Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To jest bardzo fajny samochód, ale o zdecydowanie innym charakterze niż Giulietta...

Wczoraj robiłem sobie porównanie cenowe autek i wyszło mi:
    Golf 1.4 TSI 160KM Highline - 76.430 PLN
    Giulietta 1.4 TB MA 170KM Distinctive - 82.900 PLN
    A3 Sportback 1.8 TFSI 160KM Ambiente + pakiet Comfort - 120.440 PLN
    120i 170HP + pakiet ZP2 - 130.019 PLN

Wychodzi na to, że Alfa jest prawie jak za darmo! Nie wiem, czy jest się czego czepiać w tym aucie .
    Dlatego właśnie, jeżeli w konkretnej sytuacji (jak miał bym taką kasę w garści) to na pewno kupiłbym Bellę, choć na pewno pooglądałbym GT i 159 SW starsze w tej samej cenie

A zestawienie cenowe chyba gdzieś dziś rano widziałem Rzeczywiście wygląda ładnie, ale jak stwierdzili niektórzy w tym drugim wątku, marketingowo trochę (?) się Alfa pogubiła i nie tu ustawia konkurentów, co kiedyś W tekście promocyjnym jest chyba nawet o pojemności bagażnika (choć ma Q2 i DNA w standardzie i to powinni podkreślać )
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Dlatego właśnie, jeżeli w konkretnej sytuacji (jak miał bym taką kasę w garści) to na pewno kupiłbym Bellę, choć na pewno pooglądałbym GT i 159 SW starsze w tej samej cenie

A zestawienie cenowe chyba gdzieś dziś rano widziałem Rzeczywiście wygląda ładnie, ale jak stwierdzili niektórzy w tym drugim wątku, marketingowo trochę (?) się Alfa pogubiła i nie tu ustawia konkurentów, co kiedyś W tekście promocyjnym jest chyba nawet o pojemności bagażnika (choć ma Q2 i DNA w standardzie i to powinni podkreślać )
    Dobrze widziałeś . GT mnie nie interesuje ze względu na brak 5 drzwi (niby głównie sam jeżdżę, ale miałem już jedno auto 3-drzwiowe i wystarczy ), a jedno kombi już mam - i to dużo bardziej praktyczne.

Pingwin, unikasz odpowiedzi na pytanie, czy Stradale to też mumin . Pewnie byś takiego nie chciał, co?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Po walce ze słownym Mortal Kombatem między Pingwinem a Metanem, gdzie częśc tych rozmów wywaliłem w kosmos ma tutaj byc spokój. Pingwinie i Metanie! Następna Wasza pyskówka zostanie nagrodzona 11 punktem regulaminu w obu przypadkach, bądź w przypadku prowokującego jeśli druga strona sprowokowac się nie da.

Reklamacje do administracji, bo jak tu zaczniecie stękac za warny to jeszcze jest jeden punkcik przewidujący kary za publiczne wszczynanie dymu wobec decyzji moderatora.

Wątek po krótkim zamknięciu otwieram ponownie.

Pozdrowienia

Pingwin
    Gość

Domyślnie

bardzo słusznie, pan moderator ma rację. mam tylko nadzieje, ze agresywny użytkownik Metan również otrzymał stosowne ostrzeżenia i punkty karne
    Wrócmy więc do dyskusji o Muminie, pardon, o Julce. W sumie nie jest taka pocieszna, jak sie dokładniej przyjrzeć))
    Ale nawet prasa moto pisze, ze za mocno przypomina nową Astrę (poza szlachetnym i rozkosznym przodem, oczywiście).

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Pingwin, i po co znowu zaczynasz? Ponawiam pytanie, czy wg Ciebie Stradale też jest muminem? To jest pytanie zamknięte, więc wystarczy odpowiedź tak/nie .
    Co do podobieństwa do Astry IV, wypada się niestety zgodzić .

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Nic nie zaczynam Radziu, chciałem sie tylko upewnić, czy panuje tu sprawiedliwość Stradale nie jest muminem, wiesz, inne proporcje wysokosci i szerokosci bryły, patrząc od dzioba, z pozycji kucznej, rozumiesz Mega Mumin to Mito oczywiscie, opasły, wysoki i mało szeroki, co nadaje mu własnie takiego misiowato-muminowego kształtu. Auto ewidentnie pozycjonowane na kobiety, nie wiem, dlaczego Metan uznał, ze to obraza? Głownym odbiorcą Mito mają być własnie kobiety i co do tego nie ma dyskusji, podobnie jak dotyczy to Yaris, Ka i paru innych modeli.
    Julka jest jaka jest, sam przyznałem, że na żywca dużo lepsza niż na fotkach, podobnie jak czarna czy czerwona jest bez porównania ładniejsza niż biała. Ta biała to jakaś groteska w ogóle...
    Sergio nie wyjaśnił, czemu białą lansuje. Może to kwestia mody? Może zachód onanizuje się teraz białymi autami? Nie wiem.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

No na Bliski Wschód chyba Giulietty pchać nie chce, bo tam podobno są popularne .

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    bardzo słusznie, pan moderator ma rację. mam tylko nadzieje, ze agresywny użytkownik Metan również otrzymał stosowne ostrzeżenia i punkty karne
    Wrócmy więc do dyskusji o Muminie, pardon, o Julce. W sumie nie jest taka pocieszna, jak sie dokładniej przyjrzeć))
    Ale nawet prasa moto pisze, ze za mocno przypomina nową Astrę (poza szlachetnym i rozkosznym przodem, oczywiście).
    to sie oplowi udało
    julka była wcześniej niż astra, mimo że prezentacja był później
    nowa astra to taka delta z przodu i julka z tyłu

jedrek
    Gość

Domyślnie

To pierwszy post na forum więc witam wszystkich! Czytam temat już od kilkudziesięciu stron i postanowiłem w końcu napisać posta.

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Co do podobieństwa do Astry IV, wypada się niestety zgodzić .
    Postanowiłem zrobić małe porównanie:

Czy naprawdę są tak bardzo podobne?

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Głownym odbiorcą Mito mają być własnie kobiety i co do tego nie ma dyskusji, podobnie jak dotyczy to Yaris, Ka i paru innych modeli.
    Śmiem się nie zgodzić z twoją opinią. O ile wspomniane Yaris czy Ka to auta typowo kobiece to z MiTo nie jest to już tak oczywiste.

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał jedrek Zobacz post
    To pierwszy post na forum więc witam wszystkich! Czytam temat już od kilkudziesięciu stron i postanowiłem w końcu napisać posta.

Postanowiłem zrobić małe porównanie:

Czy naprawdę są tak bardzo podobne?

Śmiem się nie zgodzić z twoją opinią. O ile wspomniane Yaris czy Ka to auta typowo kobiece to z MiTo nie jest to już tak oczywiste.
    porównaj przód astry z przodem delty i tył astry z tyłem julki \

a co do przeznaczeniu MiTo, w teorii dla kobiet, w praktyce różnie to bywa, jak już o tym pisałem tu gdzieś