1. Omen - końcówka nr 5
2. zgredek - końcówka nr 1
3. kylo1986- końcówka nr 5
Panowie jakby wypaliłoto też sie dołączę, a jak nie to wojtasw007 jak się tam na ciebie powołać żeby zrobili takiego samego????????????
1. Omen - końcówka nr 5
2. zgredek - końcówka nr 1
3. kylo1986- końcówka nr 5
Panowie jakby wypaliłoto też sie dołączę, a jak nie to wojtasw007 jak się tam na ciebie powołać żeby zrobili takiego samego????????????
Też bym się dopisał ale myślałem raczej o dwóch końcówkach.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja mam u siebie Proexa z podwójną końcówką w V6 (tak naprawdę wylot z tłumika jest jeden, do którego jest dospawana podwójna końcówka). Z tym dobieraniem dźwięku to chyba trochę fikcja, podsyłałem im filmiki z układami wydechowymi Ragazzona, J.Wolfa, ale przynajmniej dostałem uczciwą odpowiedź, że samym końcowym tłumikiem nie ma możliwości uzyskania takiego dźwięku, jak w aucie ze zmienionym całym układem wydechowym.
Dźwięk wydechu na Proexie zmienił się znacząco (jak dla mnie na plus). Różnica najbardziej słyszalna na wolnych obrotach, słychać fajne bulgotanie v-ki, ze wzrostem obrotów różnica w głośności seria vs Proex trochę się zmniejsza, w czasie jazdy nie ma męczącego na dłuższej trasie hałasu.
Trochę niesmaku pozostało mi natomiast po kontakcie ze sprzedającym już po zakupie tłumika. Firma udziela gwarancji w formie pliku wysyłanego mailem. Pomimo kilkukrotnego upominania się o dosłanie gwarancji, do tej pory jej nie otrzymałem (sprzedający początkowo twierdził, że za kilka dni wyśle, później w ogóle przestał odpisywać). Na szczęście do tej pory nie byłoby potrzeby z korzystania z gwarancji (tłumik zamontowany w lato zeszłego roku, przejechane ok 20 tys.km)
Nie wierzę w ich możliwości budowy tłumika z konkretnym dźwiękiem - jak otrzymam tłumik to się do tego ustosunkuje konkretnie. Też podrzuciłem im nagrania kilku konkretnych firm. Fakt natomiast pozostaje jeden - bardzo bardzo bardzo kiepska komunikacja. Ja dopiero czekam na proex'a z podwójną końcówką.
Ostatnio edytowane przez DeadinhollywooD ; 02-05-2012 o 08:43
w długi weekend to chyba każdy cięzko komunikuje. A dzwoniłeś czy pisałes maile? z czasem u niego krucho żeby siedzieć i pisać. Bo jak się orientowałem o czas naszego ewentualnego zlecenia to dostałem info że z względu na ilość zamówień postara się to wcisnąć żeby termin 5 - 7 dni utrzymać łącznie z opracowaniem wnętrz - p.Maciej mówił że w razie czego zostanie dłużej żeby to dla nas zrobić
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
a dlaczego gwarancja elektroniczna jest zła? Ma taką samą moc prawną jak papierowa
kiedy jakieś konkrety ?
Nie poganiam, nie pośpieszam nikogo. Czy to będzie tydzień czy nawet dwa nie widzę w tym problemu pod warunkiem, że ktoś wcześniej zamawiającego o tym poinformuje. Bardziej zależy nam wszystkim na tym, żeby ten tłumik był "jakiś" za te pieniądze. Ocenię wszystko bardzo dokładnie jak otrzymam tłumik. Jeżeli będzie zgodnie z zamówieniem to pochwalę, jeżeli nie to wszystko co odbiega od warunków ustalonych w zamówieniu ujawnię na forum i jeżeli będzie trzeba to skrytykuję. To wszystko. Mimo moich wcześniejszych niepowodzeń z proexem, jestem neutralny i daje im jeszcze jedną szansę.
Odświeżam temat, ponieważ przybył do mnie zamówiony przeze mnie tłumik. Na razie mam problem, ponieważ okazało się, że jest straszliwie, ale to straszliwie głośny. Bas jest przerażający. Co do dźwięku też się nie udało z tym, że brałem to pod uwagę bo przecież ciężko jest zrobić tłumik pod konkretnie żądanie w szczególności wykonując go nie mając auta na miejscu. Zgłosiłem swój problem do Proex'u. Czekam na odpowiedź. Wszystkie szczegóły jak sprawa przebiegła przekażę, żeby każdy wiedział jak funkcjonuje firma. Podkreślam, że nie jestem źle nastawiony a jedynie zawiedziony bo póki co się nie udało. Teraz tylko czekam jak firma rozwiąże problem. Bo problem jest poważny. Wstyd jeździć i odpalać samochód. Tak dla zobrazowania z jakim problemem mamy do czynienia to powiem tylko tyle: auto okazało się być głośniejsze od przecinarki do betonu
![]()