Sarro, Chrysler!![]()
Wiem o co Ci cho... żeby nie było
![]()
Sarro, Chrysler!![]()
Wiem o co Ci cho... żeby nie było
![]()
Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 03-01-2013 o 14:09
a daje spokój Alfa była i jest nadal.. a to, że polityka sie komuś nie podoba to już jego problem.
.. teraz bedzie wielki powrót bo przecież wraca prawdziwa lekka alfa z napędem na tył.
Wiec Alfa była przy 155, potem kolejny model 8c i teraz 4c..
Tak pewnie twierdzi GÓRU tego forum.. wiec przecież tak musi być!
pozdrawiam
155 nie miało napędu na tył. Ostatnia chronologicznie była chyba SZ/RZ, a z masówy 75.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ludzie, wy to macie problemy... Jak Alfa zła, to kupta inny wóz. Wiem, pisali to już 100 razy, ale może w końcu dotrze.
Ja swoją przygodę z Alfą zacząłem gdzieś koło roku 2005, kiedy rodzice rozważali zakup Alfy 156. Niestety potrzebny był samochód z większą ilością miejsca z tyłu i w bagażniku, więc kupili Avensis II. Wirus Alfaholizmu gdzieś tam ciągle się krył. Na początku 2011 w jednej z galerii w Krakowie wystawili parę aut, które można było pooglądać, posiedzieć w nich, pomacać. Był focus (jeszcze przedpremierowy zdaje się), Fiat 500, Abarth Grande Punto, Lexus CT200h, jakieś jeszcze inne autka i była Ona, Giulietta. Nie potrafiłem przejść obojętnie obok tego auta. Oglądałem z każdej strony, siedziałem w niej chyba z godzinę (na szczęście mało ludzi było i nikt mnie nie wyganiał). Zakochałem się w tym aucie. Wróciłem do domu, od razu net i czytać o Julce. Tak też trafiłem na to forum. Od tamtego czasu czytam, słucham, zgłębiam wiedzę o Alfie. Po ukończeniu studiów (tego lata) dostałem od rodziców 147, ale w dizlu, więc jest fu, wstrętna, nie alfa i tak dalej. No niech wam będzie. Ja jestem za to dumnym posiadaczem Alfy 147 z fantastycznym silnikiem diesla. Czy to czyni mnie gorszym alfaholikiem tylko dlatego, że jeżdżę JTS a nie TS? No jak ktoś tak twierdzi, to niech spada na bambus. Czy jestem pasjonatem? Tak. Czy jestem ślepo zapatrzony w jedną jedyną słuszną markę? Nie, bo takowej nie ma. Jeśli by mnie było stać, to zamieniłbym Alfę na Ferrari czy Lambo. Czy następnym moim samochodem będzie Alfa? Tak, to napewno. Nie wiem, czy Giulietta, czy 159. Zależy jak się życie potoczy, rodzina i te sprawy. Jak będzie mnie stać, kupię GTV 3.2 V6 (może być 3.0 V6), albo jakieś starsze autko do odrestaurowania, tylny napęd, transaxle i te sprawy. Kocham te auta, kocham tą markę. Ale zaślepiony nie jestem (no, może czasami). Ale już porównywanie Alfy i Skody... No proszę Was, to są samochody dla różnych ludzi, o różnych wymaganiach i oczekiwaniach (nie oceniam co lepsze, bo ja wolę Skodę, a ludzie z fanlubów Octavii wolą Skodę...). Nie wiem, czemu niektórzy użytkownicy są takimi malkontentami, na dodatek wiecznie prowadzącymi wojny benzyna vs diesel, alfa vs reszta świata itd. Każdy jeździ tym, co mu odpowiada. Jak nie odpowiada, to zmienić i koniec. A jak nie ma możliwości zmiany, to zagryźć zęby i znosić to po męsku a nie wylewać jakieś dziwne żale.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Widzę że Kolegi nic nie przekona że czarne jest czarne a białe białe...ja wolę Skodę, a ludzie z fanlubów Octavii wolą Skodę...
Ha! Mam Cię! Podobnoż, jako rzecze Wiki, RZ robili do 1994:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_SZ
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jesli z grubym portfelem to jest zjadacz kawioru i homarow a nie chleba![]()