Potwierdzam, DAYCO u mnie również całkowicie usunęło drgania paska i napinacza.
Potwierdzam, DAYCO u mnie również całkowicie usunęło drgania paska i napinacza.
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Widziałem ten film właśnie wczoraj. Z góry nie widzę, żeby pasek wpadał w jakieś wibracje, ale mój meches wymieniał mi łapę wraz z poduszką prawą i bał się to koło z powrotem zakładać. Dramat, niby INA a chińska kupa. Wytrzymało 4kkm![]()
Już leci do mnie koło pasowe DAYCO z AS24
Wiecie co, zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą. O ile wiem, że drążek reakcyjny nie jest temu winny bo po popuszczeniu śrub wibracje nie znikają, to LEWĄ poduszkę mam w jakimś zamienniku FEBI. Gdzieś czytałem, że te febi to straszna twardzizna. Muszę chyba wykonać test i poluzować tylko lewą poduszkę, zobaczę jak wtedy się zachowuje samochód.
Ostatnio edytowane przez maciaba ; 28-05-2015 o 08:26
Z góry tego nie zobaczysz.
Drążek reakcyjny tłumi tylko drgania przy zapalaniu i gaszeniu. Tak aby ci silnik nie zagościł w kabinie
Teraz wszystko jest z chin. Kwestia tylko taka, że kraje UE nałożyły cła zaporowe i opłaca się sprowadzać tylko te najtańsze tandetne rzeczy.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Zgadza się, jestem świadomy wszystkich manewrów producentów, my sami ściągami dużo rzeczy z chin do naszych urządzeń niestety.
Poluzuję jakoś na dniach tą lewą poduszkę i dam znaka
No panowie, wymieniłem to nieszczęsne koło pasowe, poprzedni chiniol tarł mi o obudowę rozrządu.
I efekt, potężna różnica w pracy silnika. Dużo mniejsze wibracje (wciąż są) ale silnik pracuje zupełnie inaczej i jest dużo bardziej kulturalny. Jest prawie idealnie jak na 15 letniego diesla. Także kolego sdero ukłon w Twoją stronę![]()
Polecam każdemu, u mnie koło nie tyle było rozwarstwione, co nie było w ogóle wyosiowane, po prostu część, po której pracuje pasek nie miała wspólnych płaszczyzn z wewnętrzną częścią. Wybrzuszyło się.
To tak przy okazji przeczytajcie jakie problemy wiążą się ze złym kołem pasowym.
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...ml#post1049175
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
U mnie pomogła dopiero wymiana kompletu świec (zaczęła mrugać kontrolka), wcześniej zaraz po odpaleniu drżała kierownica i cała buda (na ciepłym objawy praktycznie ustępowały). Wcześniej miałem wymienione w ASO koło pasowe, kompletny rozrząd, cięgno i poduszkę silnika ale nic to nie zmieniło.
I jak tam kolego Matti, działamy coś z tą poduszką?![]()
Znowu koło wymieniałeś? To po ilu km Ci to dayco padło.
To dawaj zamysł i działamy![]()