No właśnie ja holowałem MK IV w automacie oczywiście pamiętając o prędkości. Kolejny obalony mit o automatach.
No właśnie ja holowałem MK IV w automacie oczywiście pamiętając o prędkości. Kolejny obalony mit o automatach.
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0
ciekawe, to mit?? a nie zalecenie producentow? Holowanie automatu jest spoko i bez konsekwencji dla czegokolwiek?
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Producent unika przyzwolenia na holowanie. Ten proces nigdy nie jest "promowany". Bez względu na skrzynię. Zawsze zaleca się lawetę.
Ale instrukcja pisze że dopuszczalne jest holowanie z niewielkimi prędkościami, na niewielkim odcinku ze skrzynią ustawioną na N. Ale oczywiście zalecane jest holowanie na lawecie lub z podniesioną przednią osią.
co to jest "niewielka prędkość"? jak oni to definiują?
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Dla przykładu w 166 to jest do 50km i do 50km/h. W instrukcji 159 nie jest zdefiniowana prędkość.
To ja tak z ciekawości spytam dlaczego konieczność skorzystania z lawety to taki problem? Dobry assistance i po problemie. Ja mam z limitem holowania do 1000 km w całej europie. A do Afryki czy do Azji Alfą i tak bym się nie wybrał, prędzej jakimś Patrolem albo Defenderem. Dojrzałem do automatu i teraz się rozglądam za 9 właśnie w automacie.
Odświeżam temat
Więc można holować qtronic czy nie?
jaka prędkość, jaki dystans?
A w instrukcji nie ma?
W dziale Awarie/holowanie nie ma ani słowa o holowaniu na lince, nie piszą nawet że nie wolno
Prezes..... zlituj się...... strona 11 instrukcji qtronic...... Polską wersję znalazłem w necie w ciągu 3 minut. Czy na prawdę ciężko sie zabrać za tak podstawową rzecz jak instrukcja obsługi????????????
Wynika z niej jasno. Skrzynia nie może być napędzana kołami. Laweta albo hol z podniesioną osią. I z tego co wiem dotyczy to wszystkich automatów.