Siemanko, co sądzicie o tym ogłoszeniu? Szukam jak najmniej problemowej alfy, mam wrażenie że ten silnik będzie najbardziej odpowiedni i najłatwiejszy w utrzymaniu (na dynamice mi nie zależy w ogóle. Szybkie pytanko - skrzynia piątka w tej wersji jest mniej awaryjna niż m32? Abstrahując od tego jak ogłoszenie jest napisane, Pan wspomina o awarii czujnika temperatury oleju, i że koszt niby mały - od razu mi się zapala lampka czemu sam tego nie wymieni jak takie tanie, ale może to wskazywać na coś grubszego? Jak sprawdzałem VIN na govie nic konkretnego nie pokazało stąd się zastanawiam. Z góry dzięki i pozdrawiam
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-sliczna-czarna-wloszka-odda-sie-w-dobre-rece-ID6DdJup.html#d521c69da3
nr VIN: ZAR93900007101540
Czujnik temp oleju to najdroższy czujnik w aucie. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś cena oscylowała w granicach 1000 zł. Czujnik zamontowany jest na dnie miski olejowej, więc wymiana też chwilę zajmie.
Samo auto OK, silnik dobrze toleruje gaz. Trzeba pamiętać o regulacji luzów zaworowych.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dzięki bardzo za odpowiedź!
Również dziękuję. A tak z ciekawości, to gdzie wy te viny sprawdzacie tak dokładniej, miałbym kilka do sprawdzenia, a nie chciałbym czterech liter zawracać![]()
Cześć.
Czy ktoś widział te Brery z bliska?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-ID6DBvGp.html?
olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-brera-niski-przebieg-stan-kolekcjonerski-CID5-IDGeuhr.html#2026ec48dd
Dzieki...
Poprawione...
Dzięki Kołos
Ostatnio edytowane przez slash25 ; 31-05-2021 o 06:34