawania opinii prawnych.

Co do Guli to we wrześniu zarezerwowany jest tor w Nardo dla Alfy Romeo z niesprecyzowanym programem prób. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że prototypy są gotowe (bez wyposażenia) choć z wizją tego wyposażenia (chodzi głównie o systemy wizualizacji i urządzenia informatyczne taki jak nawigacja, system connect i inne). Szansa na prezentację w tym roku mizerna, prawdopodobnie będzie to Frankfurt lub Geneva w przyszłym roku.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał minusbb Zobacz post
    A do sklepu przyjechałeś MOTORem czy swoją Alfą?
    Poszedłem pieszo
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

O! W końcu coś konkretnego. Marek dzięki za info, lepsze to niż przepychanki o prawach autorskich.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Bardzo ciekawe informacje a propos toru i prototypów. Wiec jednak cos się dzieje. I bardzo dobrze!
    Sent from my Lumia 925 using Tapatalk

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    oj KRS naprawde jestes dziwnym czlowiekiem.Powiem Ci tyle, ze uwielbiam jeden zespol i mam ich wszystkie plyty ori(wszystkie lacznie z pierwszymi wydaniami) ale nigdy ale to nigdy na forum tego zespolu nie podpie...dolibym nikogo, ze ma jakiegos pirata itp.Naprawde nie rozumiem Twojego postepowania.Co z tego masz??Satysfakcje, ze podpierdzieliles kogos za cos o czym mogl nie wiedziec i co wczesniej usunal?Zaskoczyles mnie i to bardzo negatywnie
    Kwestia szacunku do prawa czyjejś, cudzej pracy. W cywilizowanym świecie zwraca się na to uwagę, w Polsce jakakolwiek forma poinformowania o łamaniu zasad kończy się obelgami nie pod adresem oszusta czy złodzieja, ale pod adresem tego, który zwraca uwagę.
    W takiej Austrii czy Danii jak szalejesz za kierownicą masz niemal pewne, że ktoś zadzwoni na policję i zaraz patrol dobierze ci się do skóry. W Polsce broń Boże, przecież to donos. I potem taki szaleniec za kierownicą zabija kogoś albo siebie, ale to już nie jest ważne.
    A to, ze Dereza nie wiedział, nie jest usprawiedliwieniem. Nieznajomość prawa nie jest usprawiedliwieniem, tego nie wiesz?
    Skanowanie pisma nie jest, jak ktoś wyżej napisał, "informacją" ale jest zwykłą, ordynarną kradzieżą, wydawca nie dał na to zgody. Podobnie argument, że ktoś pokaże na zlocie komuś pismo; co za nonsens, tutaj chodzi o kwestię skali. Dostęp do portalu jest nieograniczony i dlatego własnie wydawcy nie godzą się na takie praktyki.
    Zrozum człowieku, ze nie dołączymy do elity cywilizowanego świata, póki nie zaczniemy stosować się do określonych zasad. Jeśli tobie ktoś ukradnie dzbanek, a akurat zawodowo lepisz dzbanki, to zaraz polecisz na policje, prawda? Ale jak ty ukradniesz komuś zyski, bo skanujesz pismo, będące obecnie w sprzedaży, przez co określona liczba osób tego pisma nie kupi, to już spoko, prawda?
    Dyskusja jest nonsensowna. Forum jest mionitorowane przez wydawców i wszelkie tego typu próby mogą się kończyć problemami z prawem a admini forum, jesli dostaną polecenie ujawnienia adresów kont użytkowników, to zrobią to, bo muszą. Niezależnie od tego,co o tym myślą.

jersey
    Gość

Domyślnie

Prawo cytatu obowiązuje także fora internetowe i skany artykułów. A to, co tutaj parę stron temu wisiało można podczepić pod cytat. Jak się wydawcy nie spodoba, albo będzie uważał, że jest inaczej to się może sądzić. A Ty nie feruj wyroków, bo nie jesteś od tego.

Ale jak ty ukradniesz komuś zyski, bo skanujesz pismo, będące obecnie w sprzedaży, przez co określona liczba osób tego pisma nie kupi, to już spoko, prawda?
    To akurat nie jest prawda. Wszelkie badania (także te przeprowadzone w Szwajcarii na mocy którego uznano "piractwo" za legalne) pokazują, że ściąganie i umieszczanie artykułów nie zmniejsza zysków wydawnictw, zasadniczo wprost przeciwnie. A dlaczego - to już doczytaj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Prawo cytatu obowiązuje także fora internetowe i skany artykułów. A to, co tutaj parę stron temu wisiało można podczepić pod cytat.
    co za bzdura... cytat?? cytat to słowo pisane, zawarte w cudzysłowie i ze wskazanym źródłem pochodzenia...
    np. jak donosi PAP "produkcja ziemniaków cukrowych spadła o 33% w skali roku".

a tu po łebkach wyjaśnione:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_cytatu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

KRS zatem dolaczyles do elyty-dokonales zgloszenia i jestes uwielbiony w Danii i Austrii bo u nas jestes nadal donosicilem.Na marginesie dodam Ci skoro juz sam napisales o szacunku to w kwestii szacunku jest rowniez pisanie roznych zwrotow osobowych z duzych liter. Wiesz co szkoda z Toba wchodzic w dyskusje bo jak zauwazylem jestes strasznie przemadrzaly, wiesz wszystko, na wszystkim sie znasz, nawet znasz czyjes plany i mysli. Ciekawy jestem czy Tobie swieci nad glowa aureola i nigdy nikomu w taki czy inny sposob nic nie ukradles??Ukamienowalbys kolege Dereza i innego tylko czy sam jestes bez grzechu??Zastanow sie troche bo wydaje mi sie, ze niestety jest inaczej.Niestety zyjesz w takim kraju jak Polska,a jak Ci sie tu nie podoba zawsze mozesz przeprowadzic sie do Austrii, Danii tylko ciekawy jestem jakbys tam funkcjonowal, ze swoimi przyzwyczajeniami. Porownanie tez zrobiles odpowiednie. Porownales takie cos do szlenca na drodze, mordercy??Chyba Ci nie wyszlo ale to Ty jestes madrzejszy. Na koniec dodam, ze jak ktos mi ukradnie dzbanek to i tak uznaja to za niska szkodliwosc czynu. Wiem to byl tylko przyklad ale mogles w przykladzie dac cos bardziej cennego. Pozdrawiam z szacunkiem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

jeszcze dodam jak juz ktos zdazyl tu wspomniec. Jezeli bylbym zainteresowany zakupem takiego pisma to fakt, ze ktos wrzucil tu skan pociagnalby za soba dalsze konsekwencje czyli udanie sie do sklepu i zakup.Jezeli nie jestem zainteresowany to i tak nie pojde i nie kupie,a ze skanu i tak nic sie nie doczytam bo koledze chodzilo o zdjecie,a nie o tekst.Chcial nam pokazac fotke,a takich jest mnostwo w internecie ale Ty jak zwykle dopatrzyles sie innych celow. Moze dopatrzyles sie jeszcze w tym wszystkim kolejnego mydlenia oczu fanom AR przez Sergia albo spisku Derezy z Sergio??Tyle z mojej strony

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Słuchajcie przestaniecie już ? Ochrona praw autorskich rzecz wiadoma, kolega Derez popełnił błąd, ale szybko go naprawił i wycofał skan. Mimo wszystko jednak apeluję o trochę wzajemnej życzliwości. Jak widzicie post który wg Was jest niezgodny z regulaminem, można - a nawet trzeba go zaraportować - mod na pewno zareaguje. Nie dajcie się prowokować i nie wdawajcie się w jakieś przepychanki i utarczki słowne, bo to tylko psuję tą atmosferę na którą razem ciężko pracujemy.