Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Mie sie tyz psuje
Dabrowa gornicza - jakas wioska we rumunii
Autostrady , wioski , transfogarska , poza miastem itp
Klima jakies 50%
Bez szalenstw ale i nie 90 na autostradzie :-)
Autko zaladowane na urlop
235 / 19 "
Bylo 5.4 z 1000km
Korek w gorach zrobil 5.6
Fes/mes dam rade sprawdzic dla czego tak duzo spalila ?
Bocian, normalnie pali ci jak TDI
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Bocianowi wyngiel pali, więc stąd takie wyniki:-P :-P
Ale prawda Mirku, mi tyle pali A3, 1.9 tdi na przelocie Poznan-Krakow. Koła 225/45/17 i moc 224/410 Nm. Waga auta 1160 kg. 159 nie jestem w stanie zejść poniżej 6,5.
159, 2.0 jtdm, 170KM
100% miasto, dystans przejechany 408km, średnia na 100 z tankowania 9,72l, z komputera 9,6
100% trasa, dystans przejechany 919km, średnia na 100 z tankowania 5,4l, z komputera 5,3 (średnia prędkość na tym dystansie 71km/h, brak autostrad, drogi lokalne i teren niezabudowany)
Wszystkie tankowania na tej samej stacji, ten sam dystrybutor i tankowanie pod korek. Te auta mają duży rozrzut. Skończą się wakacje, wrócą studenci i mamuśki wożące dzieci do szkół i znowu w mieście będę miał 11/12 litrów, na trasie pewnie zostanie bez zmian. Chyba, że trafi się trasa gdzie da się szybciej polecieć wtedy spali tak pod 7 litrów na setkę.
W końcu jakieś normalne spalanieChociaż ja nawet w trasie rzadko kiedy schodziłem poniżej 6. Widocznie takie trasy albo taki kierowca
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10