DziękiWiele osób je poleca w tej kategorii cenowej, aczkolwiek zdarzają się głosy o dość wysokim poziomie hałasu
Myślę jeszcze o Nexen N'Fera SU1 - miał ktoś, może się wypowiedzieć?
DziękiWiele osób je poleca w tej kategorii cenowej, aczkolwiek zdarzają się głosy o dość wysokim poziomie hałasu
Myślę jeszcze o Nexen N'Fera SU1 - miał ktoś, może się wypowiedzieć?
W zimie na jakichkolwiek letnich jeździ się kiepsko![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
U mnie widok idento za oknem i też te same GY F1 Assy 3. Zobaczymy, jakoś się pomęczę parę dni, a jak będzie niefajnie to Giulietta żony ma jeszcze zimówki.
- - - Updated - - -
Parę lat temu, na początku października zakładałem łańcuchy żeby dojechać z miasta do domu. To było jeszcze w JTDMie, miałem letnie Micheliny Primacy HP, na szczęście nie wyjąłem z bagażnika łańcuchów po poprzedniej zimie![]()
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja założyłem teraz Dębice Presto UHP2. Po pierwszym 1000km ciężko o wnioski, ale póki co wrażenia bardzo pozytywne. Opona jest przede wszystkim cicha a na tym mi głównie zależało.
Powiem tak, że Dębica jest lepsza o niż uniwersalne lub nalewki. Zauważyłem, że opony szumią jak są zbyt szerokie. Jakiej szerokości kupiłeś?
Jeżeli kogoś interesują rankingi i porównania poszczególnych parametrów (w tym właśnie głośność), to tutaj wrzucam ranking: http://www.oponeo.pl/artykul/najleps...6-wg-kierowcow
Nie jest on może super obiektywny, ale oddaje jakieś tam nastroje związane z oponami.
Skoro nie jest obiektywny to oddaje nastroje, ale raczej w działach marketingu tych firm. Przeczytałem kawałek artykułu... Typowy bełkot o bezpieczeństwie, uprawiany przez agencje marketingowe (bo tak najłatwiej wyciągnąć kasę, bezpieczeństwu nikt nie odmówi), a skończyłem czytać w momencie gdy "Po odpuszczeniu gazu, auto bardzo powoli wytraca prędkość." a następnie "Goodyear to jeden z największych producentów opon na świecie. Wkład tej firmy w rozwój opon i motoryzacji jest ogromny."
Zastanawia mnie tylko jedno, wszyscy wiedzą, że jest to radośnie uprawiany marketing a i tak każdy myśli, że jest w tym trochę prawdy.
Ostatnio edytowane przez khazar ; 24-04-2017 o 09:09
Potrzebuje kupić 2 szt. opon 235/40/19 lub 225/40/19. Macie jakieś opinie z własnego doświadczenia z oponach:
1. Kormoran ULTRA HIGH PERFORMANCE
2. Accelera PHI ??
Ja znowu czytałem pozytywne opinie, ale najlepiej poznać opinie kogoś kto je uzytkował. Testy też są oczywiście miarodajne. Do tej pory w "9" z letnich opon uzywałem od nowości 215/55/16 Nankang Ns2 (szybko się skończyły), 225/45/18 Nankang Ns2 i Nexen N9000 (dość głośne przy prędkościach rzędu 50-80km/h). Wszystkie bardzo dobrze radziły sobie na suchym i mokrym, ale nie należały do najcichszych.
Kormorany 235/40/19 są za ok 270zł/szt. nowe, a że pora zakupu jak zawsze jest nieodpowiednia hehe to może cena skusi (tańsze od ww. + lepsze parametry od innych, droższych opon). Dla mnie liczy się żeby opona była też cicha, a że wszystkie poprzednie dobrze sprawowały się na mokrym to przyjmuję to za standard.
Może ktoś, coś jeszcze o tych Kormoranach 235/40/19 ?
Wysłane z HUAWEI P9 lite